«Αφιερώνω σε όλους μας, το κομμάτι του Κώστα Χατζή «Απ΄ το αεροπλάνο» κάνοντας μια ευχή: να βρει ο καθένας το δικό του Αεροπλάνο και να ταξιδεύει σε κόσμους και πολιτείες που εκείνος θέλει. Κι ας μην ξεχνά ότι το αεροπλάνο δουλεύει με την ανανέωση καυσίμων: αν δεν το ‘ταΐσεις”, δεν πετά… κι αν δεν πετάξει δεν απολαμβάνει το νόημα ίσως αυτού του κόσμου: δηλαδή την σχετικότητα των πραγμάτων (ό,τι μεγάλο δεν σημαίνει πως από μία άλλη απόσταση δεν μπορεί να είναι ΚΑΙ μικρό)! Πραγματικά ελπίζω όλοι σας να είστε καλά, ευτυχισμένοι και όσο πιο κοντά στην αλήθεια σας! Καλή χρονιά!», Πρεμ Άντρι (Γεώργιος Φραγκάκης) (Δημιουργός – Αρχισυντάκτης)

«Εύχομαι η ουσία του πνεύματος των Χριστουγέννων, να παραμείνει στις ψυχές. Εύχομαι με την ανανέωση του έτους να ανανεωθεί και η αντίληψη μας για την ζωή. Να εξασκήσουμε την αποδοχή μας, να συναισθανόμαστε τον δίπλα και τον απέναντι και να μην βιαζόμαστε να τον εντάξουμε σε ειδική κατηγορία, αμετακίνητη.», Μαρία Τερζοπούλου (Αρχισυντάκτρια)

«…έχουμε μπλεχτεί σε μια ζωή ακατανόητη και οφείλουμε να αλλάξουμε με αγάπη, δύναμη και ψυχραιμία αυτή μας την καθημερινότητά. Ευχές πολλές για όσα προσδοκούμε και ελπίζουμε. Η νέα χρονιά να φέρει στις ζωές όλων μας νέες ελπίδες και προσδοκίες και ας αφήσουμε στο παρελθόν ό,τι μας πίκρανε και ό,τι μας δυσκόλεψε. Εύχομαι η εμπειρία από τα λάθη μας να μας δυναμώσει για να αγωνιστούμε για όλα αυτά που μας αξίζουν και οφείλουμε να διεκδικήσουμε. Μα πάνω από όλα ας γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι. Ας κλείσουμε έτσι όμορφα αυτή τη χρονιά με την ευχή να γίνουν τα χείλη μας ανίκανα να πληγώνουν. Ας μηδενίσουμε το κοντέρ σε όσα μας πλήγωσαν και τέρμα τα γκάζια από εδώ και πέρα για όλα αυτά που επιθυμεί ο καθένας μας, δίχως φόβο αλλά με πολύ πάθος…», Χριστίνα Ζερδεβά (Υπεύθυνη διαχείρισης Social Media)

«Μία δύσκολη αλλά και “γεμάτη” χρονιά φτάνει στο τέλος της… Οι σκληρές στιγμές της άλλοτε με πλήγωσαν κι άλλες στιγμές με λύγισαν… ναι, δεν θέλω να σας κρυφτώ… πόσα αποθέματα πια ψυχικής δύναμης να έχει κανείς… και δεν ομολογώ ότι σκέφτηκα πολλές φορές να σταματήσω τη συγγραφή των κειμένων. Η συνεχής όμως επικοινωνία μας, η ανατροφοδότηση που λαμβάνω από εσάς καθημερινά και η αγάπη που μοιράζεστε απλόχερα μαζί μου, μου δίνει να καταλάβω ότι ακόμη κι όταν επιλέγω να μη μιλήσω, δε σημαίνει ότι δεν ακούγομαι κιόλας. Φέτος λοιπόν επικεντρώνομαι στο ρήμα ΘΕΛΩ, αρκετά το παραγκώνισα, το αλλοίωσα και το καμουφλάρισα, δίνοντας άλλοθι στα θέλω των άλλων. Θα γράψω λοιπόν κι εγώ ένα γράμμα, όχι προς τον Αϊ-Βασίλη, αλλά από εμένα για μένα. Εσείς;», Μένη Κουτσοσίμου (Συντάκτρια)

