Πρεμ Άντρι (Γεώργιος Φραγκάκης)
Κλινικός Ψυχολόγος / Δημιουργός και Αρχισυντάκτης του Animartists

Προβληματιζόμουν πως θα μπορούσα να συνδυάσω κάποια στιγμή τις αναζητήσεις μου για τα τόσο ευαίσθητα θέματα της ψυχής με την αγάπη μου για την τέχνη σε όλες της τις εκδηλώσεις. Ήθελα να τα κάνω «ένα» για να δημιουργηθεί μια αμφίδρομη σχέση. Προσπαθούσα να βρω διεξόδους αφού η εσωτερικότητα φιλτράρεται ακόμα και μέσα από τις πιο ανεπαίσθητες πτυχές που χαρίζει η τέχνη και ο πολιτισμός. Την ίδια στιγμή όμως και αυτή παίρνει τη δική της ενέργεια και έμπνευση από τις διαθέσεις της στιγμής που η ψυχή και η σκέψη τις κάνει φαντασία και τις μετουσιώνει ανάλογα. Στους καιρούς που βιώνουμε, τη στιγμή που οι αξίες με δυσκολία συγκρατούνται από μια κοινωνία που ματώνει, ο πολιτισμός και η καλλιέργεια αρχίζουν να θεωρούνται είδη πολυτελείας. Λάθος μεγάλο. Από εκεί ακριβώς ξεκινάει η κλωστή, που αφού διαγράψει μικρούς και μεγάλους κύκλους θα φτιάξει το κουβάρι της γνώσης. Κάπου εκεί θα ριζώσουν μέσα μας οι αξίες, το ήθος και η επιθυμία για εξέλιξη. Υπάρχει ένα σύστημα που δυστυχώς δεν επένδυσε ιδιαίτερα σε αυτή τη «γνώση» αλλά ούτε και στην «εκπαίδευση» για να αποκτήσει στη συνέχεια πολίτες ενεργούς και ικανούς να σκέφτονται, που να μπορούν να συνδιαλέγονται, να συνεργάζονται, να είναι αλληλέγγυοι και να εξελίσσονται. Όμως ούτε τους έδωσε την ευκαιρία -από τα τρυφερά τους κιόλας χρόνια- να αναπτύξουν αυτή την ευαισθησία που σε κάνει να αναζητάς, να διακρίνεις και να ανακαλύπτεις το «ωραίο» που καλλιεργεί. Με αυτές τις σκέψεις να με πολιορκούν αλλά και με το πείσμα που με διακρίνει, να μην αφήνω την αδράνεια να παίρνει χώρο μέσα μου, ξεκίνησα ένα εγχείρημα, ή αλλιώς μια πειραματική διαδρομή, για να βρω μια ανακουφιστική διέξοδο και όπου με βγάλει. Προσπάθησα να κάνω το απωθημένο μου δημιουργική έκφραση. Κάπως έτσι γεννήθηκε το περιοδικό ANIMARTISTS εδώ και ένα χρόνο, σαν μια προσπάθεια να «φτιάξω» ένα τόπο προβληματισμού, πασπαλισμένο με πολύτιμα ψίγματα πολιτισμικού ενδιαφέροντος.

Από την πρώτη στιγμή συντάχθηκαν μαζί μου άνθρωποι που μοιράζονταν τις ίδιες ανησυχίες. Αντί να τις συζητάμε μεταξύ μας, αντί να κάνουμε σιωπηλά οδοιπορικά και να ψάχνουμε μοναχικά τα «ωραία» που κυκλοφορούν γύρω μας και χάνονται στης βιάσης τη ρουτίνα, είπαμε να τα συγκεντρώνουμε εδώ και να τα μοιραζόμαστε. Υπάρχουν άνθρωποι εκεί έξω που ψάχνουν, που επιθυμούν και μπορούν να διακρίνουν μέσα από το σωρό της κάθε προσφοράς, να βρούν κάτι που θα τους αγγίξει. Με όποιο τρόπο αγγίζει τον καθένα μας ένας καθησυχασμός, μια παρηγοριά, μια σκληρή αλήθεια αλλά και μια μουσική, μια ταινία, η ομορφιά της φύσης, ένας πίνακας και σε ό,τι άλλο σκοντάψει η προσοχή μας. Μέσα σε ένα χρόνο η παρέα μας μεγάλωσε με συνεργάτες που θέλησαν να συμμετάσχουν στην αρχική αυτή ιδέα, η οποία στόχο έχει να συνδιαμορφωθεί ένας «αλλιώτικος μικρόκοσμος».

