Κείμενο: Νεόφυτος Βασιλείου
Ηλεκτρολόγος Μηχανικός

Επιμέλεια: Στέλλα Πυρένη
Φιλόλογος


H ζωή είναι γεμάτη στιγμές, ποικίλες και αμέτρητες. Γλυκές, πικρές, γλυκόπικρες, αλησμόνητες, άσχημες, οδυνηρές… Εσύ πάντα θα επιλέγεις τις γλυκόπικρες, όπου η γλυκάδα θα έρχεται να αντικρούσει την πίκρα. Μόνο έτσι θα μείνουν στο μυαλό σου για μια ζωή.

Πρέπει, όμως, να μπορείς να είσαι σε θέση να τις αρπάζεις, να μην τις χάνεις, διότι περνάνε τόσο γρήγορα, αστραπιαία. Μην παραμένεις αποχαυνωμένος και αδρανής. Είναι λες και πρέπει να γίνεις ο φωτογράφος που προσπαθεί να συλλάβει αυτήν την μαγική σκηνή που το κύμα έρχεται προς το μέρος σου και σταματά σε μεγάλες πέτρες, απλώνοντας παντού το υγρό στοιχείο. Και αυτός, με την φωτογραφική του μηχανή πρέπει να αποτυπώσει την κατάλληλη στιγμή, την καλύτερη φωτογραφία.

Οι στιγμές αυτές, καθορίζουν την ζωή μας. Είναι αυτές που θα γαλουχήσουν τις αναμνήσεις όταν φτάσουμε στα γηρατειά, αναπολώντας τα περασμένα μας χρόνια. Πρέπει να έχεις την θέληση να τις αρπάξεις από τα μαλλιά. Να τις ζήσεις. Να τις εντάξεις στην ζωή σου.

Και στο τέλος, όταν η ζωή σου φτάνει στα τελικά της στάδια, θα μπορείς να σταθείς στην καρέκλα και να δεις μπροστά σου ολάκερη την ζωή συλλογής κομματιών από πολλές – πολλές ξεχωριστές στιγμές που τις έζησες!