Κείμενο: Νεόφυτος Βασιλείου
Ηλεκτρολόγος Μηχανικός

Επιμέλεια: Στέλλα Πυρένη
Φιλόλογος


Ίσως πιστέψω πάλι σε ένα ψέμα για να νιώσω ότι όλα θα πάνε καλά και δεν θα καταρρεύσουν. Σε έχω ανάγκη, μόνο για αυτή τη φορά, να μου λες ψέματα. Να μου λες συνέχεια, να ακούω απ’ τα χείλη και να τα βλέπω να σχηματίζουν τις ελάχιστες λέξεις: «Όλα θα πάνε καλά». Ξέρεις, ίσως να μην πάνε όλα καλά κατά πάσα πιθανότητα, αλλά η ελπίδα πεθαίνει τελευταία, η πίστη κάνει θαύματα.

Θέλω να μου κρατάς το χέρι, σαν να είμαι ένα μικρό παιδί. Να με κρατάς και να μου δίνεις δύναμη. Το ξέρω ότι λες ψέματα επειδή θες να με προστατέψεις και επειδή θες το καλό μου. Στις άτρωτες στιγμές, όλοι είμαστε απροστάτευτα παιδιά που τρέχουμε να κρυφτούμε στα φουστάνια της μάνας μας. Όλοι έχουμε ανάγκη από τρυφερά λόγια και αγάπη. Ακόμα και από ένα μικρό ψέμα, το ότι όλα θα πάνε καλά, ακόμα και αν κατά βάθος το γνωρίζουμε πως δεν ισχύει.

Αυτό είναι το μοναδικό ψέμα, όμως, που θέλω να μου λες. Και τότε όντως όλα θα πάνε καλά και όταν έλθει η στιγμή και η ώρα, θα αντιστραφούν οι ρόλοι, θα σου κρατώ εγώ το χέρι και θα σου λέω εγώ πως όλα θα πάνε καλά…