Η ψυχή του Animartists είναι κάποιοι που διαρκώς ονειρεύονται ένα κόσμο καλύτερο!

Τη συντακτική ομάδα του Animartists αποτελούν άτομα που έχουν ασχοληθεί βαθιά με τον εαυτό τους αλλά και με τον «άνθρωπο». Επιστήμονες, από διαφορετικούς κλάδους και χώρους, συνεργάζονται αρμονικά μεταξύ τους με στόχο να καταθέσουν το προσωπικό τους «υλικό» με το οποίο είναι προικισμένοι αλλά και αυτό που κατέκτησαν μέσα από την ακαδημαϊκή τους εκπαίδευση, έχοντας ως επιδίωξη να το γεφυρώσουν τόσο μεταξύ τους όσο και με τους αναγνώστες τους.

Ανήσυχοι επιστήμονες, γεμάτοι απορίες και πολύπλευρα ενδιαφέροντα, ορμώμενοι από τους κοινωνικούς τους προβληματισμούς οργάνωσαν την ομάδα τους με στόχο τον ακτιβισμό στην υπηρεσία του ανθρώπου. Ξεκίνησαν με διάθεση να βοηθήσουν όσους επιθυμούν να ανακαλύψουν την προσωπική τους αλήθεια, να συμβάλουν ώστε και η κοινωνία να καταφέρει να χωρέσει όμορφα μέσα της τα «παιδιά της», αλλά και εκείνα στη συνέχεια να χτίσουν στέρεες εσωτερικές γέφυρες.

Διευρύνουν συνεχώς και αξιοποιούν όλες τους τις δυνατότητες παρακινούμενοι από την αστάθεια της κοινωνίας. Παρατηρούν συνεχώς και αφουγκράζονται ό,τι συμβαίνει γύρω τους, μαθαίνουν καθημερινά, εξελίσσονται και ατσαλώνουν το δυναμικό που διαθέτουν με στόχο να γίνουν υποστηρικτικοί και να προσφέρουν απλόχερα. Ακούν τη μουσική που τους συνεπαίρνει, ξέρουν να ξετρυπώνουν την ομορφιά σε ένα ζωγραφικό πίνακα ή σε ένα γλυπτό, χαϊδεύοντας ένα παλιό χειροποίητο χαλί σε κάποιο παραδοσιακό σπίτι των Κυκλάδων ή ανακαλύπτοντας κάποιες ξεχασμένες τέχνες. Ενθουσιάζονται εξερευνώντας τόπους, τους συνεπαίρνουν οι καινούργιες και περίεργες γεύσεις που ανακαλύπτουν και αναζητούν διεξόδους στο άγνωστο. Εκπαιδεύουν τους εαυτούς τους στο να βλέπουν το βάθος χωρίς να χάνουν όμως το εύρος και αγκαλιάζουν μέσα τους ταυτόχρονα τόσο τα ροδοπέταλα όσο και τα αγκάθια. Τους γοητεύουν οι χωματόδρομοι, τα μονοπάτια που δεν ξέρουν πού οδηγούν, αλλά αφήνονται επίτηδες κατά καιρούς να λοξοδρομήσουν για να ανακαλύψουν την ομορφιά ή να απογοητευτούν από την ανυπαρξία της. Τέλος, προσπαθούν να επιτρέπουν στα δυνατά τους συναισθήματα να εκδηλώνονται αβίαστα μέσα από τη δουλειά τους. Όλοι μαζί, αυτοί οι τόσο διαφορετικοί πολύπλευροι άνθρωποι, γίνονται ένα. Αυτοί είναι η ψυχή του Animartists, είναι ο δικός μας κόσμος!

Εάν αισθάνεσαι και εσύ ότι είσαι ένας «Animartist» και θα ήθελες να μοιραστείς το δικό σου πολύτιμο «υλικό» μαζί μας μην διστάσεις, επικοινώνησε τώρα με μας!

 