«…Είπα κι εγώ να ευχηθώ. Όχι γιατί πρέπει, ή γιατί έτσι κάνουν όλοι. Αλλά γιατί το θέλω. Θέλω κάτι να αλλάξει, ξέρω δεν γίνεται μεμιάς, μα αν προσπαθήσει ο καθένας, ναι, κάτι μπορεί να πάρει μπροστά. Πέραν της πρώτης και κύριας ευχής για υγεία, ιδού μια πρόκληση, ας φτιάξουμε πρώτα το μέσα μας  (άλλωστε, πρώτα αρρωσταίνει η ψυχή και μετά το σώμα) ας ενδοσκοπήσουμε λοιπόν, ας κρίνουμε, ας διακρίνουμε, κι έπειτα αισιοδοξία, ας αισιοδοξούμε, έστω και μηχανικά κι έτσι όλα κάποια στιγμή θα τα δούμε αλλιώς. Έτσι θα έρθει κι η χαρά, έτσι θα έρθει κι η ελπίδα (δεν υπάρχει καλύτερο καύσιμο για την ανθρώπινη μηχανή), έτσι θα γίνουμε κάποτε κι ωραίοι, θα μας προσέξουν αλλιώτικα πια, γιατί θα είναι ωραίο το εσωτερικό μας, θα μας ερωτευτούν, θα μας αγαπήσουν. Ας είναι λοιπόν το νέο έτος όσο μπορεί για τον καθένα έτος αναρώτησης, αναδιάταξης, ανασύνταξης. Γιατί όλα στην ουσία ξεκινάνε από εμάς και καταλήγουν σε εμάς. Ευχές λοιπόν σε όλους για (κατακτημένη) υγεία, (κατακτημένη) χαρά, (κατακτημένη) ευτυχία! Χρόνια πολλά και με το καλό το νέο έτος !!!(το ’16 ήταν κομματάκι δίσεκτο…) Καλή χρονιά!» Κωνσταντίνος Αλσινός – Αμπατζίδης (Συντάκτης)

«Για εσένα που αποχαιρετάς έναν ακόμη χρόνο, για όλα τα δάκρυα που σε μεταμόρφωσαν και για εκείνα τα γέλια που ακόμη αντηχούν στα αυτιά σου. Για τους φίλους, που σαν μια πολύχρωμη ομπρέλα σε προστατεύουν από τις καταιγίδες. Για τα εύκολα και τα πιο απαιτητικά, που ίσως συναντήσουμε στη διαδρομή. Για εκείνους που γυρεύουν ακόμη τη μαγεία στο ταξίδι της ζωής, και τέλος, για όλους εσάς που μας συντροφεύετε σε μια  τέχνη με ψυχή … Καλή χρονιά, ευτυχισμένη σαν τα πιο αγνά όνειρα των παιδικών  χρόνων, φωτεινή σαν τα αστέρια που εκπληρώνουν τις ευχές , ξεχωριστή σαν τις καρδιές που φλέγονται. Το 2016  δίδαξε στον καθέναν και από κάτι. Προσωπικά , ένιωσα αυτό που ήξερα πάντα. Η αγάπη μας σώζει. Από τον κακό μας εαυτό, από την κυνική ανθρωπότητα. Αναζητήστε την σε κάθε μορφή της, σε πρόσωπα με καθαρό βλέμμα, δουλείες με πάθος, τολμηρές αποφάσεις, ζεστές αγκαλιές.», Κατερίνα Τσιτούρα (Συντάκτρια)

«Διάβαζα τις περσινές και τις προπέρσινες ευχές μου στους φίλους του Animartists σκεπτόμενη για τις φετινές. Μας έχω ήδη ευχηθεί παντοτινή συνείδηση και να προσέχουμε τους καθημερινούς διαχωρισμούς. Αυτό σημαίνει πρώτα πως είναι η τρίτη χρονιά που το Animartists σας εύχεται καλές γιορτές. Δεύτερον, δείχνει πως δεν είμαι πολύ του κλισέ. Τρίτον; Μας οδηγεί στις φετινές ευχές! Κι αυτές μας πάνε πάλι στις ευχές, όχι στην ελπίδα. Σας, μας εύχομαι να κάνουμε ευχές και όχι να ελπίζουμε. Να αφήσουμε την ελπίδα εκεί που ανήκει, στους απαισιόδοξους. Μην περιμένουμε να γίνει αυτό που θέλουμε, να δράσουμε για να γίνει… και να ευχόμαστε. Μην ξεχνάμε πως η ελπίδα βολεύει την εξουσία. Κλισέ είναι που μίλησα για ελπίδα; Καλές γιορτές λοιπόν!’», Σοφία Βέξλερ (Συντάκτρια)

