Άρθρο: Ίρις Κολλιδά
Εικαστικός


Η Κλειώ Παυλίδου γεννήθηκε το 1986 στη Θεσσαλονίκη. Από μικρή παρακολούθησε μαθήματα χορού και στη συνέχεια συμμετείχε σε παραστάσεις και διάφορα «projects» ως performer και τραγουδίστρια. Τον Ιούλιο του 2014 αποφοίτησε από το Εργαστήριο Γλυπτικής του τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών της Σχολής Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ.

Το εικαστικό της έργο παίρνει μορφή μέσα από τη χρήση τυχαιοποιημένων και αυτόνομων διαδικασιών, εμπνευσμένων από τη λογική της φύσης που αναλογούν σε ένα μακρόκοσμο και ένα μικρόκοσμο όπως τα ουράνια σώματα και οι κυτταρικοί οργανισμοί.

Δημιουργεί καμπύλες και σπειροειδείς φόρμες με το εξάγωνο πλέγμα όπου, εκτός από τη βασική δομή της κατασκευής, λειτουργεί και ως εννοιολογικός χαρακτήρας εκφράζοντας τα κύτταρα που διαδοχικά δημιουργούν και αναπτύσσουν ένα ζωντανό οργανισμό. Πάνω από το σύρμα, σε κάποια σημεία, τοποθετώντας χαρτί με ξυλόκολλα, δημιουργούνται μορφές που διακρίνονται ξεκάθαρα σε σχέση με το εξάγωνο πλέγμα το οποίο είναι διάφανο, δίνοντας έτσι την αίσθηση του άϋλου που μετατρέπεται σε ύλη.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Οι συνθήκες του περιβάλλοντος γίνονται μέρος του έργου καθώς και η μεταξύ τους σχέση με το χώρο, το φωτισμό και το οπτικό πεδίο του θεατή. Ο θεατής ουσιαστικά συμπληρώνει το έργο καθώς η κάθε μετατόπιση της θέσης του αλλάζει τα φαινομενικά σχήματα, την οπτική γωνία του έργου, τις σκιές και τις διαφάνειες που δημιουργούνται από το φωτισμό.

Μας εισάγει σε ένα οπτικό περιβάλλον δημιουργώντας μια αναζωογονητική και παράλληλα μια ανησυχητική σχέση αντίθετων δυνάμεων, όπως η ευαισθησία με τη δύναμη, η υπέρβαση της Χρονικότητας με τη Στιγμή, το Περατό με το Άπειρο.