Γεώργιος Φραγκάκης

Γεώργιος Φραγκάκης

Δημιουργός του Animartists

Ο Γεώργιος Φραγκάκης είναι απόφοιτος του τμήματος «Ψυχολογίας» του Παντείου Πανεπιστημίου και ειδικεύτηκε στην «Προσωποκεντρική Συμβουλευτική και Ψυχοθεραπεία» (Πανεπιστήμιο του Στραθκλάιντ). Η αγάπη του για τα παιδιά τον έκανε να συνεχίσει τις μεταπτυχιακές του σπουδές στην «Ψυχολογία της Ανάπτυξης των Παιδιών» (Πανεπιστήμιο του Κεντρικού Λάνκασαϊρ) ενώ το ενδιαφέρον και η ευαισθησία του για τις ανθρώπινες σχέσεις και τις διαφορετικές κοινωνικές ομάδες τον οδήγησε να εμβαθύνει και στον τομέα «Συγκρούσεις και Επικοινωνία» (Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών). Είναι πιστοποιημένος Ψυχοθεραπευτής από την Ευρωπαϊκή Εταιρία Ψυχοθεραπείας (EAP) καθώς και από την Ευρωπαϊκή Προσωποκεντρική και Βιωματική Εταιρία (PCE Europe). Από το 2012 άσκησε το επάγγελμα του Ψυχολόγου και δραστηριοποιείται στα ζητήματα των προβλημάτων σχέσεων, της ενδοοικογενειακής βίας όπως και της πολυμορφίας της βίας και των τραυματικών εμπειριών ενώ τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν, εκτός από την μελέτη της βίας ως κοινωνικού φαινομένου, τη διερεύνηση των θεμάτων φύλου και των ψυχοκοινωνικών συνεπειών του σύγχρονου ιδιωτικού και δημόσιου βίου. Τέλος, από το 2014 έχει δημιουργήσει το Ηλεκτρονικό Περιοδικό Ψυχολογίας, Πολιτισμού και Συνειδητότητας «Animartists ενώ, από το 2017 εργάζεται ως εκπαιδευτής της Προσωποκεντρικής Προσέγγισης στο Κολλέγιο Ανθρωπιστικών Επιστημών – ICPS.

Μαρία Τερζοπούλου

Μαρία Τερζοπούλου

Συντονίστρια της ομάδας Animartists

Η Μαρία Τερζοπούλου είναι τελειόφοιτη στο τμήμα Κοινωνικής Εργασίας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής. Ένας από τους στόχους της είναι μέσα από τη γνώση, την έρευνα και την επικοινωνία να συμμετέχει στην δράση και την αλλαγή. Στον ελεύθερο της χρόνο ασχολείται με το θέατρο.

Γιώργος Κιτσαράς

Γιώργος Κιτσαράς

Αρχισυντάκτης του Animartists International

Ο Γιώργος Κιτσαράς είναι ψυχολόγος και υποψήφιος διδάκτωρ της Οδοντιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Μάντσεστερ. Πριν την έναρξη του διδακτορικού του, ο Γιώργος ολοκλήρωσε προπτυχιακές και μεταπτυχιακές σπουδές ψυχολογίας και κλινικής ψυχολογίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και το Πανεπιστήμιο του Ρέντινγκ (Reading) αντίστοιχα. Κατά τη διάρκεια των σπουδών του, η κλινική και ερευνητική του εμπειρία εστίασε σε θέματα εξάρτησης, κοινωνικού αποκλεισμού, ψυχικής υγείας και διαχείρισης πόνου. Αυτές οι πρώιμες εμπειρίες διαμόρφωσαν ένα έντονο προσωπικό ευρύτερο ενδιαφέρον σε προβλήματα σωματικής και ψυχικής υγείας καθώς και κοινωνικών ζητημάτων με έμφαση στα προβλήματα μειονοτικών και αποκλεισμένων ομάδων. Το διδακτορικό του συνδυάζει τις γνώσεις και τα ενδιαφέροντά του μέσα από την εξέταση ζητημάτων δημόσιας υγείας και ανάπτυξης παιδιών από μειονοτικές και μη ομάδες.

Βασίλειος Σκανδάλης

Βασίλειος Σκανδάλης

HR - Recruiter

Ο Βασίλειος Σκανδάλης σπούδασε Διοίκηση Μονάδων Υγείας και Πρόνοιας στο ΤΕΙ Καλαμάτας. Μετεκπαιδεύτηκε στο Coaching (Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών), ενώ συνεχίζει την ακαδημαϊκή του πορεία με μεταπτυχιακές σπουδές στην Προσωποκεντρική Συμβουλευτική και Ψυχοθεραπεία (University of Strathclyde).

Ανδριάνα Νικολούλια

Ανδριάνα Νικολούλια

Υπεύθυνη Εξωτερικής Επικοινωνίας

Η Ανδριάνα Νικολουλια είναι τελειόφοιτη του τμήματος Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου. Εργάζεται με παιδιά ενώ στον ελεύθερό της χρόνο ασχολείται με το θέατρο, τη μουσική και τον ακτιβισμό. Οι ανθρώπινες σχέσεις και η έρευνα είναι πεδία που την ιντριγκάρουν επαγγελματικά και προσωπικά.

Αρχοντούλα Αγγελετάκη

Αρχοντούλα Αγγελετάκη

Υπεύθυνη Εσωτερικής Επικοινωνίας

H Αρχοντούλα Αγγελετάκη σπούδασε Φιλοσοφία, Παιδαγωγική και Ψυχολογία με κατεύθυνση Ψυχολογία στη Φιλοσοφική Σχολή Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Στη συνέχεια σπούδασε Ψυχολογία (Coventry University) και ειδικεύτηκε σε μεταπτυχιακό επίπεδο στις Συγκρούσεις και Επικοινωνία (Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών). Σήμερα σπουδάζει Προσωποκεντρική Συμβουλευτική και Ψυχοθεραπεία (University of Strathclyde).