«Ως ενεργό μέλος του διαδικτυακού περιοδικού “Animartists”, εύχομαι το 2017 να είναι ένας χρόνος γεμάτος εκπλήξεις, με ανθεκτικότητα, υπομονή, επιμονή και αλληλεγγύη. Το απροσδόκητο στη ζωή μας ας είναι ευπρόσδεκτο, ο φόβος για το άγνωστο ας μετατρέπεται σε θέληση για μάθηση και η ανασκόπηση του παρελθόντος ας γίνει η πυξίδα μας για μία υγιή και δημιουργική χρονιά με ειρήνη, ειλικρινή αποδοχή και κατανόηση!»

«Ζούμε με συναισθήματα, όχι με τις ώρες στο ηλιακό ρολόι. Θα έπρεπε να μετράμε το χρόνο με τους χτύπους της καρδιάς», (Αριστοτέλης). Μαρία Πολυκρέτη (Υπεύθυνη Στήλης “Πολιτισμός”)

“Σε όλους τους αναγνώστες και τους συντάκτες του Animartists εύχομαι καλή χρονιά και χρόνια πολλά! Το 2016 υπήρξε, κατά γενική ομολογία, ένα έτος με σειρά αρνητικών ειδήσεων ωστόσο υπήρξαν και κάποιες θετικές εξελίξεις οι οποίες εύχομαι το 2017 να είναι ακόμα περισσότερες και συχνότερες!”, Γιώργος Κιτσάρας (Συντάκτης)

«Και ο πιο ευτυχισμένος άνθρωπος σε ένα κόσμο δυστυχισμένο δεν μπορεί ποτέ, να είναι πραγματικά χαρούμενος, αν δεν ενδιαφέρεται στο ελάχιστο για την δυστυχία του άλλου. Τίποτα δεν έχει αξία, αν δεν μπορείς να το μοιραστείς. Στα καλύτερα αλλά και στα χειρότερα, που θα έρθουν, σημασία έχουν όλοι εκείνοι που θα τα ζήσουν μαζί σας. Σε τούτες τις απατηλές εποχές, εύχομαι στον καθένα, αυτοδιάθεση και αυτοπεποίθηση, αστείρευτα και δυνατά συναισθήματα αγάπης, αχαλίνωτη ελευθερία από κάθε είδους φόβητρο και κάθε ψήγμα μικροπρέπειας, συνείδηση των επιλογών σας και συναίσθηση του τιμήματος, που καλείστε να ξεπληρώσετε γι’ αυτές. Πρώτα και πάνω απ’ όλα όμως, ελπίδα σε όλες εκείνες τις στιγμές που θα κληθείτε να ξεπεράστε τα αδιέξοδα της πραγματικότητας. Για όλα αυτά που είστε και για όλα αυτά που θα γίνεται, ολόψυχα μια καλή χρονιά!», Ευθύμης Μαυρεπής (Συντάκτης)

«Το 2017 πιθανότατα να μην είναι καλύτερο απ’ ότι ελπίζουμε αλλά εύχομαι τουλάχιστον να μην είναι χειρότερο απ’ ότι πιστεύουμε», Χρήστος Γκαραβέλας (Συντάκτης)

