Η ψυχή του Animartists είναι κάποιοι που διαρκώς ονειρεύονται ένα κόσμο καλύτερο!

Τη συντακτική ομάδα του Animartists αποτελούν άτομα που έχουν ασχοληθεί βαθιά με τον εαυτό τους αλλά και με τον «άνθρωπο». Επιστήμονες, από διαφορετικούς κλάδους και χώρους, συνεργάζονται αρμονικά μεταξύ τους με στόχο να καταθέσουν το προσωπικό τους «υλικό» με το οποίο είναι προικισμένοι αλλά και αυτό που κατέκτησαν μέσα από την ακαδημαϊκή τους εκπαίδευση, έχοντας ως επιδίωξη να το γεφυρώσουν τόσο μεταξύ τους όσο και με τους αναγνώστες τους.

Ανήσυχοι επιστήμονες, γεμάτοι απορίες και πολύπλευρα ενδιαφέροντα, ορμώμενοι από τους κοινωνικούς τους προβληματισμούς οργάνωσαν την ομάδα τους με στόχο τον ακτιβισμό στην υπηρεσία του ανθρώπου. Ξεκίνησαν με διάθεση να βοηθήσουν όσους επιθυμούν να ανακαλύψουν την προσωπική τους αλήθεια, να συμβάλουν ώστε και η κοινωνία να καταφέρει να χωρέσει όμορφα μέσα της τα «παιδιά της», αλλά και εκείνα στη συνέχεια να χτίσουν στέρεες εσωτερικές γέφυρες.

Διευρύνουν συνεχώς και αξιοποιούν όλες τους τις δυνατότητες παρακινούμενοι από την αστάθεια της κοινωνίας. Παρατηρούν συνεχώς και αφουγκράζονται ό,τι συμβαίνει γύρω τους, μαθαίνουν καθημερινά, εξελίσσονται και ατσαλώνουν το δυναμικό που διαθέτουν με στόχο να γίνουν υποστηρικτικοί και να προσφέρουν απλόχερα. Ακούν τη μουσική που τους συνεπαίρνει, ξέρουν να ξετρυπώνουν την ομορφιά σε ένα ζωγραφικό πίνακα ή σε ένα γλυπτό, χαϊδεύοντας ένα παλιό χειροποίητο χαλί σε κάποιο παραδοσιακό σπίτι των Κυκλάδων ή ανακαλύπτοντας κάποιες ξεχασμένες τέχνες. Ενθουσιάζονται εξερευνώντας τόπους, τους συνεπαίρνουν οι καινούργιες και περίεργες γεύσεις που ανακαλύπτουν και αναζητούν διεξόδους στο άγνωστο. Εκπαιδεύουν τους εαυτούς τους στο να βλέπουν το βάθος χωρίς να χάνουν όμως το εύρος και αγκαλιάζουν μέσα τους ταυτόχρονα τόσο τα ροδοπέταλα όσο και τα αγκάθια. Τους γοητεύουν οι χωματόδρομοι, τα μονοπάτια που δεν ξέρουν πού οδηγούν, αλλά αφήνονται επίτηδες κατά καιρούς να λοξοδρομήσουν για να ανακαλύψουν την ομορφιά ή να απογοητευτούν από την ανυπαρξία της. Τέλος, προσπαθούν να επιτρέπουν στα δυνατά τους συναισθήματα να εκδηλώνονται αβίαστα μέσα από τη δουλειά τους. Όλοι μαζί, αυτοί οι τόσο διαφορετικοί πολύπλευροι άνθρωποι, γίνονται ένα. Αυτοί είναι η ψυχή του Animartists, είναι ο δικός μας κόσμος!

Εάν αισθάνεσαι και εσύ ότι είσαι ένας «Animartist» και θα ήθελες να μοιραστείς το δικό σου πολύτιμο «υλικό» μαζί μας μην διστάσεις, επικοινώνησε τώρα με μας!

 

Γεώργιος Φραγκάκης

Γεώργιος Φραγκάκης

Ψυχολόγος - Ψυχοθεραπευτής, Δημιουργός του Animartists

Ο Γεώργιος Φραγκάκης είναι απόφοιτος του τμήματος «Ψυχολογίας» του Παντείου Πανεπιστημίου και ειδικεύτηκε στην «Προσωποκεντρική Συμβουλευτική και Ψυχοθεραπεία» (Πανεπιστήμιο του Στραθκλάιντ), έναν τομέα καθοριστικό για την εξέλιξή του, τόσο σε επαγγελματικό όσο και σε πνευματικό επίπεδο. Η αγάπη του για τα παιδιά τον έκανε να συνεχίσει τις μεταπτυχιακές του σπουδές στην «Ψυχολογία της Ανάπτυξης των Παιδιών» (Πανεπιστήμιο του Κεντρικού Λάνκασαϊρ) ενώ το ενδιαφέρον και η ευαισθησία του για τις ανθρώπινες σχέσεις και τις διαφορετικές κοινωνικές ομάδες τον οδήγησε να εμβαθύνει και στον τομέα «Συγκρούσεις και Επικοινωνία» (Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών). Είναι πιστοποιημένος Ψυχοθεραπευτής από την Ευρωπαϊκή Εταιρία Ψυχοθεραπείας (EAP) καθώς και μέλος της Παγκόσμιας Εταιρείας για την Προσωποκεντρική και Βιωματική Ψυχοθεραπεία και Συμβουλευτική (WAPCEPC). Από το 2011 έχει απασχοληθεί σε διάφορα επιστημονικά πλαίσια ενηλίκων και ανηλίκων με ειδικές ανάγκες, σε MKO υποστήριξης οικογενειών κρατουμένων, στη ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα καθώς και σε ψυχιατρικά κέντρα. Τέλος, από το 2017 εργάζεται ως εκπαιδευτής της Προσωποκεντρικής Προσέγγισης στο Κολλέγιο Ανθρωπιστικών Επιστημών – ICPS.