Ίρις Κολλιδά

Ίρις Κολλιδά

Graphic design

H Ίριδα Κολλιδά σπούδασε γραφιστική και φοιτεί στην Σχολή Καλών Τεχνών της Φλώρινας. Ασχολείται με τη φωτογραφία και τη χαρακτική. Συμμετέχει σε καλλιτεχνικές ομάδες και εθελοντικές δράσεις με σκοπό τον εμπλουτισμό του οπτικού ερεθίσματος. Έχει πάρει μέρος σε διάφορες ομαδικές και ατομικές εκθέσεις, ζωγραφικής, χειροποίητων αντικειμένων, workshops και συμπόσια όπως επίσης σε μπιενάλε και διεθνείς διαγωνισμούς.

Μαρία Πολυκρέτη

Μαρία Πολυκρέτη

Υπεύθυνη στήλης "Πολιτισμού"

Η Μαρία Πολυκρέτη αποφοίτησε από το τμήμα "Ψυχολογίας" του Παντείου Πανεπιστημίου και ακολούθησε τον δρόμο της "Αφηγηματικής Προσέγγισης". Παράλληλα φοιτά ως μεταπτυχιακή στο τμήμα "Εφαρμοσμένης Ψυχολογίας Παιδιού και Εφήβου" του ΕΚΠΑ.

Χριστίνα Ζερδεβά

Χριστίνα Ζερδεβά

Social Media Specialist του Animartists

Η Χριστίνα Ζερδεβά σπούδασε οικονομικά αλλά και επικοινωνία. Για πολλά χρόνια αποφάσισε να κάνει κέντρο της τις Βρυξέλλες, την καρδιά της Ευρώπης, για να εργαστεί στα διεθνή αναπτυξιακά θέματα.

Χαρούλα Ξανθοπούλου

Χαρούλα Ξανθοπούλου

Επιμελήτρια

Η Χαρούλα Ξανθοπούλου έχει σπουδάσει Φιλολογία στο Α.Π.Θ. όπου και ακολούθησε την ειδίκευση των Κλασικών Σπουδών. Ζει στη Θεσσαλονίκη και ασχολείται με την ιδιωτική εκπαίδευση. Αγαπά τη μάθηση και την τέχνη και πιστεύει ότι αυτά μπορούν να μας οδηγήσουν σε κάτι καλύτερο.

Δήμητρα Κόκκαλη

Δήμητρα Κόκκαλη

Επιμελήτρια

Η Δήμητρα Κόκκαλη αποφοίτησε από το τμήμα Ελληνικής Φιλολογίας του Δ.Π.Θ. Ξεκίνησε να παρακολουθεί το πρόγραμμα επιμέλειας και διόρθωσης κειμένων του ΕΚΠΑ. Συμμετέχει ενεργά σε εθελοντικές δράσεις και την απασχολούν θέματα ψυχολογίας. Αγαπά ιδιαίτερα το χορό καθώς πιστεύει πως είναι τρόπος έκφρασης συναισθημάτων.

Ευδοκία Πουλούδη

Ευδοκία Πουλούδη

Συντονίστρια ραδιοφωνικού υλικού

Η Ευδοκία Πουλούδη σπουδάζει στο τμήμα της Ιταλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, γνωρίζει πιάνο και έχει κάνει μαθήματα πάνω στο κλασικό τραγούδι. Ασχολείται ερασιτεχνικά με το θέατρο και τη συγγραφή, με ιδιαίτερη κλίση στην ποίηση. Μεγάλωσε ταξιδεύοντας και αναζητεί συνεχώς το διαφορετικό και το καινούριο. Της αρέσουν οι σκύλοι, οι ξένες γλώσσες και το rock and roll.

Εύη Διαμαντοπούλου

Εύη Διαμαντοπούλου

Μεταφράστρια (Animartists International)

H Έυη Διαμαντοπούλου είναι φοιτήτρια στο τμήμα Κοινωνιολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου, ακολουθεί την κατεύθυνση του τομέα Εγκληματολογίας. Ενδιαφέρεται για θέματα κοινωνικά, ψυχολογικά και φιλοσοφίας. Μέσα από τις σπουδές της ευελπιστεί στην βαθύτερη κατανόηση των μηχανισμών λειτουργίας της κοινώνιας και του αναπόσπαστου κομματιού της, εμάς τους ίδιους.

Φωτεινή Μαυρογιώργη

Φωτεινή Μαυρογιώργη

Συντάκτρια

Η Μαυρογιώργη Φωτεινή είναι απόφοιτη του τμήματος Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου και ειδικεύτηκε με μετεκπαιδεύσεις στην εγκληματολογική ψυχολογία και την ψυχιατροδικαστική. Αυτήν την περίοδο πραγματοποιεί την εκπαίδευσή της στη γνωσιακή ψυχοθεραπεία ενώ παρέχει εθελοντική εργασία στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του "Live Without Bullying" ως σύμβουλος παιδιών.