Αυτό το περιοδικό δεν περιορίζεται, εξελίσσεται συνεχώς όπως και η ψυχή και η φαντασία που «παράγει», δεν έχει κάποιο συγκεκριμένο χαρακτήρα ή πολιτικό μανδύα παρά μόνο την εσωτερική διεύρυνση και το «κάλλος» σε όλες του τις μορφές.

Εσείς μας αγκαλιάσατε με αγάπη από την πρώτη στιγμή και νιώσαμε ότι τα όνειρα και οι βαθύτερες επιθυμίες δεν εμποδίζονται όταν υπάρχει άφτιαχτη και μη προσποιητή αλήθεια μέσα σου. Δεν είναι στόχος μας η εμπορική αξιοποίηση αλλά η κατάθεση ψυχής και η συνεχής αναζήτηση. Εμείς βάλαμε το πλαίσιο, εσείς και οι συνεχείς ανάγκες όλων μας θα δώσουν μορφή και εικόνα πέρα από τα καθιερωμένα.

Επικοινωνήστε μαζί μας, μιλήστε μας, πείτε μας τις προτάσεις σας ελεύθερα! Εδώ ούτε κρίνουμε αλλά ούτε και κάνουμε πρωταθλητισμό επιτήδευσης ή κούφιας γνώσης. Δικό σας είναι το βήμα και εμείς μαζί με σας, θέλουμε να έχουμε χώρο για να «ακουγόμαστε» και να γνωριζόμαστε. Οι ζωντανές σχέσεις καλλιεργούνται ενώ οι απρόσωπες περιορίζονται και χάνονται στου χρόνου τη στροφή. Εκεί είναι το στοίχημα και αυτό το στοίχημα θέλουμε να το κερδίσουμε. Σε αυτό το σημείο είναι που θα χτυπά και η ψυχή του περιοδικού αλλά και αυτό που θα μας διαφοροποιήσει από πολλά αντίστοιχα. Να γίνουμε όλοι μας συντάκτες του όμορφου, του καινοτόμου, του ουσιαστικού. Όχι μόνο στα στενά πλαίσια του κόσμου της Ελλάδας αλλά και σε όλο τον κόσμο.

Όλοι μαζί, από όλες τις μεριές του κόσμου ας συνθέσουμε την καλλιέργεια της κοινωνίας των πολιτών και την ανάπτυξη του νου, ας προχωρήσουμε ένα βήμα παραπέρα για να κατανοήσουμε ακόμα και τα πιο λεπτεπίλεπτα συναισθήματα που μας δυναμώνουν τη σκέψη, μας τονώνουν τη θέληση, μας κάνουν να ονειρευόμαστε και να βρίσκουμε τη δύναμη να ενεργούμε, διώχνουν τα πέπλα της άγνοιας που θολώνουν τους ορίζοντές μας. Αυτός είναι ο στόχος μας. Εμείς μια μικρή χούφτα ανθρώπων που ξεκίνησαν με ένα όραμα και εσείς, από την άλλη πλευρά, για να γίνουμε μια μεγάλη παρέα και να μαθαίνουμε ο ένας από τον άλλο, να δείχνουμε, να ανταμοίβουμε… και όλα αυτά σε μια κοινωνία που έχει διαταραχτεί σοβαρά και απειλείται με συρρίκνωση. Αυτή τη δύναμη θα θέλαμε να αντιτάξουμε στα δύσκολα που βιώνουμε παρέα, χωρίς βία, μόνο με την έμπνευση και έναν νου που αντιλαμβάνεται και διαλύει τα εμπόδια.