Μαρία Τερζοπούλου

Μαρία Τερζοπούλου

Φοιτήτρια Κοινωνικής Εργασίας, Αρχισυντάκτρια του Animartists

Η Μαρία Τερζοπούλου είναι Αρχισυντάκτρια του περιοδικού "Animartists". Σπουδάζει στο τμήμα «Κοινωνικής Εργασίας» του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής και την ενδιαφέρουν ιδιαίτερα τα κοινωνικά θέματα. Επιθυμεί μέσα από τη γνώση, την έρευνα και την επικοινωνία να ενημερωθεί και να ενημερώσει. Απώτερος σκοπός της είναι η δράση και η αλλαγή.

Μαρία Κουσαντάκη

Μαρία Κουσαντάκη

Ψυχολόγος - Ψυχοθεραπεύτρια, Αρχισυντάκτρια του Animartists

Η Μαρία Κουσαντάκη είναι πτυχιούχος του Οικονομικού Πανεπιστημίου Στερεάς Ελλάδος. Η έμφυτη αγάπη της για τον άνθρωπο την ώθησε σταδιακά στο να αλλάξει πορεία. Οι μεταπτυχιακές σπουδές της στο Kent της Αγγλίας, πάνω στη Διοίκηση Ανθρωπίνων Πόρων ήταν καθοριστικός παράγοντας για να συνειδητοποιήσει  ότι θέλει να ασχοληθεί ενεργά με την ψυχή του ανθρώπου, μιας και ο κλάδος αυτός ήταν ένας συνδυασμός της οικονομικής επιστήμης με τον κόσμο της ψυχολογίας. Η γέφυρα αυτή την οδήγησε στις σπουδές της στην Ψυχολογία, αποκτώντας δίπλωμα Συμβουλευτικής Ψυχολογίας (HND in Counselling & Psychotherapy). Από εκεί συνέχισε για το πτυχίο Ψυχολογίας (BA. in Applied Psychology) από το Αμερικάνικο  Πανεπιστήμιο City U of Seattle . Παράλληλα, ολοκλήρωσε το μεταπτυχιακό της στη Συνθετική Ψυχοθεραπεία, μέσω του πανεπιστημίου Derby της Αγγλίας (Msc. in Integrative Counselling & Psychotherapy). Έχει συνεργαστεί με διάφορους ιδιωτικούς φορείς ψυχικής υγείας (ΕΨΥΘΕ, Άερτον, Mind’s Mirror) καθώς και σαν λογίστρια σε λογιστική εταιρεία (Διαδικασία ΕΠΕ).

Μαρία Πολυκρέτη

Μαρία Πολυκρέτη

Ψυχολόγος - Αφηγηματική θεραπεύτρια, Υπεύθυνη στήλης "Πολιτισμός"

Η Μαρία Πολυκρέτη είναι η Υπεύθυνη της στήλης "Πολιτισμός". Αφότου αποφοίτησε από το τμήμα «Ψυχολογίας» του Παντείου Πανεπιστημίου ήρθε αντιμέτωπη με την ανάγκη να εξερευνήσει τις κοινωνικές διαστάσεις που ενισχύουν την αυτοπραγμάτωση του ανθρώπου. Ως εκ τούτου ακολούθησε τον δρόμο της «Αφηγηματικής Προσέγγισης» και παράλληλα φοιτά ως μεταπτυχιακή στο τμήμα «Εφαρμοσμένης Ψυχολογίας Παιδιού και Εφήβου» του ΕΚΠΑ. Διερευνά τον ρόλο και την αποτελεσματικότητα της τέχνης στην διεύρυνση της αντίληψης μας για τον κόσμο.

Δήμητρα Κατσαρού

Δήμητρα Κατσαρού

Φιλόλογος - Διδακτορικός στην Νευρογλωσσολογία- Νευροψυχολογία

Η Δήμητρα Β. Κατσαρού σπούδασε «Φιλολογία» στο τμήμα Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Είναι κάτοχος τριών μεταπτυχιακών τίτλων («Ψυχολογία στην Άσκηση» – Π.Θ, «Εκπαίδευση Ενηλίκων» – Ε.Α.Π., «Ειδική Εκπαίδευση» – Π.Λ) και Διδακτορικού Διπλώματος Ειδίκευσης στη «Νευρογλωσσολογία- Νευροψυχολογία» (ΠΘ). Αυτή τη στιγμή γράφει το δεύτερο Διδακτορικό της Δίπλωμα. Έχει γράψει 7 παιδικά παραμύθια και 3 θεατρικά. Εργάζεται στο ΠΘ και στο ΑΠΘ ως συμβασιούχος λέκτορας.

Γιώργος Κιτσαράς

Γιώργος Κιτσαράς

Ψυχολόγος - Υποψήφιος Διδάκτωρ

Ο Γιώργος Κιτσαράς είναι ψυχολόγος και υποψήφιος διδάκτωρ της Οδοντιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Μάντσεστερ. Πριν την έναρξη του διδακτορικού του, ο Γιώργος ολοκλήρωσε προπτυχιακές και μεταπτυχιακές σπουδές ψυχολογίας και κλινικής ψυχολογίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και το Πανεπιστήμιο του Ρέντινγκ (Reading) αντίστοιχα. Κατά τη διάρκεια των σπουδών του, η κλινική και ερευνητική του εμπειρία εστίασε σε θέματα εξάρτησης, κοινωνικού αποκλεισμού, ψυχικής υγείας και διαχείρισης πόνου. Αυτές οι πρώιμες εμπειρίες διαμόρφωσαν ένα έντονο προσωπικό ευρύτερο ενδιαφέρον σε προβλήματα σωματικής και ψυχικής υγείας καθώς και κοινωνικών ζητημάτων με έμφαση στα προβλήματα μειονοτικών και αποκλεισμένων ομάδων. Το διδακτορικό του συνδυάζει τις γνώσεις και τα ενδιαφέροντά του μέσα από την εξέταση ζητημάτων δημόσιας υγείας και ανάπτυξης παιδιών από μειονοτικές και μη ομάδες.

