Κείμενο: Μανώλης Νικόλτσιος
Δικηγόρος

Επιμέλεια: Χαρούλα Ξανθοπούλου
Φιλόλογος


Ιστορίες μια σελίδας, Σελίδα 46

Αγόρασα έναν καινούργιο καναπέ. Ο παλιός κάηκε στο τελευταίο μεγάλο πάρτι που διοργάνωσα. Γιορτάζαμε την αγορά του. Πρώτα ήπιαμε ένα ποτήρι σαμπάνια που ο Κώστας έφερε για να ευχηθεί τα καλύτερα. Στην αρχή καθίσαμε ένας ένας να δοκιμάσουμε τα άνετά του μαξιλάρια και ύστερα ανά ζευγάρια. Αστεία και ευχές για καλά γαμήσια δεν έλειψαν. Όσοι από την παρέα δεν είχανε ταίρι τους βάλαμε να καθίσουν μεταξύ τους. Σ’ αυτούς δεν κάναμε αστεία, από ευγένεια. Ο Κώστας έβγαζε με το καινούργιο του κινητό φωτογραφίες. Το ‘χε αγοράσει πριν από μια εβδομάδα˙ τότε, για να το γιορτάσουμε κάναμε ένα γλέντι στην ταράτσα του σπιτιού του που κράτησε ως το πρωί.

Αφού βγάλαμε τις απαραίτητες αναμνηστικές φωτογραφίες επιστρέψαμε όλοι τα άδεια μας ποτήρια και ύστερα πήρε ο καθένας από ένα πλαστικό και γέμιζε ό,τι ποτό ήθελε. Απ’ όλους μόνο δύο άτομα ήπιανε μπύρα. Ο Κώστας μου είπε ότι πέρασαν το μισό πάρτι στην τουαλέτα κατουρώντας. Τον έναν, έναν ψηλό, που τον έβλεπα πρώτη φορά εκείνη την ημέρα, κάποιοι τον είχαν δει να κατουρά και στο φίκο.

Σήμερα, κάνω πάλι προετοιμασίες. Ο Κώστας θα έρθει μαζί μου στο σούπερ, μου υποσχέθηκε. Θέλω να κουβαλήσουμε μαζί μπουκάλια βότκας και κρασιά. Δεν σκοπεύω να αγοράσω μπύρες.