Σας ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου για την αγάπη σας, μας δίνετε χαρά, έμπνευση και δύναμη για να συνεχίσουμε. Έχουμε ιδέες που σταδιακά θα υλοποιούνται και θα αλλάζουν συνεχώς την εικόνα μας. Σας περιμένω εδώ για να μην μείνουμε πάλι αμέτοχοι στις προκλήσεις των καιρών, να σπάσουμε επιτέλους τα τείχη της απάθειας και να μάθουμε να μιλάμε μεταξύ μας για τον ήλιο και όχι για το σκοτάδι.

Ειρήνη Κωνσταντοπούλου
Αρχισυντάκτρια

Το πρώτο πράγμα που με κέντρισε στο Animartists ήταν το γεγονός πως συνδύαζε αρμονικά τον κόσμο της ψυχολογίας και της τέχνης. Λόγω του οτι αγαπώ και τους δύο, αυτούς κόσμους, ήταν για μένα η αφορμή που χρειαζόμουν να δοκιμάσω κάτι διαφορετικό, κάτι που θα με έβγαζε από τη συνήθεια της καθημερινότητάς μου. Θεωρούσα πως  το να γράφει κανείς άρθρα είναι δύσκολο. Πως το να βρίσκει δε θέματα για να αναλύσει και να μπορέσει να εκφραστεί χωρίς να κουράζει είναι σχεδόν ακατόρθωτο. Ακόμα το πιστεύω. Η αλήθεια είναι πως έπρεπε ν’ανέβω αρκετά σκαλοπάτια για να φτάσω στο σημείο που βρίσκομαι τώρα, να μπορώ να γράφω και να μοιράζομαι τις σκέψεις μου χωρίς ενδοιασμούς. Συνειδητοποίησα πως εαν αισθάνεσαι καλά και σίγουρος γι’αυτό που κάνεις, η αποδοχή θα έρθει… Το Animartists με αγκάλιασε και με βοήθησε να εξελιχθώ ως επαγγελματίας αλλά και ως άνθρωπος. Ο ένας χρόνος που κλείνει σήμερα το περιοδικό αποδεικνύει πως όλα μπορούν να ξεπεραστούν εαν, όχι μόνο αγαπάς αυτό που κάνεις, αλλά κι αν έχεις δίπλα σου ανθρώπους που πιστεύουν σε σένα! Ευχαριστούμε!

Λευτέρης Ανέστης
Συντάκτης

Εύχομαι ολόψυχα χρόνια πολλά και δημιουργικά στο(υς) Animartists, ένα περιοδικό που αποτελεί μία εναλλακτική γωνιά στο χάος του διαδικτύου, με ανθρώπους ταλαντούχους και έτοιμους να μοιραστούν σε κάθε άρθρο ένα κομμάτι από την ψυχή τους με το αναγνωστικό κοινό, ένα κοινό που «διψάει» για ειλικρίνεια και ποιότητα. Ευχαριστούμε όλους εσάς για τη θερμή υποστήριξη, την προτίμηση και την αγκαλιά που διατηρείτε πάντα ανοιχτή για εμάς και τη δουλειά μας! Είμαι σίγουρος ότι το περιοδικό θα κρατήσει αμείωτο το ενδιαφέρον σας δίνοντας «χώρο» σε φωνές που αξίζει να ακούγονται και σε ψυχές που έχουν ανάγκη από αυτό το «ταξίδι» ενδοσκόπησης και μοιράσματος!

Δημήτρης Βαγενάς
Συντάκτης

Αισθάνομαι χαρά κι ευγνωμοσύνη που χάρη στο Animartists κατάφερα να συνδυάσω την Ψυχολογία με την Τέχνη, να έρθω σ’ επαφή με τόσο ενδιαφέροντες ανθρώπους και τόσα διαφορετικά είδη γραφής. Ελπίζω όταν διαβάζετε τα άρθρα μας να περνάτε τόσο καλά όσο εμείς όταν τα γράφουμε!