Μένη Κουτσοσίμου

Μένη Κουτσοσίμου

Ψυχολόγος - Μεταδιδάκτωρ στην Ποιότητα των Παρεχόμενων Υπηρεσιών Υγείας

Η Μένη Κουτσοσίμου σπούδασε «Ψυχολογία» στην Ελλάδα και την Αγγλία και ειδικεύθηκε στην «Κοινωνική Ψυχιατρική-Παιδοψυχιατρική». Είναι Διδάκτωρ και Μεταδιδάκτωρ Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων στην «Ποιότητα των Παρεχόμενων Υπηρεσιών Υγείας». Έχει βραβευθεί δύο φορές συνολικά για το έργο της από την Πανελλήνια Ψυχιατρική Εταιρία (ΕΨΕ) και την Ελληνική Εταιρεία Μάνατζμεντ Υπηρεσιών Υγείας (Ε.Ε.Μ.Υ.Υ.). Είναι μέλος Ελληνικών και Διεθνών Επιστημονικών Εταιριών, επισκέπτρια Καθηγήτρια στο «Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Κοινωνικής Ψυχιατρικής της Ιατρικής Σχολής» του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου και Εκπαιδεύτρια Στελεχών στο Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης. Έχει αρθρογραφήσει για ψηφιακά περιοδικά ψυχολογίας, είναι συγγραφέας του βιβλίου με τίτλο «Η Πρόκληση του Θεραπευτικού Δεσμού» (Εκδόσεις Ιατρική σχολή Πανεπιστημίου Ιωαννίνων) και του κεφαλαίου «Αξιολόγηση προσωπικού και αποτύπωση της οργανωσιακής κουλτούρας σε δομές ψυχικής υγείας» στο συλλογικού τόμο «Σύγχρονα θέματα Κοινωνικής και Κοινοτικής Ψυχιατρικής» (Εκδόσεις Μοτίβο).

Ευτυχία Παπαγιάννη

Ευτυχία Παπαγιάννη

Ψυχολόγος - Διδάκτωρ στις Διαπροσωπικές Σχέσεις

Η Ευτυχία Παπαγιάννη σπούδασε "Ψυχολογία" στο Πάντειο Πνεπιστήμιο. Συνέχισε την εκπαίδευσή της με Μεταπτυχιακές σπουδές στο "Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης" (κατεύθυνση "Ειδική Αγωγή") του Εθνικού και Καποδιστριακού Παν/μίου. Αργότερα επέστρεψε στο Πάντειο για να ασχοληθεί με τη διδακτορική της διατριβή, αναφορικά με τις "Διαπροσωπικές Σχέσεις και τη Μοναξιά". Η έρευνά της χρηματοδοτήθηκε από το ΙΚΥ (Κληροδότημα Χρυσοβέργη). Σήμερα ζει στο Βερολίνο και ασχολείται με την ψυχική υγεία των μεταναστών και των προσφύγων. Δεν ξεχνά πως "κάθε άνθρωπο που συναντά, κάτι φοβάται, κάτι αγαπά και κάτι έχει χάσει".

Βασίλειος Κιοσσές

Βασίλειος Κιοσσές

Ψυχολόγος - Προσωποκεντρικός Θεραπευτής, Διδάκτωρ την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

Ο Βασίλειος Κιοσσές αποφοίτησε από το τμήμα Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης καθός και ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στην «Προσωποκεντρική Συμβουλευτική», μια τριετία στη ζωή του, που του «δίδαξε πως είναι να υπάρχεις ολόκληρος». Από το 2012 είναι υποψήφιος Διδάκτωρ στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Είναι εμπνευστής και εκπαιδευτής του «Empathize with me Doctor – Έλα στη θέση μου Γιατρέ!», ενός πρότυπου βιωματικού προγράμματος εκπαίδευσης φοιτητών ιατρικής στην ενσυναίσθηση, του μοναδικού τόσο στοχευμένου προγράμματος στην Ευρώπη.

Χριστίνα Ζερδεβά

Χριστίνα Ζερδεβά

Επικοινωνιολόγος - Gyrotonic και Gyrokinesis Personal Trainer

Η Χριστίνα Ζερδεβά είναι η υπεύθυνη των Social Media του Animartists! Τελείωσε οικονομικά αλλά και επικοινωνία και αρχικά ξεκίνησε στο χώρο της Διαφήμισης. Το θεωρεί σπίτι της και πέρασε όμορφα και δημιουργικά χρόνια εκεί. Συνέχισε σπουδές και δουλειά στην Αγγλία, στον ίδιο χώρο και στη συνέχεια αποφάσισε να κάνει κέντρο της τις Βρυξέλλες, στην καρδιά της Ευρώπης, για να εργαστεί στα διεθνή αναπτυξιακά θέματα και να έχει δυνατότητα «διαφυγής». Για πολλά χρόνια η «θεά» τύχη της επιφύλαξε ούριους άνεμους αφού μέσω της δουλειάς της, που απαιτούσε πολλές μετακινήσεις και αποστολές, μπόρεσε να επισκεφτεί και να ταξιδέψει σε όλον τον κόσμο καταγράφοντας εικόνες παράξενες, εμπειρίες, ανθρώπους, ήθη και έθιμα και εν πάσει περιπτώσει να είναι ένας ευτυχισμένος άνθρωπος. Γυρίζοντας οικειοθελώς πια στην πατρίδα, γεμάτη και με τη σκέψη εμπλουτισμένη από παραστάσεις και ομορφιά, συνέχισε να χρησιμοποιεί τα δύο της «καπέλα», πότε το ένα και πότε το άλλο, για τα προς το «ζειν» και βάλθηκε να γνωρίσει τους κρυμμένους θησαυρούς που κρύβει αυτός ο υπέροχος τόπος.

Χαρούλα Ξανθοπούλου

Χαρούλα Ξανθοπούλου

Η Χαρούλα Ξανθοπούλου έχει σπουδάσει Φιλολογία στο Α.Π.Θ. όπου και ακολούθησε την ειδίκευση των Κλασικών Σπουδών. Ζει στη Θεσσαλονίκη και ασχολείται με την ιδιωτική εκπαίδευση. Αγαπά τη μάθηση και την τέχνη και πιστεύει ότι αυτά μπορούν να μας οδηγήσουν σε κάτι καλύτερο.

