H συντονιστική ομάδα του Animartists βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσει την έναρξη συνεργασίας του με την Κοινότητα Εθελοντών Καλλιτεχνείου Αχαρνών, που δραστηριοποιείται σε ένα ευρύ φάσμα εργασιών στο τρίπτυχο Εθελοντισμός-Ακτιβισμός-Ερασιτεχνία.

Πρόκειται για έναν Πολυχώρο, που εδράζεται στην Αθανασίου Χειλίου 16, Αχαρνές, και αξιοποιείται μέσω της συλλογικής και εθελοντικής δράσης νέων ανθρώπων με στόχο την ανάδειξη νέων καλλιτεχνών και την διοργάνωση πολιτιστικών δρώμενων.

Στα πλαίσια της προσδοκίας του περιοδικού μας να γεφυρώσει έμπρακτα τον κόσμο της ψυχολογίας με τον χώρο της Τέχνης, ο πολυχώρος του Καλλιτεχνείου Αχαρνών μας ανοίγει τις πόρτες του για την από κοινού εξερεύνηση αυτού του ανεπανάληπτου ταξιδιού.

Η συνεργασία αυτή θα επικεντρωθεί στην διοργάνωση εκδηλώσεων με στόχο τον Διάλογο της Τέχνης με την ψυχολογία. Βασική μας επιδίωξη θα είναι η βιωματική και διαδραστική αλληλεπίδραση του κοινού μας με καλλιτέχνες μέσω βιωματικών και πειραματικών εργαστηρίων, εκθέσεων που θα συντίθενται μέσα στην ψυχολογική σφαίρα της καλλιτεχνικής έκφρασης, συζητήσεων με θεματικές που κατά καιρούς θίγονται στο περιοδικό μας αλλά και στην διοργάνωση καλλιτεχνικών διαγωνισμών σε συνέχεια της Δρασης του Καλλιτεχνείου.

Ευελπιστούμε μέσα από αυτό το φάσμα εργασιών να εμπλουτίσουμε και να εδραιώσουμε την αρχική ιδέα του περιοδικού μας, την ανάγκη δηλαδή του σύγχρονου ανθρώπου να βρει έναν νέο τρόπο επικοινωνίας και έκφρασης μέσα από την δημιουργικότητα.

Η συνεργασία όλων εμάς τόσο με το ευρύ κοινό όσο και με καλλιτέχνες από διαφορετικούς χώρους, έχει ως δεύτερο στόχο την ανάδυση των ψυχολογικών εκφάνσεων που ανακύπτουν μέσα από τα έργα τέχνης. Σε αυτό το πλαίσιο συνάντησης θα λάβουν χώρο συζητήσεις και βιωματικοί πειραματισμοί, ώστε να αναγνωρίσουμε εμπειρικά τον αισθητικό αλλά και μεταβατικό εκείνο χώρο που μας προσφέρει η Τέχνη για την εξωτερίκευση καθημερινών αδιεξόδων, αλλά και την διεύρυνση των εσωτερικών μας οριζόντων.

Η αρχική προσπάθεια του περιοδικού μας να παράγει ένα φιλολογικό έργο γύρω από την Τέχνη και την Ψυχολογία προχωράει, εξελίσσεται και ετοιμάζεται να τοποθετηθεί μέσα στο χωρόχρονο της εμπειρίας μας, με όλους εσάς πρώτους καλεσμένους σε αυτό το ευφάνταστο ταξίδι που θα ακολουθήσει με τον ερχομό της νέας χρονιάς.