Ίριδα Γουδέλη
Επιμελήτρια

Ένας χρόνος Αnimartists! Σαν χθες μου φαίνεται, που  διάβαζα τα πρώτα του άρθρα… Πέρασε κιόλας ένα χρόνος γεμάτος εικόνες, συναισθήματα, σκέψεις, ταξίδια του μυαλού και της ψυχής… Γιατί το Animartists κατάφερε εκτός των άλλων να αγγίξει την καρδιά μας, να μας ενώσει και να μας κάνει καλύτερους ανθρώπους και σοφότερους..! Χρόνια  πολλά!!! Ευτυχισμένα και δημιουργικά στο πιο όμορφο περιοδικό!!

Υ.Γ:  Εν αναμονεί… για την συνέχεια αυτού του όμορφου “ταξιδιού”!

Μαριέτα Δημουλά
Συντάκτρια

Ο χρόνος έχει μια δυσανάλογη υπόσταση για τους ανθρώπους. Μέχρι την εφηβεία κλωτσάει, σέρνεται, μπουσουλάει, εσύ λαχταράς να περάσει ο καιρός, να ενηλικιωθείς, να αποκτήσεις περισσότερα δικαιώματα, να αφεθείς στους δρόμους και να αφήνεις πίσω σου μόνο σκόνη. Μετά τα 20, ο χρόνος αρχίζει να τρέχει πιο γρήγορα. Έχεις ξεχυθεί στους δρόμους όπως ονειρευόσουν, πιάνεις χέρια, αφήνεις χέρια, καταπίνεις χιλιόμετρα, γιορτές, στεναχώριες, όλα γίνονται ένα πλυντήριο μέσα στο κεφάλι σου ώσπου φτάνεις στα 60, και εσύ κινείσαι σε κύκλους με μεγαλύτερη διάμετρο, αργά και ράθυμα, χαζεύεις τον κόσμο να περνά μπρος από τα μάτια σου κι αυτό που ονειρεύεσαι είναι λίγο να ξαποστάσεις.

Το Animartists, ήδη έκλεισε έναν χρόνο, το μωρό έβγαλε δοντάκια, βγάζει κραυγές και σκορπά τα πρώτα του χαμόγελα. Για μας, τα μέλη του Animartists, από την ημέρα ένταξής του ο καθένας, για άλλους λιγότερο για άλλους περισσότερο, ο χρόνος περνούσε άλλοτε αργά, άλλοτε γρήγορα. Στολίζαμε το μωρό μας με ρουχαλάκια, κοκαλάκια στα μαλλιά, το βγάζαμε βόλτες, του δείχναμε τον κόσμο που σκιαγραφούνταν μπροστά του με την ελπίδα πως σα μεγαλώσει θα είναι ικανό να συνεισφέρει το λιθαράκι ώστε σε ετούτο το δρόμο που ανοίγεται μπροστά του, να κάνει όλο και περισσότερους ανθρώπους να θέλουν να γίνουν καλύτεροι. Από την αγάπη που απλόχερα και με χαρά του προσφέρουμε, είμαστε σίγουροι πως θα τα καταφέρει και θα τραβήξει κοντά του σαν πυγολαμπίδα όλο και περισσότερες ψυχές.

Χρόνια Δημιουργικά και Καλά Animartists!

Χριστίνα Ζερδεβά
Συντάκτρια

Στο ταξίδι της ζωής δεν είναι σίγουρο πως θα σου δοθούν πάντα οι ευκαιρίες για να «δημιουργείς» με την ψυχή σου και αυτό να σε συνεπαίρνει, να καταθέτεις απλόχερα τις σκέψεις σου και να νιώθεις τόσο όμορφα… να προχωράς! Εγώ νιώθω πολύ τυχερή που αρθρογραφώντας από καιρό σε καιρό στο διαδικτυακό περιοδικό Animartists βρίσκομαι μέσα σε μια οικογένεια που μεγαλώνει όμορφα, εξελίσσεται, με βελτιώνει ως άνθρωπο και έχει την ψυχή και το κίνητρο για να συνεχίσει να δημιουργεί με κέφι. Τη φωτιά της δημιουργίας, λένε, τη συντηρούν οι ανυπόταχτοι, οι ανικανοποίητοι, οι τυχοδιώκτες της ψυχής και του πνεύματος, κάπως έτσι νιώθουν σίγουρα και οι «καλλιτέχνες της ψυχής» του περιοδικού Anima-artists. Καλοτάξιδες ας είναι οι προσπάθειες όλων μας!