Δήμητρα Κόκκαλη

Δήμητρα Κόκκαλη

Φιλόλογος - Επιμελήτρια στο Animartists

Η Δήμητρα Κόκκαλη αποφοίτησε από το τμήμα Ελληνικής Φιλολογίας του Δ.Π.Θ. Ξεκίνησε να παρακολουθεί το πρόγραμμα επιμέλειας και διόρθωσης κειμένων του ΕΚΠΑ. Συμμετέχει ενεργά σε εθελοντικές δράσεις και την απασχολούν θέματα ψυχολογίας. Αγαπά ιδιαίτερα το χορό καθώς πιστεύει πως είναι τρόπος έκφρασης συναισθημάτων.

Ελένη Δαμάσκου

Ελένη Δαμάσκου

Δημοσιογράφος/ Αρθρογράφος

H Ελένη Δαμάσκου είναι απόφοιτη του τμήματος "Επικοινωνίας Μέσων και Πολιτισμού" του Παντείου Πανεπ/μιου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών, με συνεχείς εξειδικεύσεις στην εικονοληψία και στο μοντάζ μέσω προγραμμάτων του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανε/μιου Αθηνών αλλά και προσωπικής κατάρτισης. Ενασχόληση με την δημιουργική γραφή και την συγγραφή άρθρων δημοσιευμένων από μικρή ηλικία. Ανέκαθεν μια ιδιαίτερη έλξη για θέματα ψυχολογικού/κοινωνικού χαρακτήρα αφού προκύπτουν από ανάλογη ενδοσκόπηση. Τέλος, είναι οπαδός της ψυχοθεραπευτικής ιδιότητας του κινηματογράφου, της φιλοσοφίας και της κινησιολογίας.

Εύη Διαμαντοπούλου

Εύη Διαμαντοπούλου

Φοιτήτρια Κοινωνιολογίας

H Έυη Διαμαντοπούλου είναι φοιτήτρια στο τμήμα Κοινωνιολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου, ακολουθεί την κατεύθυνση του τομέα Εγκληματολογίας. Ενδιαφέρεται για θέματα κοινωνικά, ψυχολογικά και φιλοσοφίας. Μέσα από τις σπουδές της ευελπιστεί στην βαθύτερη κατανόηση των μηχανισμών λειτουργίας της κοινώνιας και του αναπόσπαστου κομματιού της, εμάς τους ίδιους.

Φωτεινή Μαυρογιώργη

Φωτεινή Μαυρογιώργη

Ψυχολόγος

Η Μαυρογιώργη Φωτεινή είναι απόφοιτη του τμήματος Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου. Από μικρή την εξίταρε το έγκλημα και οι ψυχολογικές και κοινωνικές διαστάσεις του φαινομένου με αποτέλεσμα τις συνεχείς μετεκπαιδεύσεις στην εγκληματολογική ψυχολογία και την ψυχιατροδικαστική. Αυτήν την περίοδο πραγματοποιεί την εκπαίδευσή της στη γνωσιακή ψυχοθεραπεία ενώ παρέχει εθελοντική εργασία στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του "Live Without Bullying" ως σύμβολος παιδιών.

Γεωργιάνα Ψυχάλη

Γεωργιάνα Ψυχάλη

Φιλόλογος, Επιμελήτρια Κειμένων

Η Γεωργιάνα Ψυχάλη είναι απόφοιτη του τμήματος Φιλοσοφίας - Παιδαγωγικής & Ψυχολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Στο ένα κάθισμα της τραμπάλας βρίσκεται η αγάπη για την Εκπαίδευση, στο άλλο κάθισμα για την Ψυχολογία, και στο μέσον βρίσκεται η αναζήτηση συνταγών που αναμειγνύουν τις δύο αυτές επιστήμες με την Τέχνη. Επιδιώκει τις υπερβάσεις σε προσωπικό και κοινωνικό επίπεδο. Είναι σε πρόγραμμα απεξάρτησης των ονειροπωλήσεων και επανένταξης μέσω προγράμματος διάδρασης με την κοινωνία. Στην προσπάθεια αυτή, μεταξύ άλλων, ασχολείται με το σχεδιασμό εκπαιδευτικών ηλεκτρονικών παιχνιδιών, με την επιμέλεια κειμένων, με το θεατρικό παιχνίδι και το διαδραστικό θέατρο.

Γιάννα Τζιρίτα

Γιάννα Τζιρίτα

Φιλόλογος-Επιμελήτρια Κειμένων

Η Γιάννα Τζιρίτα είναι απόφοιτη του τμήματος Φιλοσοφικών και Κοινωνικών Σπουδών με μεταπτυχιακό στην Κλασική Φιλολογία. Ασχολείται επαγγελματικά στην ιδιωτική εκπαίδευση και ενδιαφέρεται έντονα για εθελοντικές δράσεις κοινωνικού χαρακτήρα.

Γιώργος Παπανάστου

Γιώργος Παπανάστου

Ψυχολόγος

Ο Γιώργος Παπανάστου είναι απόφοιτος του τμήματος Ψυχολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών. Στα ενδιαφέροντα του εντάσσεται πέρα από την ψυχολογία και ο αθλητισμός.

Μαρία Σουρτζή

Μαρία Σουρτζή

Φιλόλογος - Επιμελήτρια

Η Μαρία Σουρτζή σπούδασε Φιλολογία Κλασικής Ειδίκευσης στο Πανεπιστήμιο Πατρών. Έχει παρακολουθήσει πρόγραμμα επιμόρφωσης - εξειδίκευσης του Πανεπιστημίου Αιγαίου στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση και κύκλο σεμιναρίων του Ελεύθερου Πανεπιστημίου στην Παιδοψυχολογία. Αγαπά τα ταξίδια, τη μουσική, τη φωτογραφία, τη ζωγραφική και γενικότερα κάθε μορφή τέχνης και ελεύθερης έκφρασης.