Γεωργιάνα Ψυχάλη

Γεωργιάνα Ψυχάλη

Επιμελήτρια

Η Γεωργιάνα Ψυχάλη είναι απόφοιτη του τμήματος Φιλοσοφίας - Παιδαγωγικής & Ψυχολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Ασχολείται με το σχεδιασμό εκπαιδευτικών ηλεκτρονικών παιχνιδιών, με την επιμέλεια κειμένων, με το θεατρικό παιχνίδι και το διαδραστικό θέατρο.

Γιάννα Τζιρίτα

Γιάννα Τζιρίτα

Επιμελήτρια

Η Γιάννα Τζιρίτα είναι απόφοιτη του τμήματος Φιλοσοφικών και Κοινωνικών Σπουδών με μεταπτυχιακό στην Κλασική Φιλολογία. Ασχολείται επαγγελματικά στην ιδιωτική εκπαίδευση και ενδιαφέρεται έντονα για εθελοντικές δράσεις κοινωνικού χαρακτήρα.

Γιώργος Παπανάστου

Γιώργος Παπανάστου

Συντάκτης

Ο Γιώργος Παπανάστου είναι απόφοιτος του τμήματος Ψυχολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών. Στα ενδιαφέροντά του εντάσσεται πέρα από την ψυχολογία και ο αθλητισμός.

Μαρία Κουσαντάκη

Μαρία Κουσαντάκη

Συντάκτρια

Η Μαρία Κουσαντάκη είναι πτυχιούχος του Οικονομικού Πανεπιστημίου Στερεάς Ελλάδος με μεταπτυχιακές σπουδές στη Διοίκηση Ανθρωπίνων Πόρων. Στη συνέχεια σπούδασε ψυχολογία (Πανεπιστήμιο City U of Seattle) και ειδικεύτηκε στη συνθετική ψυχοθεραπεία (Πανεπιστήμιο Derby).

Μαρία Σουρτζή

Μαρία Σουρτζή

Επιμελήτρια

Η Μαρία Σουρτζή σπούδασε Φιλολογία Κλασικής Ειδίκευσης στο Πανεπιστήμιο Πατρών. Έχει παρακολουθήσει πρόγραμμα επιμόρφωσης - εξειδίκευσης του Πανεπιστημίου Αιγαίου στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση και κύκλο σεμιναρίων του Ελεύθερου Πανεπιστημίου στην Παιδοψυχολογία.

Πηνελόπη Ζαχαρία

Πηνελόπη Ζαχαρία

Επιμελήτρια

Η Πηνελόπη Ζαχαρία σπούδασε Φιλολογία στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης, με ειδίκευση στην «Κλασική Φιλολογία». Συνέχισε τις σπουδές της, αποκτώντας μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στη «Βυζαντινή Φιλολογία», του ιδίου Πανεπιστημιακού Ιδρύματος.

Σοφία Ποιμενίδου

Σοφία Ποιμενίδου

Επιμελήτρια

Η Σοφία Ποιμενίδου είναι πτυχιούχος του τμήματος Φιλοσοφικών και Κοινωνικών Σπουδών και φοιτά στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών «Πολιτισμός, Παιδεία και Ανθρώπινη Ανάπτυξη». Συμμετέχει σε ετήσιο πρόγραμμα επιμόρφωσης στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση, όπως επίσης και στη Διαπολιτισμική Εκπαίδευση, καθώς ενδιαφέρεται έντονα για ζητήματα ταυτότητας και ανισοτήτων στο χώρο της Εκπαίδευσης και της κοινωνίας, ευρύτερα.

Στέλλα Πυρένη

Στέλλα Πυρένη

Επιμελήτρια

Η Στέλλα Πυρένη αποφοίτησε από το Νεοελληνικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και σπουδάζει «Επιμέλεια και Διόρθωση Κειμένου» στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Η αγάπη της για τα παιδιά την οδήγησε να εργασθεί στην Παιδόπολη του Δήμου Αλίμου, ενώ πιστεύει ακράδαντα πως, εκτός από τα παιδιά στα οποία ανήκει το μέλλον, η τέχνη και τα ταξίδια θα σώσουν τον κόσμο.

Τάσος Δαφνομήλης

Τάσος Δαφνομήλης

Συντάκτης

Ο Τάσος Δαφνομήλης εκπαιδεύτικε στη Συνθετική Συμβουλευτική όμως η λαχτάρα του για περισσότερη κατανόηση εις βάθος, τον ώθησε να συνεχίσει τις σπουδές του στην Ψυχοθεραπεία. Έχει παρακολουθήσει πλήθος βιωματικών σεμιναρίων κυρίως της Gestalt, του Ψυχοδράματος του Μορένο, της Σωματικής Ψυχοθεραπείας και της Προσωποκεντρικής. Είναι τακτικό μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Ανθρωπιστικής Συνθετικής Θεραπευτικής Συμβουλευτικής & Ψυχοθεραπείας και είναι διπλωματούχος ενοποιητικής συμβουλευτικής της COSCA. Το διάστημα αυτό, συνεργάζεται με το Κοινωνικό Ιατρείο τόσο του Χολαργού όσο και του Παπάγου καθώς επίσης και με το φορέα «Μαζί για το παιδί».

