Κείμενο: Δημήτριος Πετρούνιας
Εκπαιδευτικός – Απόφοιτος Ψυχολογίας

Γυναίκα… φαίνεται απίστευτο που έτσι απλά εφτά γράμματα αραδιασμένα περιγράφουν μια τόση ελκτική δύναμη που κανείς μας δεν μπόρεσε να αντισταθεί. Η μάνα, η αδερφή, η σύντροφος, η ερωμένη, όλες μαζί ένας δικός μας κόσμος γεμάτος συναισθήματα. Η γυναίκα του τότε με την γυναίκα του σήμερα δύο έννοιες το ίδιο θελκτικές όμως ταυτόχρονα και τόσο διαφορετικές.

Αυτά που γνωρίζαμε από παππούδες και πατεράδες να τα ξεχάσουμε, η γυναίκα πια δεν ψάχνεται αλλά ψάχνει. Δεν ψάχνεται απλά για αποκατάσταση αλλά ψάχνει τον ιδανικό σύντροφο που θεωρεί σωστό για τα παιδιά και την ευτυχία της. Δεν θα διστάσει να σε στείλει από εκεί που ήρθες αν δεν σεβαστείς τα θέλω και τις αρχές της. Αν από την άλλη επιθυμεί να μείνει ελεύθερη είναι ξεκάθαρα πια από επιλογή δική της.  Η δύναμη της εικόνας της, που κάποτε ήταν ευχή και κατάρα, τώρα έδωσε την σκυτάλη στην προσωπικότητα που αρκετές φορές φθάνει να ποδοπατά ακόμα και την ίδια της την εμφάνιση στον διαρκή αγώνα των εντυπώσεων. Όσο γυμνό κι αν κυκλοφορεί,δείγμα από κατάλοιπα άλλης κουλτούρας, στους πραγματικά αρρενωπούς κι απόλυτα συνειδητοποιημένους η γυναίκα με προσωπικότητα αποτελεί πια ό,τι πιο ελκυστικό περπατά εκεί έξω.

Τα χρόνια πέρασαν κι όλα πια άλλαξαν. Οι γυναίκες με δυναμισμό είναι η νέα τάση που ήρθε σαν ανεμοστρόβιλος να συνεπάρει τα καθιερωμένα ανδρικά μοτίβα. Ήρθε η εποχή που μπαίνοντας σε ένα διευθυντικό γραφείο το βαρύ άρωμα του πούρου που κατέκλυζε τον χώρο αντικαταστάθηκε από την αιθέρια μυρωδιά ενός ακριβού γυναικείου αρώματος. Μην κάνεις το λάθος και υποτιμήσεις αυτή την γυναίκα. Είναι εξίσου δυναμική και αμείλικτη επαγγελματικά με εκείνον τον διευθυντή που πάντα έτρεμες. Αν από την άλλη την ερωτευτείς ετοιμάσου για ένα ταξίδι σε μονοπάτια που ποτέ δεν είχες φανταστεί και που λίγοι τόλμησαν να περπατήσουν. Η γυναίκα δυναμισμό σου προσφέρει ξεχωριστές συγκινήσεις. Έχει τον τρόπο να σου πει οτιδήποτε την απασχολεί με χίλιους τρόπους για να το ξεκαθαρίσει,αν δεν το κάνει και σιωπά τότε να αρχίσεις να φοβάσαι. Δεν χρειάζεται να μιλάει πολύ,γνωρίζει τι θα πει και πότε θα το πει. Σε θέλει σε διαρκή εγρήγορση για να αντιληφθείς αυτά που πολλοί δεν μπορούν να σε αναγνωρίσουν.

Αν είσαι τολμηρός και πραγματικά πιστεύεις σε σένα άφησε την ροζ ιστορία του φαίνεσθαι σου και πέρνα στο επίπεδο που θα σε απογειώσει. Αυτή η γυναίκα κερδίζει πρώτα το μυαλό σου και μετέπειτα το σώμα σου. Πίστεψε με πως δεν υπάρχει τίποτα πιο διεγερτικό από αυτό. Να θυμάσαι πως όταν βρεθεί η γυναίκα που θα καταφέρει να σε κερδίσει εκεί τότε προετοιμάσου να καείς ολοκληρωτικά στην φωτιά της. Αν δεν τολμάς μείνε στην κατηγορία του τοπικού πρωταθλήματος,άλλωστε τα μεγάλα γήπεδα θέλουν και «μεγάλους» παίκτες…