Πηνελόπη Ζαχαρία

Πηνελόπη Ζαχαρία

Φιλόλογος - Επιμελήτρια Κειμένων

Η Πηνελόπη Ζαχαρία σπούδασε Φιλολογία στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης, με ειδίκευση στην «Κλασική Φιλολογία». Συνέχισε τις σπουδές της, αποκτώντας Μεταπτυχιακό Τίτλο Σπουδών στη «Βυζαντινή Φιλολογία», του ιδίου Πανεπιστημιακού Ιδρύματος. Στον τομέα των εκδόσεων, και συγκεκριμένα της διόρθωσης και επιμέλειας κειμένων, έκανε τα πρώτα της επαγγελματικά βήματα. Αρκετά χρόνια μετά, καταπιάστηκε και με την αρθρογραφία. Σήμερα απολαμβάνει τη μητρότητα, αντλώντας αστείρευτη έμπνευση από τον υπέροχο, μικρό Φίλιππο!

Σοφία Ποιμενίδου

Σοφία Ποιμενίδου

Φιλόλογος - Επιμελήτρια κειμένων

Η Σοφία Ποιμενίδου είναι πτυχιούχος του τμήματος Φιλοσοφικών και Κοινωνικών Σπουδών και φοιτά στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών «Πολιτισμός, Παιδεία και Ανθρώπινη Ανάπτυξη». Συμμετέχει σε πρόγραμμα επιμόρφωσης στη Διαπολιτισμική Εκπαίδευση, καθώς ενδιαφέρεται έντονα για ζητήματα ταυτότητας και ανισοτήτων, καθώς και για τον ρόλο και τη συμβολή της Ψυχολογίας στον χώρο της εκπαίδευσης, με τα οποία και επιθυμεί να ασχοληθεί ερευνητικά και εργασιακά. Όνειρά της, επίσης, να ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο και να ασχοληθεί επαγγελματικά με τη φωτογραφία.

Σπυριδούλα Μπισμπικοπούλου

Σπυριδούλα Μπισμπικοπούλου

Η Σπυριδούλα Μπισμπικοπούλου έχει αποφοιτήσει από το κλασικό τμήμα Φιλολογίας του ΑΠΘ. Ζει και εργάζεται στη Χαλκίδα ως φιλόλογος στην ιδιωτική Μέση Εκπαίδευση συνδυάζοντας την αγάπη της για τη διδασκαλία και την εφηβική ζωή. Στο παρελθόν έχει εργαστεί και ως επιμελήτρια κειμένων σε ηλεκτρονικά περιοδικά, όπως και τώρα στο Animartists. Εκτός από τη φιλολογία καταρτίζεται διαρκώς και σε θέματα που αφορούν τις επιστήμες της ψυχολογίας και της κοινωνιολογίας. Εξισορροπεί τη ζωή της ανάμεσα στην ανεμελιά της εφηβείας και την ωριμότητα της ενηλικίωσης. Ασχολείται με το χορό και ηρεμεί με τα ταξίδια και το διάβασμα. Πιστεύει ότι ο κόσμος μπορεί να γίνει καλύτερος μέσω της ορθής διαπαιδαγώγησης και της ανιδιοτελούς αγάπης. Αν περνούσε από το χέρι της δεν θα υπήρχαν δυστυχισμένα και απροστάτευτα παιδιά. Αγαπημένο μότο ζωής: Carpe diem!

Στέλλα Πυρένη

Στέλλα Πυρένη

Φιλόλογος - Επιμελήτρια Κειμένων

Η Στέλλα Πυρένη αποφοίτησε από το Νεοελληνικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και σπουδάζει «Επιμέλεια και Διόρθωση Κειμένου» στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Η αγάπη της για τα παιδιά την οδήγησε να εργασθεί στην Παιδόπολη του Δήμου Αλίμου, ενώ πιστεύει ακράδαντα πως, εκτός από τα παιδιά στα οποία ανήκει το μέλλον, η τέχνη και τα ταξίδια θα σώσουν τον κόσμο.

Τάσος Δαφνομήλης

Τάσος Δαφνομήλης

Ο Τάσος Δαφνομήλης εκπαιδεύτικε στη Συνθετική Συμβουλευτική όμως η λαχτάρα του για περισσότερη κατανόηση εις βάθος, τον ώθησε να συνεχίσει τις σπουδές του στην ψυχοθεραπεία. Έχει παρακολουθήσει πλήθος βιωματικών σεμιναρίων κυρίως της Gestalt, του Ψυχοδράματος του Μορένο, της Σωματικής Ψυχοθεραπείας και της Προσωποκεντρικής. Είναι τακτικό μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Ανθρωπιστικής Συνθετικής Θεραπευτικής Συμβουλευτικής & Ψυχοθεραπείας και είναι διπλωματούχος ενοποιητικής συμβουλευτικής της COSCA. Έχει συνεργαστεί σε εθελοντικό πλαίσιο συντονίζοντας Ομάδες Ηλικιωμένων στο Δήμο Παλλήνης, ομάδες γονέων στο Δήμο Βριλησσίων, ατομικές συνεδρίες στο Δίκτυο «Συνύπαρξη» Ψυχολογικής και Κοινωνικής Υποστήριξης. Το διάστημα αυτό, συνεργάζεται με το Κοινωνικό Ιατρείο τόσο του Χολαργού όσο και του Παπάγου καθώς επίσης και με το φορέα «Μαζί για το παιδί». Τέλος δημιουργεί και συντονίζει βιωματικά εργαστήρια όπως και ομάδες γονέων.

Θεοδώρα Βαγιώτη

Θεοδώρα Βαγιώτη

Φιλόλογος - Επιμελήτρια Κειμένων

Η Βαγιώτη Θεοδώρα είναι απόφοιτος του τμήματος Φιλοσοφίας – Παιδαγωγικής – Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Φοιτά στο διαπανεπιστημιακό πρόγραμμα «Δημιουργική Γραφή» του ΕΑΠ και του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα παραδίδοντας μαθήματα σε μαθητές της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ενώ παράλληλα ασχολείται με τη σύνταξη και επιμέλεια κειμένων. Τέλος, συγγράφει διηγήματα και έχει διακριθεί σε λογοτεχνικούς διαγωνισμούς.

