Κείμενο: Νεόφυτος Βασιλείου
Ηλεκτρολόγος Μηχανικός

Επιμέλεια: Στέλλα Πυρένη
Φιλόλογος


Έχεις το καθήκον να αγαπάς και να σέβεσαι τη φύση. Τα δέντρα, τα πουλιά. Αυτή η φύση σε έχει ταΐσει, σου έχει προσφέρει γαλήνη, ηρεμία και πάνω από όλα ζωή. Πρέπει, επιτέλους άνθρωπε, να σταματήσεις να είσαι τόσο καταστροφικός. Πρέπει να αρχίσεις να σέβεσαι. Διότι, όποιος δεν σέβεται τη φύση, είναι ενάντια στους νόμους της, αυτή του εναντιώνεται και τον εκδικείται.

Ο άνθρωπος ήταν αναμφίβολα το πιο καταστροφικό ον σε τούτο τον πλανήτη. Και τείνει να γίνεται όλο και πιο βάρβαρος και μοχθηρός εις τον βωμό του χρήματος. Ναι, ο άνθρωπος, εμείς! Απαιτεί την αγάπη μας και την φροντίδα που χρειάζεται. Αν θέλουμε να ζήσουμε πραγματικά σε έναν φιλικό πλανήτη, που τον λένε ακόμα Γη, πρέπει να σκύψουμε το κεφάλι και να δείξουμε απόλυτο σεβασμό, να αναχαιτίσουμε τις καταστροφικές μας συμπεριφορές προς σε εκείνην.

Τότε θα μπορείς να απολαύσεις εσύ αλλά και τα μελλοντικά σου παιδιά, η νέα γενιά και η ακόλουθη, μια καθαρή βροχή, μια καθαρή γαλάζια θάλασσα, ένα δάσος γεμάτο δέντρα και πουλιά. Έχεις την υποχρέωση να παραδόσεις έναν πλανήτη καλύτερο, εφόσον σταματήσεις να τον καταστρέψεις, διότι τον χρωστάς στις επόμενες γενιές που εκείνες δεν έχουν φταίξει σε τίποτα για να πάρουνε μια κατεστραμμένη Γη στα χέρια τους…