Κείμενο: Νεόφυτος Βασιλείου
Ηλεκτρολόγος Μηχανικός

Επιμέλεια: Στέλλα Πυρένη
Φιλόλογος


Όλοι σιγά-σιγά μπαίνουμε στο πνεύμα των χριστουγεννιάτικων εορτών. Αγοράζουμε τα καλύτερα ρούχα για τα ρεβεγιόν που θα ακολουθήσουν για να είμαστε καλοντυμένοι, όταν υποδεχθούμε τη νέα χρονιά και τους καλεσμένους μας. Κάναμε ολόλαμπρο το δέντρο που διακοσμήσαμε στο σαλόνι του σπιτιού μας. Δεν ξέραμε πώς θα το στολίσουμε με τόσα στολίδια, εάν θα σήκωνε όλο αυτό το βάρος. Όλα γενικά ήταν έτοιμα και τέλεια για τις εορτές που κοντεύουν γοργά.

Ξεχάσαμε, όμως, να προμηθευτούμε αγάπη. Ας προμηθευτούμε αγάπη για να την προσφέρουμε όλο χάρη σε όλο τον κόσμο, στους καλεσμένους που θα υποδεχθούμε στο δικό μας χριστουγεννιάτικο τραπέζι, σε αυτούς που θα ανταμώσουμε σύντομα. Ας αφήσουμε την μισαλλοδοξία, τους καυγάδες που ίσως να προηγήθηκαν κι ας αγκαλιάσουμε και ας δεχθούμε το νέο έτος με αγκαλιές και αγάπη προς τον άλλο.

Oι γιορτές είναι η ευκαιρία να πούμε τις μαγικές λέξεις που αγγίζουν βαθιά την ψυχή μας. Ένα ευχαριστώ, ένα συγγνώμη, ένα σε αγαπώ. Κάντε το. Και η καρδιά σας θα γίνει χρυσαφένια μαζί με την χαρά των εορτών…