Βιργινία Βλάχου

Βιργινία Βλάχου

Φιλόλογος - Φοιτήτρια Ψυχολογίας

Η Βιργινία Βλάχου σπούδασε Φιλοσοφία, Παιδαγωγική και Ψυχολογία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών δίνοντάς της την ειδικότητα του Φιλολόγου ενώ συνεχίζει της σπουδές της στην Ψυχολογία στο University of East London. Είναι ασκούμενη ψυχολόγος στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής (Δαφνί) και παλαιότερα συμμετείχε στις δραστηριότητες του Στουπάθειου ίδρυματος αλλά και σε ποικίλα κέντρα επεξεργασίας κειμένων. Λατρεύει την λογοτεχνία, την διεθνή ποίηση και την ψυχοθεραπεία μέσω τέχνης.

Αναστασία-Μαρία Ζαβιτσάνου

Αναστασία-Μαρία Ζαβιτσάνου

Βιοχημικός - Διδάκτωρ στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης

Η Αναστασία-Μαρία Ζαβιτσάνου σπούδασε Βιοχημεία στο Πανεπιστήμιο Imperial College του Λονδίνου. Σήμερα είναι διδακτορική φοιτήτρια στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης και προσπαθεί να κατανοήσει πώς ο καρκίνος αποδυναμώνει το ανοσοποιητικό μας σύστημα. Πιστεύει ότι οι άνθρωποι θα ζούσαν ζωές με περισσότερο νόημα εάν μιλούσαν πιο συχνά για το θάνατο. Πόσοι από εμάς θα τηλεφωνούσαν στους γονείς μας ή θα βγάζαμε τους παππούδες μας για καφέ εάν γνωρίζαμε ότι δεν θα υπάρχει αύριο; Λατρεύει τα ταξίδια. Αυτά που συμπεριλαμβάνουν αεροπλάνο αλλά και αυτά στον καναπέ με ένα βιβλίο στο χέρι.

Αλεξάνδρα Δεδικούση

Αλεξάνδρα Δεδικούση

Ψυχολόγος - Σχολική Ψυχολόγος

Η Αλεξάνδρα Δεδικούση σπούδασε Ψυχολογία στο Τμήμα Ψυχολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και συνέχισε τις σπουδές της στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σχολικής-Εξελικτικής Ψυχολογίας του ιδίου Πανεπιστημίου. Έχει ενεργή ερευνητική δραστηριότητα και παρουσία στο χώρο εκπονώντας, η ίδια, ποσοτική έρευνα με θέμα: «Κατανόηση συναισθημάτων & συναισθηματική ενημερότητα: Η συμβολή του γνωστικού επιπέδου και της αντιλαμβανόμενης γονεϊκής ζεστασιάς/ψυχρότητας» και συμμετέχοντας σε ποικιλία συνεδριών, ημερίδων και συμποσίων. Έχει ασχοληθεί ιδιαίτερα με την κοινότητα των κωφών, ολοκληρώνοντας τους τέσσερις κύκλους εκπαίδευσης στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα και έχοντας ενεργή συμμετοχή σε αυτήν. Έχει αδράξει την ευκαιρία να εργασθεί σε Κέντρα Πρόληψης της Εξάρτησης, Κ.Α.Π.Η., Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις και Δομές της Ειδικής και της Γενικής Αγωγής. Επιπρόσθετα, είναι θεραπεύτρια παιδιών, εφήβων και ενηλίκων με ειδίκευση στη διαχείριση του πένθους. Ιδιαίτερο πεδίο ενδιαφέροντός της αποτελεί η Ειδική Αγωγή και ιδιαίτερα το φάσμα του Αυτισμού, για το οποίο έχει σχεδιάσει και εφαρμόσει πληθώρα παρεμβάσεων. Μοτίβο ζωής της αποτελεί η φράση «μια συγκυρία έλλειψης ομοιόστασης αποτελεί το βασικό κινητοποιητικό παράγοντα της ψυχικής εξέλιξης».

Αναστασία Μιχαήλ

Αναστασία Μιχαήλ

H Αναστασία Μιχαήλ σπουδάζει Φωτογραφία και Οπτικοακουστικές Tέχνες. Έκανε το Erasmus της στην Καλών Τεχνών της Φλωρεντίας για ένα χρόνο, όπου και λάτρεψε τη Ζωγραφική. Ασχολείται με το Θέατρο, την Συγγραφή και κάθε λογής Τέχνη. Τέλος, είναι ακτιβίστρια και προσπαθεί να αλλάξει τον κόσμο γύρω της με κύρια όπλα την Τέχνη και την δημιουργικότητα της.

Αναστασία Ρουφογάλη

Αναστασία Ρουφογάλη

Φοιτήτρια Ψυχολογίας

H Αναστασία Ρουφογάλη σπουδάζει στο τμήμα Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης. Επιθυμεί να συνδυάσει την αγάπη της για την Λογοτεχνία με τις γνώσεις της στον τομέα της Ψυχολογίας ώστε να ευαισθητοποιήσει το ευρύ κοινό αναφορικά με την λυτρωτική δύναμη της Τέχνης στα χρόνια της κρίσης. Τα επιστημονικά της ενδιαφέροντα αφορούν κυρίως την σφαίρα της Συμβουλευτικής αλλά και της Ψυχοπαθολογίας.

Άννα Τσιβελεκίδου

Άννα Τσιβελεκίδου

Φοιτήτρια Φιλολογίας

Η Άννα Τσιβελεκίδου σπούδασε Φιλολογία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, με ειδίκευση στη Γλωσσολογία. Σήμερα παρακολουθεί σεμινάρια επιμέλειας και διόρθωσης κειμένου. Αγαπά πολύ τα βιβλία και το θέατρο. Στον ελεύθερο της χρόνο ζωγραφίζει και σκιτσάρει ασταμάτητα. Όνειρο της είναι να ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο με σκοπό να γνωρίσει την κουλτούρα και τα έθιμα κάθε πολιτισμού.

