Άρθρο: Χριστίνα Ζερδεβά


H Ίρις Κολλιδά, γεννήθηκε στην Αθήνα το χειμώνα του ’89. Ασχολείται με τη γραφιστική, τη ζωγραφική, τη φωτογραφία, τη χαρακτική, τις κατασκευές και κάθε είδους εικαστικό δρώμενο. Αντλεί θεματολογία από την αθρώπινη φύση, τις αισθήσεις και τα ταξίδια. Παρουσιάζει μορφές, σχήματα και χρώματα, άλλoτε ξεκάθαρα και «ακαδημαϊκά» κι άλλoτε ανάκατα και φλύαρα. Τα υλικά που χρησιμοποιεί είναι συνήθως καθημερινά όπως ξυλομπογιές, μολύβια λαδοπαστέλ και στυλό. Τη γοητεύουν τα μεγάλα και επιβλητικά κτίρια αλλά και οι δομές του μικρόκοσμου, οι μικρές και οι μεγάλες αντιθέσεις. Αν της έβαζες να επιλέξει ανάμεσα σε μαύρο κι άσπρο θα επέλεγε το γκρι.

Λίγα λόγια για τις εικόνες της ανθρωποκεντρικής ενότητας που παρατίθονται:

“Μου προκαλούσε πάντα το ενδιαφέρον πως οι άνθρωποι έχουν την ικανότητα να υπάρχουν, να ζουν, να εξελίσσονται, να μεταλλάσσονται, να προσαρμόζονται και να ανασχηματίζονται.

Καλυμμένοι από χαρές και προβληματισμούς στο δέρμα τους, πάντα, βρίσκουν διεξόδους να πέσουν στα πάθη τους, να τα αγγίξουν με τα δάχτυλά τους και δοθούν σε αυτά ή άλλοτε να διασκεδάσουν με τη δική μας ή τη δική τους παράξενη ηθική.

Εξερευνητές σε ψυχικά οδοιπορικά και συνεπιβάτες των ίδιων κυττάρων ερημώνουν και ξαναγεννιούνται.

Δημιουργούνται από μια πνοή και σβήνουν με έναν χτύπο”.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Στοιχεία επικοινωνίας:

Mail: iridakollida@gmail.com,
Facebook: Iris Koll