«Εύχομαι το 2017 να είναι ένα έτος υγιές που θα γεμίσει τις καρδιές μας με απέραντη αγάπη και γαλήνη, θα εξιλεώσει τις ψυχές μας και θα φωτίσει με χαμόγελα τα πρόσωπα μας. Εύχομαι πολύ αγάπη και ευτυχία με το έτερον ήμισυ μας. Εύχομαι ο χρόνος αυτός να αποτελέσει το έναυσμα να ικανοποιήσουμε τους μεγαλύτερους στόχους μας και να αγγίξουμε τα όνειρα μας. Εύχομαι να έχουμε παγκόσμια ειρήνη, κοινωνική γαλήνη, πολιτική ισορροπία και πνευματική άνθιση. Εύχομαι όλα τα παιδιά του κόσμου να ζουν ασφαλή και αξιοπρεπώς. Εύχομαι ό,τι μας δυσαρέστησε τον προηγούμενο χρόνο να γίνει χαρμόσυνο μαντάτο το νέο έτος. Εύχομαι σε αγαπημένα πρόσωπα που βρίσκονται μακριά από τις οικογένειες τους το νέο έτος να τους χαρίσει απλόχερα ό,τι επιθυμούν και να τους φέρει γρήγορα πίσω! Χρόνια Πολλά!», Ροδοθέα Αμπανάβα (Συντάκτρια)

«Λίγους μήνες μόνο στο Animartists και ήδη νιώθω σαν μέλος από χρόνια, αυτής της παρέας που ονειρεύεται έναν καλύτερο κόσμο. Εύχομαι το νέο έτος να έχετε υγεία, αγάπη και τρέλα που θα βάλει φωτιά σε φόβους, αδυναμίες και θα σας γεμίσει ευκαιρίες για την πραγματοποίηση του ταξιδιού προς τα όνειρά σας”.», Μαρία-Ανδρονίκη Τραυλού (Επιμελήτρια)

«Κάθε χρονιά που φεύγει μας αφήνει μια γλυκόπικρη γεύση. Σίγουρα θα έχεις  ακούσει να λένε «να πάει και να μη γυρίσει αυτή η χρονιά» ή «καλή χρονιά ήταν η φετινή, άντε να δούμε η επόμενη». Το νέο έτος όλοι το περιμένουμε με προσμονή μήπως και καταφέρει και αλλάξει κάτι από το προηγούμενο. Μην περιμένεις από την καινούργια χρονιά μόνο. Βάλε και εσύ το λιθαράκι σου. Προσπάθησε να βελτιωθείς σαν άνθρωπος και θα έρθει και η αλλαγή που τόσο περιμένεις. Εύχομαι  την  αλλαγή  του χρόνου να την περάσεις με άτομα που αγαπάς και που σε κάνουν  πραγματικά ευτυχισμένο. Το 2017 να φέρει όμορφες στιγμές που θα μείνουν για πάντα χαραγμένες στη ψυχή σου. Υγεία, αγάπη και χαμόγελο να γεμίζουν τη ζωή σου. Αντίο 2016. Καλώς να έρθεις 2017!», Βασιλική Καψή (Συντάκτρια)

«Τι να ευχηθώ που να μην ακουστεί «χιλιοειπωμένο» και να μην φανεί ότι προσπαθεί να καλύψει τα «χιλιομπαλωμένα» ακόρεστα χάσματα της ψυχής μας; Μήπως, να ευχηθώ να καθαρίσει η «ομίχλη» μέσα στα μυαλά και τις καρδιές όλου του κόσμου; Και τότε να συνειδητοποιήσουν πόσο ανώφελο και αυτοκαταστροφικό είναι το «πρόσωπο» της κακίας και της μοχθηρίας που βιαστικά επιλέγουν τις περισσότερες φορές; Και τότε η παραμονή όλων μας σε αυτό το φευγαλέο καρυδότσουφλο που λέγεται Ζωή, μήπως γίνει πιο ευχάριστη;», Αλεξάνδρα Γεωργίου (Συντάκτρια)

«Να έχουμε όλοι όμορφα Χριστούγεννα και να υποδεχτούμε το νέο έτος αισιόδοξοι, να είμαστε όλοι καλά στη ψυχή μας, ήσυχοι με τη συνείδησή μας και να εκφραζόμαστε αφειδώς μέσω της Τέχνης», Θεοδώρα Βαγιώτη (Επιμελήτρια)

«Εύχομαι το νέο έτος να διατηρήσει τα κεκτημένα μας, να επουλώσει τις πληγές μας και να μας κάνει να συνειδητοποιήσουμε την ανάγκη για ομοψυχία, ενότητα και αγάπη προς τους συνανθρώπους μας, μακριά από μισαλλοδοξίες και φανατισμούς. Καλό και δημιουργικό 2017 και να θυμάστε: Ας μάθουμε από το χθες, ας ζήσουμε για το σήμερα και ας ελπίσουμε για το αύριο!», Στέλλα Πυρένη (Επιμελήτρια)