Βιργινία Βλάχου

Βιργινία Βλάχου

Συντάκτρια

Η Βιργινία Βλάχου σπούδασε Φιλοσοφία, Παιδαγωγική και Ψυχολογία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών δίνοντάς της την ειδικότητα του Φιλολόγου ενώ συνεχίζει της σπουδές της στην Ψυχολογία στο University of East London. Είναι ασκούμενη ψυχολόγος στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής (Δαφνί) και παλαιότερα συμμετείχε στις δραστηριότητες του Στουπάθειου ίδρυματος αλλά και σε ποικίλα κέντρα επεξεργασίας κειμένων.

Αναστασία-Μαρία Ζαβιτσάνου

Αναστασία-Μαρία Ζαβιτσάνου

Συντάκτρια

Η Αναστασία-Μαρία Ζαβιτσάνου σπούδασε Βιοχημεία στο Imperial College του Λονδίνου. Σήμερα είναι διδακτορική φοιτήτρια στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης και προσπαθεί να κατανοήσει πώς ο καρκίνος αποδυναμώνει το ανοσοποιητικό μας σύστημα.

Αλεξάνδρα Δεδικούση

Αλεξάνδρα Δεδικούση

Συντάκτρια

Η Αλεξάνδρα Δεδικούση σπούδασε Ψυχολογία στο Τμήμα Ψυχολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και συνέχισε τις σπουδές της στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σχολικής-Εξελικτικής Ψυχολογίας του ιδίου Πανεπιστημίου.

Αναστασία Μιχαήλ

Αναστασία Μιχαήλ

Συντάκτρια

H Αναστασία Μιχαήλ σπουδάζει Φωτογραφία και Οπτικοακουστικές Tέχνες. Ασχολείται με το θέατρο και την συγγραφή. Τέλος, είναι ακτιβίστρια και προσπαθεί να αλλάξει τον κόσμο γύρω της με κύρια όπλα την τέχνη και την δημιουργικότητα της.

Αναστασία Ρουφογάλη

Αναστασία Ρουφογάλη

Συντάκτρια

H Αναστασία Ρουφογάλη σπουδάζει στο τμήμα Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης. Επιθυμεί να συνδυάσει την αγάπη της για την λογοτεχνία με τις γνώσεις της στον τομέα της ψυχολογίας. Τα επιστημονικά της ενδιαφέροντα αφορούν κυρίως την σφαίρα της συμβουλευτικής αλλά και της ψυχοπαθολογίας.

Άννα Τσιβελεκίδου

Άννα Τσιβελεκίδου

Συντάκτρια

Η Άννα Τσιβελεκίδου σπούδασε Φιλολογία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, με ειδίκευση στη Γλωσσολογία. Σήμερα παρακολουθεί σεμινάρια επιμέλειας και διόρθωσης κειμένου. Αγαπά πολύ τα βιβλία και το θέατρο. Στον ελεύθερο της χρόνο ζωγραφίζει και σκιτσάρει ασταμάτητα. Όνειρο της είναι να ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο με σκοπό να γνωρίσει την κουλτούρα και τα έθιμα κάθε πολιτισμού.

Άννα Ζανιδάκη

Άννα Ζανιδάκη

Συντάκτρια

Η Άννα Ζανιδάκη έχει λάβει μέρος κι έχει βραβευθεί σε πολλούς λογοτεχνικούς διαγωνισμούς, έχει συμμετάσχει σε ανθολογίες ποίησης, διηγήματος, καθώς και σε ημερολόγια, ενώ στην Ξάνθη, όπου και κατοικεί, δραστηριοποιείται με διάφορους πολιτιστικούς φορείς σχετικούς με τη γραφή, την αυτογνωσία και τη μουσική. Έχει ήδη εκδώσει την 1η ποιητική της συλλογή με τίτλο «Ακριβοθώρητη» και συνεχίζει με το πρώτο της μυθιστόρημα, στοχεύοντας να εγείρει τον εφησυχασμό μας για ένα καλύτερο αύριο, μακριά από καταθλιπτικές φιγούρες, απομονωμένες στον εαυτό τους και στα δικά τους απόρθητα κάστρα.

Βάσια Μακρυδάκη

Βάσια Μακρυδάκη

Συντάκτρια

Η Μακρυδάκη Βάσια είναι απόφοιτη του τμήματος Ψυχολογίας στου Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Ασχολείται ερευνητικά με το κοινωνικό πρόβλημα του εκφοβισμού στα σχολεία και συγκεκριμένα με την αναδιοργάνωση που έπεται στον ψυχισμό των νεαρών ενηλίκων μετά από το βίωμα της χρόνιας τραυματικής εμπειρίας. Την ελκύουν ζητήματα όπως η βία, η φεμινιστική συμβουλευτική, η υπογονιμότητα, η ευαίσθητη ακρόαση, η διεργασία του θρήνου κι οι απειλητικές για τη ζωή ασθένειες, ιδωμένα πάντοτε υπό το πρίσμα του σεβασμού προς τον άνθρωπο και τον ψυχισμό.

