Άρθρο: Μαριλένα Χρόνη
Γραφίστρια – Εικαστικός


Αρχές Φεβρουαρίου, νωρίς το πρωί, κάθομαι στον υπολογιστή και χαζεύω στο διαδίκτυο.. Γκλιιιινκ, μήνυμα στο κινητό.. Πφφφ, ποιος να είναι? Τίτλος μηνύματος “Lucky Valentine”. εταιρεία κινητής τηλεφωνίας με ενημερώνει, πως μου δίνει 100 sms προς όλους μόνο με 3 ευρώ! Μάλιστα, αρχίσαμεεεε… (αναστεναγμός)!

Καλά τώρα με κοροϊδεύουν; Παίζουν με τα νευρά μου; Πού να στείλω 100 sms, εεε που; Έτσι μου ‘ρχεται να πάρω τηλέφωνο και να διαμαρτυρηθώ. Δεν έχουμε Βαλεντίνο κύριοι, τι να κάνουμε δηλαδή; Πρέπει να μας το υπενθυμίζετε; Ή μήπως να ψάξω να βρω μόνο και μόνο για τη γιορτή, μη τυχόν και με πουν ανέραστη; Κι έλεγα να μη φάω τη σοκολατίτσα, ορίστε τώρα, έχω νεύρα και θέλει να με καθησυχάσει, με φωνάζει, Κις Κις με γεύση φράουλα. Άσε που, αν είχα Βαλεντίνο, σιγά μη του ‘στελνα μηνύματα όλη την ώρα, 100 κιόλας! Αγκαλιά θα ήμασταν κύριοι, ο ένας δίπλα στον άλλον, να νιώθουμε το καρδιοχτύπι, τη ζεστασιά του έρωτά μας, να δίνουμε φιλάκια, δεν περιγράφω άλλο.. Τι να τα κάνω τα μηνύματα λοιπόν; Εκτός πια, αν ζούσαμε μακρυά.. Μα κι αυτό τι έρωτας να ήταν; Α πα πα όχι, μαζί και κοντά, όλα ή τίποτα! Κοίτα που θα τσακωθώ για τον έρωτά μου, τον Βαλεντίνο μου, που δεν τον έχω κιόλας.

Ψυχραιμία, δε θα με πιάσει πανικός. Ξέρω τι θα γίνει του Αγίου Βαλεντίνου.. λουλουδάκια, καρδούλες παντού, κοινοποιήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, υποσχέσεις αιώνιας αγάπης, ρομαντικά ταξίδια, δείπνο με θέα, τι να φορέσεις εκείνη τη μέρα, κόκκινο παντού, προτάσεις για δώρα και απ’ την άλλη αντι-Valentines πάρτυ, κοινοποιήσεις μίσους από εκείνους, που θεωρούν τη γιορτή καθαρά εμπορική, άρθρα-συμβουλές για singles κτλ!

Εντάξει δεν ήρθε και το τέλος του κόσμου βρε παιδιά. Ας αφήσουμε εκείνους, που έχουν βρει το ταίρι τους, να απολαύσουν ακόμα μια μέρα τον έρωτά τους, δεν είναι κακό. Είναι πολύ όμορφο, είναι μια ακόμα αφορμή να δείξεις πως νιώθεις και δε χρειάζεται να κάνεις κάτι τρομερό ή να αγοράσεις κάτι ακριβό, η σκέψη μετράει! Όσο για εμάς, τους ελεύθερους, δε χρειάζεται να πέσουμε σε κατάθλιψη, ούτε να ερωτευτούμε σώνει και ντε, για να γιορτάσουμε.

Οι επιστήμονες λένε, πως ο έρωτας είναι ένα κοκτέιλ χημικών ουσιών που εκκρίνει ο εγκέφαλος. Ο Σαίξπηρ πάλι τον περιγράφει ως «θανατηφόρο δηλητήριο». Στο “Συμπόσιο” του Πλάτωνα, όταν ο Σωκράτης ρωτάει την Διοτίμα ιέρεια από τη Μαντίνεια, τι είναι ο έρωτας και εάν είναι θνητός, εκείνη λέει ότι ο Έρωτας είναι ένας δαίμονας, που ως γιος του Πόρου και της Πενίας, είναι γεμάτος αντιφάσεις, που στοχεύει στην παντοτινή κατοχή του αγαθού, επιδιώκει δηλαδή την αθανασία. (Η λέξη “δαίμων” χρησιμοποιείται συχνά στην ποίηση με ευρύτερη σημασία ως συνώνυμο του “θεός”. Εδώ χρησιμοποιείται με μεγαλύτερη ακρίβεια, για να δηλώσει τα υπερφυσικά όντα, που είναι κατώτερα από τους θεούς.)

Όπως κι αν έχει, ο έρωτας είναι η κινητήριος δύναμη της ζωής! Τα όμορφα συμβαίνουν, όταν δεν το περιμένουμε, αρκεί να το θέλουμε. Άντε και στα δικά μας!