Φαίη Καλτσά
Συντάκτρια

Ο πρώτος δημιουργικός χρόνος του Animartists μοιάζει με τα πρώτα βήματα του παιδιού. Όσο περνάει ο χρόνος τόσο πιο αποφασιστικά και σταθερά γίνονται. Πολλές και όμορφες ευχές για τα πρώτα του γενέθλια! Το δικό μας ταξίδι είναι ακόμα στην αρχή, αλλά θα προχωρήσουμε με δημιουργία και έμπνευση! Χρόνια πολλά Animartists!!

Μαρία Κασσεροπούλου
Επιμελήτρια

Ένα χρόνο πριν “φυτεύθηκε” ενας μικρός σπόρος μεσα στο αχανές και συχνά απρόσιτο τοπίο του διαδικτύου. Οι “κηπουροί” του, ξεχωριστές προσωπικότητες απο διαφορετικόυς επιστημονικούς κλάδους, φρόντιζαν να “ποτίζουν” σπλαχνικά με τη γνώση και το βίωμα τους αυτό το τρυφερό βλαστάρι. Έτσι στάθηκαν συμπαραστάτες και θεατές μέρα με τη μέρα σε ενα πρωτόγνωρο θέαμα, βαθύτατα συγκινημένοι για την εξέλιξη του. Αγαπημένο Animartists εύχομαι ολόψυχα να συνεχίζεις να ανθίζεις μέσα στις καρδιές όλων και να γεμίζεις φως μες στο σκοτάδι. Και εμείς απο την πλευρά μας σου υποσχόμαστε οτι θα σταθούμε τίμια δίπλα σου, τροφοδοτώντας κάθε νέο σου εγχείρημα. Προσφέροντας την ελπίδα οτι τελικά αρκεί ένας “σπόρος” για να προσυπογράψει μια λαμπρή πορεία. Χρόνια πολλά!

Βαγγέλης Κατσαμπούρης
Συντάκτης

Σε χαλεπούς καιρούς, με τρικυμισμένη θάλασσα, το πλήρωμα του Animartists άνοιξε πανιά, σάλπαρε μακριά από τη θεομηνία και έσωσε τη φουρτουνιασμένη μου ψυχή από το ερημονήσι. Βίρα τις άγκυρες να ταξιδέψουμε!

Αλίκη Κατσαρού
Συντάκτρια

Ξεκίνησα με έναν πρόσφυγα. Συνέχισα με έρωτες, με αγωνίες, με χαρές και αδικίες που οι Ανθρωποϊστορίες διηγούνται.

Εδώ, στον κοινό διαδικτυακό μας χώρο, διαβάζουμε και διαβαζόμαστε, και όλοι μαζί θεραπευόμαστε από τούτους τους καιρούς που οι πρόσφυγες έγιναν πολλοί και ο φόβος μας μεγάλος.

Με ψυχή -anima και τέχνη -art, θα συνεχίσουμε να λέμε τ’ ανθρώπινα, να βρίσκουμε τους εαυτούς μας, να συναντάμε τους άλλους και όλοι να γινόμαστε καλύτεροι  μέσα από τον κοινό μας τόπο, το Animartists! Χρόνια μας πολλά!

Δήμητρα Β. Κατσαρού
Συντάκτρια

Σε ένα ταξίδι δεν μετράει ο προορισμός φυσικά αλλά το ταξίδι… Αλλά τι είναι το ταξίδι χωρίς συνεπιβάτες; Μια μοναχική διαδρομή με θολωμένα τζάμια και σταγόνες βροχής… Για αυτό, λοιπόν, επειδή τίποτα δεν αξίζει όσο ένα νόστιμον ήμαρ μετά από πελαγοδρομίες, παρέα με καλούς συντρόφους, αγαπητό Animartists σου εύχομαι να είσαι καλοτάξιδο και χιλιότευχο! Και να επεκτείνεις το ταξίδι σου και εκτός συνόρων..Και ενδεχομένως και εκτός γαλαξία… Εξάλλου κάπου εκεί έξω ένας Αστεροειδής, ο Β612 σε περιμένει! Σας φιλώ όλους!