Άννα Ζανιδάκη

Άννα Ζανιδάκη

Συγγραφέας - Ποιήτρια

Η Άννα Ζανιδάκη έχει λάβει μέρος κι έχει βραβευθεί σε πολλούς λογοτεχνικούς διαγωνισμούς, έχει συμμετάσχει σε ανθολογίες ποίησης, διηγήματος, καθώς και σε ημερολόγια, ενώ στην Ξάνθη, όπου και κατοικεί, δραστηριοποιείται με διάφορους πολιτιστικούς φορείς σχετικούς με τη γραφή, την αυτογνωσία και τη μουσική. Έχει ήδη εκδώσει την 1η ποιητική της συλλογή με τίτλο «Ακριβοθώρητη» και συνεχίζει με το πρώτο της μυθιστόρημα, στοχεύοντας να εγείρει τον εφησυχασμό μας για ένα καλύτερο αύριο, μακριά από καταθλιπτικές φιγούρες, απομονωμένες στον εαυτό τους και στα δικά τους απόρθητα κάστρα.

Βάσια Μακρυδάκη

Βάσια Μακρυδάκη

Ψυχολόγος

Η Μακρυδάκη Βάσια είναι απόφοιτη του τμήματος Ψυχολογίας στου Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Ασπαζόμενη τη θεώρηση του Ιπποκράτη «Κάλλιον του θεραπεύειν το προλαµβάνειν», συμμετείχε οκτώ μήνες σε προγράμματα πρόληψης και προαγωγής της ψυχικής υγείας. Επίσης, η πίστη της στο ότι ο εθελοντισμός αποτελεί τη δύναμη της κοινωνίας, οδήγησαν στη συμμετοχή της σε Μ.Κ.Ο και συλλόγους. Ασχολείται ερευνητικά με το κοινωνικό πρόβλημα του εκφοβισμού στα σχολεία και συγκεκριμένα με την αναδιοργάνωση που έπεται στον ψυχισμό των νεαρών ενηλίκων μετά από το βίωμα της χρόνιας τραυματικής εμπειρίας. Την ελκύουν ζητήματα όπως η βία, η φεμινιστική συμβουλευτική, η υπογονιμότητα, η ευαίσθητη ακρόαση, η διεργασία του θρήνου κι οι απειλητικές για τη ζωή ασθένειες, ιδωμένα πάντοτε υπό το πρίσμα του σεβασμού προς τον άνθρωπο και τον ψυχισμό.

Χριστίνα Βαϊζίδου

Χριστίνα Βαϊζίδου

Ψυχίατρος - Ψυχοθεραπεύτρια

Η Χριστίνα Βαϊζίδου σπούδασε Ιατρική στο ΑΠΘ και ολοκλήρωσε την ειδικότητα της Ψυχιατρικής, Ψυχοθεραπείας και Ψυχοσωματικής Ιατρικής στη Γερμανία. Επέστρεψε στην Ελλάδα το 2014 και ζει στη Θεσσαλονίκη, όπου διατηρεί ιδιωτικό ιατρείο. Γράφει ερασιτεχνικά παραμύθια και έχει εκδώσει ήδη ένα, «Στο φως του φεγγαριού», εκδόσεις Οσελότος.

Χρήστος Γκαραβέλας

Χρήστος Γκαραβέλας

Ποιητής

Ο Γκαραβέλας Χρήστος γεννήθηκε ένα φεγγάρι του Μαρτίου. Eπειδή η γλώσσα του δεν ήταν αρκετά δυνατή για να πει αυτά που ήθελε άρχισε να εγκλωβίζει τις σκέψεις του σε χαρτί. 
'Υστερα το Animartists του άνοιξε τις πύλες του και του 
επέτρεψε να ελευθερώνει τις σκέψεις του και να τις φωνάζει δυνατά!

Δήμητρα Παράσχου

Δήμητρα Παράσχου

Ψυχολόγος - Συνθετική Ψυχοθεραπεύτρια, Εναλλακτική Θεραπεύτρια

Η Δήμητρα Παράσχου σπούδασε Ψυχολογία στο Αμερικάνικο Κολλέγιο της Ελλάδος (Deree-The American College of Greece). Κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο στη Συνθετική Συμβουλευτική και Ψυχοθεραπεία ενώ συνεχίζει να εμπλουτίζει τις σπουδές και τις γνώσεις της πάνω στην Αναλυτική Ψυχολογία του C.G.Jung. Διοργανώνει κύκλους αυτογνωσίας καθώς και θεραπευτικές ομάδες με σκοπό την εσωτερική ανακάλυψη και την προσωπική ενδυνάμωση. Πιστεύει ακράδαντα πως το παρόν και το μέλλον κάθε ανθρώπου βρίσκεται στα δικά του χέρια αρκεί να πιστέψει στον εαυτό του και τις δυνατότητες του.

Δημήτρης Σούκουλης

Συγγραφέας

Ο Δημήτρης Σούκουλης σπούδασε κλασσική φιλολογία στο Πανεπιστήμιο του Λέτσε της Ιταλίας. Η πρώτη του συνεργασία με λογοτεχνικό ιστότοπο ανέρχεται στο 2014 με το διήγημα ‘‘Vaffanculo Lei’’ το οποίο φιλοξενήθηκε από το Microstory, το οποίο τη στιγμή της σύνταξης αυτού του βυθογραφικού σημειώματος δεν είναι πια ενεργό. Διηγήματα, ποιήματα και άλλα καλούδια έχουν δημοσιευτεί σε διάφορα ηλεκτρονικά περιοδικά όπως Bibliotheque, Fractal, Στάχτες και το βιβλίο.net. Τον Μάιο του 2017 συμμετείχε σε συλλογική έκδοση Ανθολογίας ποιημάτων – ISBN:978-960-604-225-6, η οποία επιμελήθηκε και κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις Όστρια (Αθήνα, 2017). Εδώ μπορείτε να δείτε μερικά από τα κείμενα του και σε άλλα περιοδικά: Bibliotheque Fractal Στάχτες

