ΤΙ ΤΡΑΓΙΚΗ ειρωνεία! Ακόμα και όταν κινδυνεύουν να χάσουν τη δουλειά τους , το σπίτι τους ,ως και τη σύνταξη τους, πολλοί άνθρωποι διακατέχονται ακόμα από την εμμονή να αγοράσουν ο,τι χωράει ο νους…

Τέτοια άτομα είναι εύκολα θύματα των διαφημιστών που  λένε ότι πρέπει οπωσδήποτε να αποκτήσουμε μεγαλύτερο σπίτι, καλύτερο αυτοκίνητο και επώνυμα ρούχα. Δεν  έχετε μετρητά; Δεν πειράζει-έχετε κάρτα! Για πολλούς , το ζητούμενο είναι να φαίνονται ευκατάστατοι, ακόμα και αν είναι χρεωμένοι μέχρι το λαιμό. Βέβαια, αργά ή γρήγορα το όνειρο τελειώνει..

Η αλήθεια είναι ό,τι η ψύχωση με τα αποκτήματα αποσπά την προσοχή μας από εκείνα ακριβώς τα πράγματα που μετράνε περισσότερο στη ζωή και που δεν αγοράζονται με χρήματα.

Ας περνάμε χρόνο με την οικογένεια και τους φίλους δίνοντας απλόχερα αγάπη και προσοχή.

Ας ψάξουμε τη πραγματική και ουσιαστική  ασφάλεια που δεν πηγάζει από την οικονομική εξασφάλιση αλλά στον ισορροπημένο τρόπο ζωής απαλλαγμένο από υπερβολική ανησυχία για το αύριο.

Τότε βιώνουμε ένα αίσθημα πληρότητας που δεν αγοράζεται με χρήματα. Η απλότητα μας κάνει αληθινά ευτυχισμένους και μας ικανοποιεί πλήρως στη πορεία της ζωής μας.