Χριστίνα Βαϊζίδου

Χριστίνα Βαϊζίδου

Συντάκτρια

Η Χριστίνα Βαϊζίδου σπούδασε Ιατρική στο ΑΠΘ και ολοκλήρωσε την ειδικότητα της Ψυχιατρικής, Ψυχοθεραπείας και Ψυχοσωματικής Ιατρικής στη Γερμανία. Επέστρεψε στην Ελλάδα το 2014 και ζει στη Θεσσαλονίκη, όπου διατηρεί ιδιωτικό ιατρείο. Γράφει ερασιτεχνικά παραμύθια και έχει εκδώσει ήδη ένα, «Στο φως του φεγγαριού», εκδόσεις Οσελότος.

Δήμητρα Παράσχου

Δήμητρα Παράσχου

Συντάκτρια

Η Δήμητρα Παράσχου σπούδασε ψυχολογία (Deree-The American College of Greece) και ειδικεύτηκε στη συνθετική συμβουλευτική και ψυχοθεραπεία ενώ συνεχίζει να εμπλουτίζει τις σπουδές και τις γνώσεις της πάνω στην αναλυτική ψυχολογία. Τέλος, διοργανώνει κύκλους αυτογνωσίας καθώς και θεραπευτικές ομάδες με σκοπό την εσωτερική ανακάλυψη και την προσωπική ενδυνάμωση.

Δημήτρης Σούκουλης

Συντάκτης

Ο Δημήτρης Σούκουλης σπούδασε κλασσική φιλολογία στο Πανεπιστήμιο του Λέτσε της Ιταλίας. Η πρώτη του συνεργασία με λογοτεχνικό ιστότοπο ανέρχεται στο 2014, ενώ το 2017 συμμετείχε σε συλλογική έκδοση Ανθολογίας ποιημάτων (ISBN:978-960-604-225-6), η οποία κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις Όστρια.

Δημήτρης Βαγενάς

Δημήτρης Βαγενάς

Συντάκτης

Ο Δημήτρης Βαγενάς σπούδασε Ψυχολογία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στην Ψυχανάλυση στο Brunel University London. Έχει ολοκληρώσει το μετεκπαιδευτικό πρόγραμμα «Μαθησιακές Δυσκολίες: Αξιολόγηση και Αποκατάσταση» στο ΔΙ.ΚΕ.Ψ.Υ. και από το 2016 παρακολουθεί το τετραετές πρόγραμμα εκπαίδευσης στη Συστημική Θεραπεία στην Εταιρία Συστημικής Θεραπείας και Παρέμβασης σε Άτομα, Οικογένειες και Ευρύτερα Συστήματα (ΕΣΥΘΕΠΑΣ). Εργάστηκε στην Ψυχιατρική Κλινική του Αιγινήτειου Νοσοκομείου και είναι μέλος (MBPsS) του Βρετανικού Συλλόγου Ψυχολόγων (The British Psychological Society).

Εβελίνα Παπούλια

Εβελίνα Παπούλια

Συντάκτρια

H Εβελίνα Παπούλια λατρεύει όλες τις μορφές τέχνης, αλλά κυρίως αγαπάει την ποίηση. Αν κάποιος την ρωτούσε τι την ώθησε στο γράψιμο θα του απαντούσε με τα λόγια κάποιου «αν ένας ποιητής μπορούσε να πει με ακρίβεια τί γράφει, γιατί γράφει και τί είναι αυτό που τον κάνει να γράφει, δεν θα έγραφε»

Γεωργία Κιζιρίδου

Γεωργία Κιζιρίδου

Συντάκτρια

Η Γεωργία Κιζιρίδου είναι απόφοιτος του τμήματος Ψυχολογίας και ειδικεύτηκε με μεταπτυχιακές σπουδές στην Εξελικτική – Σχολική Ψυχολογία (ΑΠΘ). Απο 2009 μέχρι σήμερα διδάσκει στο Μεσογειακό Κολλέγιο Θεσσαλονίκης "Ειδική Αγωγή και Λογοθεραπεία" ενώ από το 2012 υπηρετεί ως σχολική ψυχολόγος σε δημόσια σχολεία.

Γιολάντα Γουρδούπη

Γιολάντα Γουρδούπη

Συντάκτρια

H Γιολάντα Γουρδούπη είναι απόφοιτος του τμήματος Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου με ειδίκευση στη Γνωσιακή Αναλυτική Ψυχοθεραπεία και την Υπαρξιακή Θεραπευτική Προσέγγιση. Έχει εργαστεί σε διάφορα Κέντρα Ψυχικής Υγιεινής στον τομέα Συμβουλευτικής Εφήβων και Ενηλίκων και σε ΚΔΑΠ (Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης) για παιδιά με ειδικές ικανότητες. Τα τελευταία χρόνια δραστηριοποιείται ιδιωτικά στον τομέα ψυχοθεραπείας εφήβων και ενηλίκων.

