Κείμενο: Νεόφυτος Βασιλείου
Ηλεκτρολόγος Μηχανικός

Επιμέλεια: Στέλλα Πυρένη
Φιλόλογος


Εσύ και εγώ είμαστε δυο τόσο δα μικρά κομμάτια του χάους, ξεχωριστά, ανάμεσα στο τεράστιο χάος. Είμαστε σαν αστέρια στον τεράστιο ουρανό που λαμποκοπούν και φωτίζουν προσφέροντας φως μαζί με τα άλλα άστρα και τον άρχοντα της νύχτας.

Είσαι και εσύ το δικό μου χάος στην πολυτάραχη ζωή μου. Αλλά αυτό το χάος, το όμορφο χάος, έφερε τάξη και χρώμα στην ζωή μου αντί να την καταστρέφει ολόκληρη και να την παίρνει σε άνισους δρόμους… Ανέκαθεν μισούσα το χάος, δεν με γέμιζε και με αναστάτωνε. Ήμουν άνθρωπος ήσυχος, η ησυχία και η τάξη χαρακτήριζαν τα δυο βασικότερα στοιχεία του χαρακτήρα μου. Εσύ, όμως, ήσουν κάτι διαφορετικό!

Το χάος, το οποιοδήποτε χάος, αναστάτωνε όλο μου το είναι και με έκανε νευρικό. Εσύ, όμως, έχεις κάνει ακριβώς το αντίθετο. Και αυτός ήταν ο λόγος που αγάπησα το δικό σου χάος που έφερες στη ζωή μου.

Tα μάτια σου, το βλέμμα σου ήταν ακόμα μια σπίθα στο εκρηκτικό σου χάος. Λες και η ύπαρξη σου, την πρώτη φορά που ανταμωθήκαμε, προκάλεσε μια τεράστια έκρηξη σουπερνόβα, αφήνοντας όλα τα άλλα στοιχεία του ηλιακού συστήματος άφωνα και ακίνητα. Εμείς γιορτάσαμε δεόντως την έκρηξη αυτή με τον δικό μας τρόπο.

Ο ουρανός είναι γεμάτος με εκρήξεις αστέρων, που εκεί ψηλά και μακριά, σκορπούν μικρά εκατοντάδες σημεία χάους. Είναι θέμα ημερών, ένα από όλα αυτά, να το βρεις εδώ στην γη. Φτάνει να ψάξεις! Να ψάξεις το κατάλληλο για να δημιουργήσεις την δική σου έκρηξη!