Βασίλειος Ν. Κιοσσές
Συντάκτης

Κάθε καράβι έχει φτιαχτεί για να ταξιδεύει. Να ανιχνεύει καινούργιους προορισμούς, να σταματά σε ασφαλή λιμάνια αλλά κυρίως να μεταφέρει ανθρώπους σε μέρη πρωτόγνωρα, καινούργια, ανεξερεύνητα. Το Animartists για εμένα είναι ένα καράβι που μου δίνει την ευκαιρία να συνταξιδέψω, να αφεθώ στη μαγεία της θάλασσας αλλά περισσότερο να σχετιστώ με υπέροχους συνταξιδιώτες. Εύχομαι πολλά, μακρινά και γεμάτα νέες ανακαλύψεις ταξίδια για το Animartists και τους ταξιδευτές του.

Θοδωρής Κούκιας
Συντάκτης

Το Animartists έχει στον στόλο του και ένα μικρό ταξιδιάρικο τροχόσπιτο που αγαπάει εξίσου το ένδοξο και το άγνωστο. Καμιά φορά μου επιτρέπει να τρυπώνω κι εγώ μέσα του και ξεκινάμε το κυνήγι του ορίζοντα, δίχως GPS και νοθευμένο καύσιμο. Και ότι μας αρέσει το μαρτυράμε εδώ. Γιατί εμπειρία που τη βιώνει ένας παύει να είναι εμπειρία. Καλο μας ταξίδι, καλή συνέχεια Animartists.

Μένη Κουτσοσίμου
Συντάκτρια

Ψυχή μου,

σε άκουσα κάπως κουρασμένη… μου είπες ότι είναι πολλά αυτά που ζεις τον τελευταίο καιρό. Πλησίαζαν τα γενέθλιά σου και σκέφτηκα πως αυτό θα ήταν ένας καλός λόγος να νιώθεις τη δυναμική των ονείρων σου. Σε ρώτησα τι δώρο θα ήθελες. Ξαφνιάστηκες… μία αγκαλιά μου ζήτησες… υποσχέθηκες να τη διεκδικήσεις… πρέπει πάντα να φυλάει κανείς μια αμαρτία για την αρχή του… μου ψιθύρισες χαμογελώντας πονηρά.

Για την Ψυχή του Animartists που γίνεται ενός έτους και μεγαλώνει όμορφα, σβήνουμε κεράκι… Φφφφ!

Μοσχούλα Κύρη
Συντάκτρια

Κάθε αρχή και δύσκολη δε λένε; Δεν έχουν και άδικο. Το μικρόβιο του να θέλω να γράψω αναδύθηκε μέσα από την ευκαιρία που μου προσέφερε το Animartists αυτή τη χρονιά. Είμαι ιδιαιτέρως χαρούμενη που συμμετέχω στην ομάδα αυτών των υπέροχων ανθρώπων που με μεράκι και ευχαρίστηση χτίζουν μια ολόκληρη χρονιά το περιοδικό. Χρόνια πολλά Animartists!

Χρύσα Μαγγινοπούλου
Συντάκτρια

Σήμερα είναι μέρα χαράς! Σήμερα γιορτάζουμε τα πρώτα μας γενέθλια!! Το Animartists είναι μία σελίδα ανθρωποκεντρική, αφιερωμένη στην ανθρώπινη επικοινωνία, τη ζωή, την τέχνη. Στόχος όλων μας είναι να δημιουργήσουμε χαμόγελα, να σκεφτούμε ή απλά να κοιτάξουμε τον κόσμο.. Το κακό ξορκίζεται με καλή διάθεση, αγάπη, θετική ενέργεια και ομαδικότητα.