Γιώργος Μπρεκουλάκης

Γιώργος Μπρεκουλάκης

Συντάκτης

Ο Γιώργος Μπρεκουλάκης ολοκληρώνοντας τις βασικές και μεταπτυχιακές σπουδές Ψυχολογίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο έχει συμμετάσχει σε βραχύχρονες και μακροχρόνιες ψυχοθεραπευτικές εκπαιδεύσεις. Είναι πιστοποιημένος Εκπαιδευτής Γονέων της Attachment Parenting International. Σήμερα διατηρεί Ιδιωτικό γραφείο ως ψυχολόγος και ως συνθετικός θεραπευτής (Integrative Therapist). Είναι συνεργάτης στο Ψυχοθεραπευτικό Κέντρο «Το ‘Ερμα», στην Attachment Parenting Hellas, στο Ψ- Δίκτυο Επαγγελματιών Ψυχικής Υγείας, στο Πολύχρωμο Σχολείο (Rainbow School) και στους Πολύχρωμους Θεραπευτές (Rainbow Therapists). Συντονίζει βιωματικά σεμινάρια “Κινηματογράφου & Ψυχολογίας” στο Πρότυπο Κέντρο Κινηματογραφικών Σεμιναρίων «ΚινηματογράΦΩΣ».

Άννα Καρτσάκη

Άννα Καρτσάκη

Συντάκτρια

Η Άννα Καρτσάκη φοιτά στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας στο τμήμα βιοχημείας - βιοτεχνολογίας και ασχολείται ερασιτεχνικά με το θέατρο.

Κατερίνα Λυσιόβα

Κατερίνα Λυσιόβα

Συντάκτρια

Η Κατερίνα Λυσιόβα σπουδάζει στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα "Παιδεία, Πολιτισμός και Ανθρώπινη Ανάπτυξη" του Πανεπιστημίου Κρήτης. Παράλληλα εκπαιδεύεται στην Γνωσιακή Συμπεριφοριστική Θεραπεία.

Κωνσταντίνα Σερμπή

Κωνσταντίνα Σερμπή

Συντάκτρια

Η Κωνσταντίνα Σερμπή σπουδάζει "Φιλοσοφία, Παιδαγωγικά και Ψυχολογία" με κατεύθυνση την Φιλοσοφία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Μαίρη Α. Σακελλαρίου

Μαίρη Α. Σακελλαρίου

Συντάκτρια

Η Μαίρη Α. Σακελλαρίου έχει πτυχίο στην Συνθετική Συμβουλευτική Ψυχικής Υγείας. Είναι ενεργό μέλος της European Association for Counselling και τακτικό μέλος της Ελληνικής Συμβουλευτικής Εταιρίας. Συνεχίζει την επιμόρφωση της αυτό το διάστημα στην Συνθετική Ψυχοθεραπεία και την Εποπτεία. Συντηρεί γραφείο στο κέντρο της Αθήνας και πραγματοποιεί ατομικές συνεδρίες και βιωματικά σεμινάρια. Τέλος, είναι ιδρυτικό μέλος του therapeuontas.gr.

Μανώλης Νικόλτσιος

Μανώλης Νικόλτσιος

Συντάκτης

Ο Μανώλης Νικόλτσιος σπούδασε «Νομικά» στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Συμμετείχε σε θεατρικές παραστάσεις και ταινίες μικρού μήκους ενώ κείμενά του έχουν διασκευαστεί και παρουσιαστεί σε θεατρική μορφή. Απ’ το Σεπτέμβρη του 2015 ζει και εργάζεται στην Αθήνα ως δικηγόρος.

Μάνθος Μυριούνης

Μάνθος Μυριούνης

Συντάκτης

Ο Μάνθος Μυριούνης ειδικεύθηκε στην Ομαδικο-Αναλυτική προσέγγιση και την Οικογενειακή θεραπεία, όπως και στο Μορενικό Ψυχόδραμα. Έπειτα από μακρά πορεία σε δημόσιες και ιδιωτικές δομές ψυχικής υγείας σήμερα διατηρεί ιδιωτικό γραφείο στα Ιωάννινα.

Μαρία Μαθιουδάκη

Μαρία Μαθιουδάκη

Η Μαθιουδάκη Μαρία σπουδάζει Ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο Κρήτης. Της αρέσει να ασχολείται εθελοντικά με τη δημιουργική απασχόληση παιδιών, καθώς πιστεύει πως μέσα από τα δικά τους μάτια γνωρίζουμε λίγο καλύτερα τον εαυτό μας. Αυτή η συνεχής ανάγκη για αυτοβελτίωση και εξερεύνηση την οδήγησε σταδιακά στο γράψιμο κειμένων και στο χορό.

