Κείμενο: Νεόφυτος Βασιλείου
Ηλεκτρολόγος Μηχανικός

Επιμέλεια: Στέλλα Πυρένη
Φιλόλογος


Όταν πλησιάζει το καλοκαίρι, οι λαοί που βρέχονται από τη θάλασσα ορμούν σε εκείνη για βουτιές, ξεκούραση και για να κάνουν διάφορα υδάτινα σπορ. Κάποιοι συνεχίζουν αυτές τις δραστηριότητες ακόμα και κατά τη χειμερινή περίοδο. Το πόσο μας ηρεμεί η θάλασσα, όλες τις περιόδους του χρόνου, είναι γνωστό σε όλους μας. Έχει μια μαγική, τέλος πάντων, δύναμη να καταλαγιάζει τα αισθήματά μας, όταν είμαστε σε κατάσταση θυμού, λύπης, αγωνίας, απελπισίας.

Μόνο και μόνο που αγναντεύεις τη θάλασσα από το πρώτο λεπτό ασκεί μια θετική επίδραση στον ψυχικό σου κόσμο. Δεν χρειάζεται να σου μιλήσει ή να σε χαϊδέψει για να σε καλμάρει και να σου πει ότι όλα θα πάνε καλά. Το κάνει αυτό χωρίς να μιλά, χωρίς να σε ακουμπά.

Το πιο υπέροχο από όλα, είναι όταν επιπλέεις πάνω της. Αφήνεσαι και δίνεις ολοκληρωτικά τον εαυτό σου σε εκείνην. Την αφήνεις να σε κρατήσει. Της έχεις απόλυτη εμπιστοσύνη. Είναι ένα στοιχείο της φύσης που πολλές φορές μπορείς να το εμπιστευτείς περισσότερο από τον άνθρωπο.

Ας είμαστε ευγνώμονες για την δυνατότητά μας, ιδίως για όσους από μας μένουμε κοντά στη θάλασσα, να την αγναντεύουμε και να την απολαμβάνουμε…