Βάσια Μήλα
Συντάκτρια

Γνώρισα την ομάδα του Animartists τον Απρίλιο του 2015, όπου άρχισα να αρθρογραφώ μαζί με τόσα καινούρια άτομα με τα οποία καθημερινά διανύουμε νέους δρόμους της ψυχής με πλούσιες καλλιτεχνικές επιρροές! Η δική μου ευχή, με αφορμή την επέτειο του περιοδικού μας, είναι να καταφέρουμε να συνταξιδέψουμε μαζί σας!! Χρόνια πολλά και δημιουργικά Animartists!!

Ευτυχία Παπαγιάννη
Συντάκτρια

Αυτό που με γοητεύει περισσότερο στις συγκεντρώσεις και στις γιορτές είναι που οι καλεσμένοι καταφθάνουν από οποιοδήποτε σημείο της Αθήνας, σταματώντας για μια στιγμή τη ρουτίνα τους, ώστε να συναντηθούν σε ενα συγκεκριμένο σημείο. Πόσο μου λείπουν οι γιορτές και οι γκρίνιες για το γλυκό που δεν πέτυχε και τόσο. Οι μαζώξεις πάνω από τα τραπέζια και τα παραγεμισμένα τασάκια. Και τα κόκκινα μάγουλα και τα μεθυσμένα μάτια. Και τα κρύσταλλα να κωδωνούν με θέρμη όσο περνάει η νύχτα. Τα “γεια μας” να επαναλαμβάνονται με κάθε γουλιά και τα παιδιά να λαγοκοιμούνται στα στέρνα των γονιών. Τα λόγια να προσχωρούνται στα αγγίγματα και στα γέλια των κοριτσιών. Με αυτές τις τρυφερές εικόνες εύχομαι με τη σειρά μου χρόνια πολλά στο αγαπημένο μου Animartists!

Γιάννα Παπαπαύλου
Συντάκτρια

Σε τούτη την ομάδα διαφορετικών ατόμων και διεπιστημονικών προσεγγίσεων, είναι ενδιαφέρον το γεγονός ότι η επιθυμία για δημιουργία στηρίζεται σε ένα ανθρωποκεντρικό περιεχόμενο.

Αποτελείται από ένα σώμα, αρθρογράφων και αναγνωστών, που σήμερα γιορτάζουν ένα χρόνο πλούσιων διεργασιών και διαλεκτικών αναζητήσεων.

Προσδοκώ στη συνέχεια, όπου πλέον κι από τη μεριά του συντάκτη, η ατομική μου γνώση θα παύει να είναι στατική και θα εμπλουτίζεται όλο και περισσότερο από τον κόσμο των Animartists! Χρόνια πολλά!

Ευτυχία Παπούλια
Συντάκτρια

Πϊστευα πως η ψυχή εξιλεώνεται, πως φεύγουν οι αμαρτίες με το τσιγάρο, το αλκοόλ και δυο καλούς φίλους. Παραμύθια. Μια κόλλα χαρτί, ένα μολύβι κι ένα συρτάρι να φυλά σαν τα μάτια του τα μυστικά σου. Εδώ και μήνες, βρήκα ολόκληρο το σπίτι και δηλώνω “καθαρή”. Ξέρεις τι είναι να σου κρατάνε οι άλλοι το χέρι για να γράφεις; Χρόνια πολλά Animartists! Σας χρειάζομαι…

Γιώργος Παραδείσης
Συντάκτης

Εδώ και χρόνια ταυτίζομαι με την άποψη αρκετών συναδέλφων γύρω από τη ζωή:

“Το θέμα δεν είναι ο άνθρωπος, το θέμα είναι οι σχέσεις»

Οι σχέσεις που συνάπτουμε μεταξύ μας αποτελούν για μένα ξεχωριστές οντότητες, με δική τους απόφαση, βούληση, δυνατότητες και ανάγκες. Τα προβlήματα που αντιμετωπίζουμε δεν εδράζονται στον άνθρωπο αλλά στις σχέσεις τις οποίες συνάπτει και μέσω των σχέσεων μπορούν να επιλυθούν. Δυστυχώς, συχνά εστιάζουμε στον λεγόμενο «εσωτερικό μας κόσμο» και προσπαθούμε να δώσουμε ατομικές λύσεις στα προβλήματά μας.