Μένη Κουτσοσίμου

Μένη Κουτσοσίμου

Ψυχολόγος - Μεταδιδάκτωρ στην Ποιότητα των Παρεχόμενων Υπηρεσιών Υγείας

Η Μένη Κουτσοσίμου σπούδασε «Ψυχολογία» στην Ελλάδα και την Αγγλία και ειδικεύθηκε στην «Κοινωνική Ψυχιατρική-Παιδοψυχιατρική». Είναι Διδάκτωρ και Μεταδιδάκτωρ Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων στην «Ποιότητα των Παρεχόμενων Υπηρεσιών Υγείας». Έχει βραβευθεί δύο φορές συνολικά για το έργο της από την Πανελλήνια Ψυχιατρική Εταιρία (ΕΨΕ) και την Ελληνική Εταιρεία Μάνατζμεντ Υπηρεσιών Υγείας (Ε.Ε.Μ.Υ.Υ.). Είναι μέλος Ελληνικών και Διεθνών Επιστημονικών Εταιριών, επισκέπτρια Καθηγήτρια στο «Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Κοινωνικής Ψυχιατρικής της Ιατρικής Σχολής» του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου και Εκπαιδεύτρια Στελεχών στο Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης.

Νεκταρία Τσοπανέλη

Νεκταρία Τσοπανέλη

Συντάκτρια

Η Νεκταρία Τσοπανέλη σπουδάζει Ψυχολογία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης.

Nεόφυτος Βασιλείου

Nεόφυτος Βασιλείου

Συντάκτης

O Nεόφυτος Βασιλείου είναι απόφοιτος του ΤΕΠΑΚ στον κλάδο Ηλεκτρολογίας και του μεταπτυχιακού Ηλεκτρολογικής Μηχανικής του ίδιου πανεπιστημίου καθώς επίσης και απόφοιτος του Μεταπτυχιακού Ενέργειας και Ρύπανσης του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου.

Βίκυ Παπαδημοπούλου

Βίκυ Παπαδημοπούλου

Συντάκτρια

Η ΒίκυΠαπαδημοπούλου παρακολούθησε επιτυχώς μαθήματα στο «Deree College» με κατεύθυνση την Ψυχολογία. Επιπλέον, είναι απόφοιτος του «Mediterranean College» με τον τίτλο του Συμβούλου Ψυχικής Υγείας ενώ ταυτόχρονα ολοκλήρωσε ένα εξειδικευμένο τριετές πρόγραμμα σπουδών στο «Κέντρο Εφαρμοσμένης Συμβουλευτικής και Ψυχοθεραπείας» με κατεύθυνση την Συνθετική Συμβουλευτική. Τέλος, παρακολουθεί πρόγραμμα Μετεκπαίδευσης στη Γνωσιακή – Συμπεριφορική Ψυχοθεραπεία.

Βιβή Κατσαρού

Βιβή Κατσαρού

Συντάκτρια

Η Βιβή Κατσαρού είναι διαιτολόγος - διατροφολόγος, απόφοιτη του ΑΤΕΙ της Θεσσαλονίκης και κάτοχος του μεταπτυχιακού τίτλου ‘Διατροφή του Ανθρώπου’ με ειδίκευση στην Κλινική Διατροφή, του University of Glasgow της Σκωτίας. Προσπαθώντας να κατανοήσει εις βάθος τη διατροφική συμπεριφορά και τις ψυχολογικές παραμέτρους που τη διέπουν, συνέχισε και ολοκλήρωσε τις σπουδές της στο τμήμα Ψυχολογίας του ΑΠΘ. Με το συνδυασμό των δύο επιστημών αποσκοπεί στην παροχή μιας πιο ολοκληρωμένης συμβουλευτικής σε θέματα παχυσαρκίας, διατροφικών διαταραχών, εικόνας σώματος και διαταραγμένης διατροφικής συμπεριφοράς.

Χαράλαμπος Δεπάστας

Χαράλαμπος Δεπάστας

Συντάκτης

Ο Χαράλαμπος Δεπάστας είναι κοινωνικός λειτουργός. Εργάζεται την τελευταία οκταετία σε Δομές για ΑμεΑ (αυτισμός, νοητική αναπηρία, ήπια ψυχιατρικά). Είναι μεταπτυχιούχος της Ιατρικής Σχολής Αθηνών (MSc Επαγγελματικής και Περιβαλλοντικής Υγείας - Διαχείρησης και Οικονομικής Αποτίμησης) με ιδιαίτερο ερευνητικό ενδιαφέρον για την ψυχική υγεία και τρεις δημοσιευμένες επιστημονικές εργασίες.

Σιμόνη Ζαρκάδα

Σιμόνη Ζαρκάδα

Συντάκτρια

Η Σιμόνη Ζαρκάδα είναι φοιτήτρια Ψυχολογίας στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών με παράλληλες σπουδές Επικοινωνίας στο Αμερικάνικο Κολλέγιο Deree.