Κείμενο: Μανώλης Νικόλτσιος
Δικηγόρος


Ιστορίες μιας σελίδας, Σελίδα 18

Από το πρακτορείο του πρότειναν αυτές τις δύο. Και οι δυο είχαν τις καλύτερες συστάσεις και η αξιολόγησή τους από προηγούμενους πελάτες ήταν από τις πιο υψηλές. Τα σχόλια που έγραφαν κάτω από το προφίλ τους, διθυραμβικά. Η επιλογή ήταν ανάμεσα στην κυρία Ρούλα και στην κυρία Φωφώ. Πολύ καλή επιλογή ήταν και η Λουκία, αυτή δεν ήθελε να τη φωνάζουν κυρία, αλλά την είχε χρησιμοποιήσει πριν δυο μήνες σε ένα τηλεπαιχνίδι που εμφανίζεσαι υποχρεωτικά με τη μαμά σου και ως επιλογή είχε καεί. Το πρακτορείο «Μάνα δεν είναι μόνο μία» τον είχε βγάλει πολλές φορές από τη δύσκολη θέση.

Πρώτη φορά νοίκιασε για μάνα του μια κυρία ονόματι Λίτσα. Περμανάν, ίδια χρώματα με αυτόν, αφράτα μάγουλα, ντύσιμο κατά παραγγελία. Την εμφάνισε στην ενημέρωση γονέων στην τελευταία τάξη του Λυκείου. Φθηνή επιλογή. Παρά το γλυκό της χαμόγελο δεν περιορίστηκε μόνο σε αυτό και παρά λίγο να τον κάψει με κάτι αδικαιολόγητες απουσίες. Με τα χρόνια έμαθε να επιλέγει με καλύτερα κριτήρια. Στα παζάρια ήταν ιδανική η κυρία Ελευθερία. Δυο σπίτια είχε αλλάξει μέχρι τα εικοσιοκτώ του, και αυτή του ‘χε πετύχει μεγάλες εκπτώσεις προσποιούμενη την μάνα που μεγάλωνε μόνης της ένα γιο. Σε άλλες εκδηλώσεις που δεν χρειάζονταν πολλά πολλά κατά καιρούς είχε βολευτεί με διάφορες. Ειδική στους χωρισμούς ήταν η Καίτη, τρεις κοπέλες του είχε καταφέρει να τις κάνει να φύγουν μέσα στη νύχτα από τον πόλεμο που τους έκανε. Και η Λένα, επιβεβαίωση του οιδιπόδειου.

Αυτή τη φορά όμως η επιλογή δε φαινόταν εύκολη. Χρειαζόταν μια που να ξέρει να κλαίει τόσο όσο δε θα της χαλούσε το μακιγιάζ, να μπορεί να αντέξει όρθια έξω από την εκκλησία για τις χαιρετούρες τουλάχιστον μισή ώρα πάνω σε ψηλά και να χορέψει άλλο τόσο και παραπάνω μετά στο κέντρο.

Το πιο δύσκολο, να μπορέσει να απομνημονεύσει ονόματα συγγενών, να θυμηθεί ιστορίες από ξεχασμένες ξαδέρφες και χουβαρντάδες θείους και να μπορεί να κουνάει το κεφάλι με συγκατάβαση κάθε φορά που κάποιος θα διαπίστωνε ότι χαθήκανε και ότι πλέον μόνο σε τέτοιες περιστάσεις βρίσκονται.

Τελικά διάλεξε μια Κική, με τα μαλλιά πάνω έδειχνε πιο επιβλητική, και επίσης του φάνηκε να ‘χει φοβερό ταλέντο στο φτύσιμο στο πρόσωπο βρεφών.