«Εύχομαι ο καινούριος χρόνος να μας φέρει όλα όσα δεν κατάφεραν οι προηγούμενοι.», Δημήτρης Βαγενάς (Συντάκτης)

«Καλή και δημιουργική χρονιά!! Κάθε σελίδα του  καινούργιου βιβλίου…να είναι γεμάτη με πολλές όμορφες στιγμές -εικόνες και με ό,τι ο καθένας μας πραγματικά επιθυμεί.», Ίριδα Γουδέλη (Επιμελήτρια)

“Αγαπητέ Άι Βασίλη Έχω χρόνια να σου γράψω, αλλά δε σε έχω ξεχάσει. Γλυκόπικρα τα συναισθήματα μου για το 2016. Εύχομαι το ’17  να είναι μία δημιουργική συνέχεια αλλά και ένα γλυκό ξεκίνημα. Θα σου ζητήσω το πιο κλισέ πράγμα από όλα αλλά και το πιο σημαντικό: πάνω από όλα υγεία και όλα τα άλλα έπονται! Με αγάπη, Μέριανου Αλεξάνδρα(Συντάκτρια)

«Δεν πιστεύω ότι κάποια χρονιά μπορεί να χαρακτηριστεί καλή ή κακή, σίγουρα μπορεί να χαρακτηριστεί γεμάτη ή ως λιγότερο τέτοια. Ας έχουμε μόνο στόχο να γεμίζουμε τα χρόνια μας, όσα και να ‘ναι. Με εμάς, με πολύ από τους άλλους, και κυρίως από άλλους διαφορετικούς από μας, κερδίζοντας ό,τι πιο ωραίο έχουν να μας δώσουν.  Ακόμα μια καλή χρονιά!», Νικόλτσιος Μανώλης (Συντάκτης)

“Εύχομαι ολόψυχα το 2017 να ερωτευτείτε…. Να ερωτευτείτε τη ζωή, τους στόχους σας, τα όνειρα σας, τους ανθρώπους γύρω σας, το σύντροφό σας! Να θυμάστε ότι στη ζωή αυτό που μένει και αξίζει είναι οι ανθρώπινες σχέσεις….. Επενδύστε το χρόνο σας με αγάπη….. Να ρισκάρετε και να ονειρεύεστε…. Πάντα και παντού….”, Γεωργία Κιζιρίδου (Συντάκτρια)

«Εύχομαι ολόψυχα ζεστές χριστουγεννιάτικες στιγμές σε όλους με την προσμονή και τη θέληση για ένα αλληλέγγυο και χαμογελαστό 2017! Και να θυμάστε… οι γιορτές δεν είναι μόνο για να ανοίγουμε δώρα αλλά κυρίως για να ανοίγουμε τις καρδιές μας! Χρόνια πολλά!!», Φωτεινή Μαυρογιώργη (Συντάκτρια)

«Εύχομαι η κάθε μέρα της νέας χρονιάς να ξεκινάει και να τελειώνει με την εκπλήρωση όλων των προσωπικών μας ευχών! Αγάπη, σεβασμός, αλληλεγγύη και κυρίως όρεξη για προσπάθεια, γιατί όπως ανατέλλει  ο ήλιος το πρωί για κάθε καινούρια μέρα, έτσι και η αρχή του χρόνου είναι ένα νέο ξεκίνημα», Κωνσταντίνος Χασαπλαδάκης (Επιμελητής)

«Εύχομαι σε όλους Υγεία Αγάπη και Αλληλεγγύη! Και σε σένα προσωπικά Γεώργιε εύχομαι να έχεις μια υγιή χρονιά, πλούσια σε χαρές και φτωχή σε λύπες! Φιλιά!», Ευτυχία Παπαγιάννη (Συντάκτρια)