Η φράση των Animartists «Χτίζοντας γέφυρες», για μένα τα λέει όλα. Είναι καιρός να σταματήσουμε να ασχολούμαστε με τα σημεία και να εστιάσουμε στην ζεύξη. Αν και είμαι καινούριος στο περιοδικό, έμαθα πως κλείνει ένα χρόνο. Αντί για χρόνια πολλά, θα μας ευχηθώ να χτίσουμε όμορφες και σταθερές γέφυρες μεταξύ μας και στη συνέχεια με όλους εσάς.

Δημήτρης Πετρούνιας
Συντάκτης

Σήμερα το πνευματικό μας παιδί γίνεται ενός έτους… Σε αυτό το χρονικό διάστημα το αναθρέψαμε με αγάπη, μεράκι και πολύ φροντίδα αφού αυτά είναι τα στοιχεία συνύπαρξης της αγάπης με το καθήκον. Από την στιγμή της σύλληψης του μέχρι σήμερα, που κάνει τα πρώτα δειλά βήματα καθιέρωσης του, οραματιζόμαστε το δημιούργημα μας να σταθεί άξιο των προσδοκιών και να προσφέρει σε όλους μας περαιτέρω γνώση, ανθρωπιά κι ελπίδα… Χρόνια πολλά Αnimartists !!!

Μαρία Πολυκρέτη
Συντάκτρια

Ένα χρόνο πριν, μία συγκυρία, μία ιδέα και ένα ανήσυχο πνεύμα ξεκινούν να διαμορφώνουν το περιοδικό Animartists. Είχα την τιμή να ακολουθήσω την πορεία του μέχρι σήμερα για να διαπιστώσω τελικά πως δεν επρόκειτο μονάχα για μια προσπάθεια που θα ζευγάρωνε την τέχνη με την ψυχολογία. Ήταν μία προσπάθεια νέων ανθρώπων με ανήσυχα πνεύματα που κλήθηκαν με κόπο και υπομονή να αποδείξουν πως μέσα από την συνεργασία, την ανιδιοτέλεια και την πίστη σε έναν κοινό στόχο είναι εφικτό να ακουστούν οι φωνές τους. Φωνές που αλληλεπίδρασαν με το αναγνωστικό κοινό, φωνές που αγαπήθηκαν και είναι πάντοτε ανοιχτές να υποδεχτούν και να αποδεχτούν την διαφορετικότητα.

Κατερίνα Τσιτούρα
Συντάκτρια

Κάθε καλή αρχή συνοδεύεται από μια ευχή και έναν φόβο. Ευχή, να κρατήσει για πάντα ό,τι άγγιξε τις καρδιές μας και ζέστανε τη φωτιά των ονείρων μας. Φόβος, επειδή οι στιγμές φεύγουν γρήγορα και το ηλιόλουστο παρόν μεταμορφώνεται κάποτε σε μακρινό παρελθόν. Το τέλος μας κάνει, άραγε, ν’ αποφεύγουμε την εκκίνηση; Κάποιοι τόλμησαν, ωστόσο, ένα χρόνο πριν, την δημιουργία του Αnimartists και η αγάπη τους για την επικοινωνία, την ψυχολογική προσέγγιση ευαίσθητων θεμάτων, την επιστημονική έρευνα και την τέχνη, τη φαντασία που παντρεύεται γλυκά με το ρεαλισμό, τους ώθησε στην ηλεκτρονική έκφραση των παραπάνω ανησυχιών. Εύχομαι χρόνια πολλά και δημιουργικά, διαδρομές διδακτικά συναρπαστικές, αποσκευές γεμάτες από εμπειρίες και έναν προορισμό που θα τον επισκιάσει η μαγεία του ταξιδιού. Και, ίσως, το τέλος έρχεται πάντα, όμως είναι η μαγεία των αναμνήσεων που του χαρίζει μια θέση στην αιωνιότητα…