Κείμενο: Νεόφυτος Βασιλείου
Ηλεκτρολόγος Μηχανικός

Επιμέλεια: Στέλλα Πυρένη
Φιλόλογος


Ευτυχία. Την αναζητάμε συνεχώς, αδιάκοπα. Φτάνουμε μέχρι και τα όριά μας για να την αποκτήσουμε. Ανέκαθεν πίστευε ο κάθε ένας από εμάς, ότι η ευτυχία ταυτιζόταν με μια άνετη ζωή, με ένα υπέρογκο χρηματικό ποσό στον τραπεζικό λογαριασμό. Είναι απίστευτο το πώς και το πόσο ξεπεράσαμε τα όρια μας για να ζήσουμε αυτό που πιστεύαμε ότι ήταν η ευτυχία.

Mας πέρασε ποτέ από το μυαλό πως τόσο καιρό, τόσα χρόνια, πιστεύαμε και κυνηγούσαμε ένα λανθασμένο και ανύπαρκτο πράγμα; Το να αναζητάς την ευτυχία, την πραγματική ευτυχία, δεν είναι να αναζητάς και να θυσιάζεσαι στον βωμό του χρήματος. Δεν είναι τρόπος αυτός και ούτε προφανώς η αληθινή ευτυχία. Δεν είναι έτσι ο τρόπος που γεμίζει όλο σου το είναι και λαχταράς να φωνάξεις με την δύναμη της ψυχής σου πως ολοκληρώθηκες και είσαι πλήρης από ευτυχία.

Τα μοναδικά μέρη που δεν έχεις ψάξει να βρεις την ευτυχία είναι στην καθημερινότητα σου που γκρινιάζεις ότι έχει καταντήσει ρουτίνα. Είναι ακριβώς μπροστά σου, κάθε μέρα. Είναι οι αναπνοές που δίνεις, αυτό πρέπει να σε κάνει ευτυχισμένο, γιατί είναι ένδειξη πως είσαι ζωντανός. Το να βλέπεις τα δικά σου συγγενικά και φιλικά πρόσωπα, το να ακούς τη μουσική και το κλάμα του παιδιού σου μόλις γεννηθεί, το να οσφραίνεσαι το κάθε λουλούδι στον κήπο σου, όλα αυτά, είναι υπεραρκετά για να ζήσεις ευτυχισμένος…