«Οι γιορτές είναι οι άνθρωποί μας. Οι γιορτές είναι η αφορμή να βρούμε χρόνο, να φορέσουμε το καλύτερο χαμόγελό μας, να πιούμε ένα ζεστό καφέ ή κρασί, να φάμε ένα αχνιστό μαγειρευτό φαγητό με τους ανθρώπους  που μας γεμίζουν συναισθήματα και αισιοδοξία για να πορευτούμε με ανανεωμένη δύναμη στο στίβο της ζωής.  Τα Χριστούγεννα είναι οι γιορτές που θέλουμε να ζεσταθούμε από αγάπη,  ελπίδα και χαρά, και με περίσσια αθωότητα  να ξαναγίνουμε παιδιά . Τα Χριστούγεννα και ο ερχομός του νέου έτους υπάρχουν για να μας θυμίζουν πάντα ότι μετά από κάθε τέλος , έρχεται  μια αρχή, μια γέννηση που θα μας γεμίζει σθένος για μια νέα προσπάθεια. Εύχομαι ο ερχομός του νέου έτους να είναι για το καθένα μας ένα καταφύγιο αγάπης με αγαπημένα πρόσωπα, μια στιγμή προσωπικής αναγέννησης και έμπνευσης για το νέο έτος και  μια γιορτή που γίνει η αφορμή να κρατήσουμε στη καρδιά μας  την καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας για όλο το χρόνο. Ας γίνουμε πάλι παιδιά.», Χριστίνα Πανταζή (Συντάκτρια)

«Η αλήθεια είναι ότι το 2016 θεωρήθηκε ευρέως ανεπιθύμητο, και όχι άδικα. Άλλωστε, το επαληθεύουν τα σατιρικά μηνύματα που κυκλοφορούν! Ευχόμαστε, λοιπόν, ένα δυναμικό 2017 γεμάτο υγεία, ευτυχία και τύχη σε όλους και όλες. Ας είναι το έτος που θα φέρει αλλαγές, προσωπικές και κοινωνικές, με γνώμονα πάντα την ελεύθερη σκέψη και τη δημιουργικότητα!», Μαρία Παπαστεφανάκη (Επιμελήτρια)

«365 νέες ημέρες περιμένουν να τις ανακαλύψουμε και να τις γεμίσουμε με ολοκαίνουριες αναμνήσεις! Εύχομαι η νέα χρονιά να συνοδεύεται από άφθονα πυροτεχνήματα, λογιών συναισθήματα, συγκινήσεις και στιγμές δίπλα στους ανθρώπους που αγαπάμε, να πραγματοποιήσει ευχές και να επουλώσει πληγές! Κλείστε το μάτι στο νέο χρόνο, ονειρευτείτε και αρχίστε να γράφετε, χωρίς χάσιμο, τις σελίδες του”!»,  Μαρία Μαθιουδάκη (Συντάκτρια)

«Εύχομαι τα δώρα να είναι πάντα κάτω από το δέντρο, σαν μια γλυκιά υπενθύμιση της έκπληξης που θέλει η ζωή για να ανθίσει… Εύχομαι την ώρα που αλλάζει η χρονιά, να κλείσουμε τα μάτια και να ονειρευτούμε την προσωπική εικόνα που θα συνθέσει το παζλ ευτυχισμένων ανθρώπων κι αυτοί με τη σειρά τους θα κάνουν τον κόσμο καλύτερο… “Εμπρός ν ‘αρχίσει ο χορός, ν ‘αρχίσουνε οι τρέλες, ανοίξτε τις ομπρέλες σας, θα βρέξει καραμέλες…», Χριστίνα Βαϊζίδου (Συντάκτρια)

«Άλλος ένα χρόνος έφτασε στo τέλος του, φορτωμένος με αναμνήσεις, χαρές, στεναχώριες, εμπειρίες, αφήνοντας είτε γλυκιά ή πικρή επίγευση στον καθένα. Εύχομαι το 2017 να φέρει ψυχική ανάταση σε όλους, με καινούριες προκλήσεις και περίσσιο ενθουσιασμό για την αντιμετώπισή τους. Οι στόχοι που θα τεθούν ή που ήδη έχουν τεθεί να πραγματοποιηθούν μαζί με τα όνειρα και τις προσδοκίες σας. Επίσης εύχομαι υγειά, θετική σκέψη και το νέο έτος να σας επιβραβεύσει με πολλά χαμόγελα και αλησμόνητες μνήμες. Χρόνια πολλά σε όλους, ευτυχισμένο το 2017!»,  Βασίλειος Ξυνόροδος (Συντάκτης)