Δημήτρης Βαγενάς

Δημήτρης Βαγενάς

Ψυχολόγος

Ο Δημήτρης Βαγενάς σπούδασε Ψυχολογία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στην Ψυχανάλυση στο Brunel University London. Έχει ολοκληρώσει το μετεκπαιδευτικό πρόγραμμα «Μαθησιακές Δυσκολίες: Αξιολόγηση και Αποκατάσταση» στο ΔΙ.ΚΕ.Ψ.Υ. και από το 2016 παρακολουθεί το τετραετές πρόγραμμα εκπαίδευσης στη Συστημική Θεραπεία στην Εταιρία Συστημικής Θεραπείας και Παρέμβασης σε Άτομα, Οικογένειες και Ευρύτερα Συστήματα (ΕΣΥΘΕΠΑΣ). Εργάστηκε στην Ψυχιατρική Κλινική του Αιγινήτειου Νοσοκομείου και είναι μέλος (MBPsS) του Βρετανικού Συλλόγου Ψυχολόγων (The British Psychological Society).

Ειρήνη Γεροντάρα

Ειρήνη Γεροντάρα

Ποιήτρια

Η Ειρήνη Γεροντάρα είναι απόφοιτος του τμήματος της Αγγλικής Φιλολογίας και του Ιστορικού τμήματος από το Αμερικάνικο Κολέγιο Ελλάδας (Deere College The American College of Greece). Ασχολείται με την συγγραφή κι έχει εκδώσει δυο ποιητικές συλλογές με τίτλους: "Στάλα στάλα τον έρωτα" {2015} και " Άλικοι Στίχοι" {2016} από τις εκδόσεις ' Άλλωστε'. Έχει συμμετάσχει σε ανθολόγια ποίησης και δημιουργήσει ένα υπό έκδοση ποιητικό ανθολόγιο με τίτλο "Ποιητικά Ίχνη" με άλλους 14 συντελεστές, το οποίο θα κυκλοφορήσει από τις εκδόσεις "Άλλωστε" σε λίγες ημέρες. Συμμετέχει ως αρθρογράφος σε διάφορα ιστολόγια. Ποιήματα της ίδιας έχουν διακριθεί σε Πανελλήνιους διαγωνισμούς ποίησης. Υπογράφει τα γραπτά της με το ψευδώνυμο "Ρένα Γέρου.

Ευγενία Τσάκου

Ευγενία Τσάκου

Φοιτήτρια στο τμήμα "Φιλοσοφίας Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας"

Η Ευγενία Τσάκου σπουδάζει στο τμήμα "Φιλοσοφίας Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας" του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Από μικρή άρχισε η ενασχόλησή της με τη δημιουργική γραφή, ως ένα τρόπο έκφρασης αυτών που δεν ήθελε να πει με λόγια. Αγαπά την ψυχολογία και όνειρό της είναι να ασχοληθεί με το ζήτημα της ψυχο-ογκολογίας. Λατρεύει τον κινηματογράφο, κάνει capoeira και αναζητά μονίμως καινούριους τρόπους για να εκφραστεί.

Εβελίνα Παπούλια

Εβελίνα Παπούλια

Συντάκτρια, Μαθήτρια

Λατρεύει όλες τις μορφές τέχνης, αλλά κυρίως αγαπάει την ποίηση. Αν κάποιος την ρωτούσε τι την ώθησε στο γράψιμο θα του απαντούσε με τα λόγια κάποιου «Αν ένας ποιητής μπορούσε να πει με ακρίβεια τί γράφει, γιατί γράφει και τί είναι αυτό που τον κάνει να γράφει, δεν θα έγραφε» Σύμφωνα με εκείνη, ποίηση είναι εκείνος ο εαυτός μας που μένει πάντα ξύπνιος περιμένοντας εκείνο το κομμάτι μας, εκείνο το άβουλο κομμάτι μας να κοιμηθεί για να μπορέσει να μιλήσει, να ακουστεί. Η ποίηση είναι εκείνος ο εαυτός μας που δημιουργεί το άπιαστο. Που εκφράζει τον πόνο, τη λύπη, τη θλίψη την αγάπη, το πάθος με λόγια δημιουργικά τέλεια. Είναι εκείνος ο εαυτός μας που δεν φοβάται να εκφραστεί, όταν ο άλλος εαυτός μας κοιμάται. Η ποίηση είναι το όνειρο ενός ονειροπόλου όταν είναι ξύπνιος.

Γεωργία Κιζιρίδου

Γεωργία Κιζιρίδου

Ψυχολόγος - Σχολική Ψυχολόγος

Απόφοιτος του Τμήματος Ψυχολογίας Α.Π.Θ., καθώς και του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών στην Εξελικτική – Σχολική Ψυχολογία, του ίδιου Πανεπιστημιακού Ιδρύματος. Από το 2007 διατηρεί διεπιστημονικό πολυδύναμο κέντρο Αντιμετώπισης Διαταραχών Λόγου, Ομιλίας, Φωνής και Μαθησιακών Δυσκολιών. Από το 2009 μέχρι σήμερα διδάσκει στο Μεσογειακό Κολλέγιο Θεσσαλονίκης μαθήματα σχετικά με την Ειδική Αγωγή και τη Λογοθεραπεία . Το 2010 συνιδρύει την εταιρίας εκπόνησης και πώλησης ειδικών εκπαιδευτικών υλικών Play learning, η οποία απευθύνεται κατά βάση σε εκπαιδευτικούς, γονείς και θεραπευτές που σχετίζονται με παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας. Από το 2011 συμμετέχει ενεργά σε προγράμματα που αφορούν το mentoring, είτε ως μέντορας, είτε ως ωφελούμενη. Είναι υπεύθυνη σε διεθνή και ευρωπαϊκά προγράμματα με έμφαση στη διαπολιτισμικότητα. Από τον Οκτώβρη του 2012 υπηρετεί ως Σχολική Ψυχολόγος σε δημόσια σχολεία. Από τον Οκτώβριο του 2013, διδάσκει στο Ανοιχτό Λαϊκό Πανεπιστήμιο, δίνοντας διαλέξεις σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας σχετικά με τη διαχείριση του άγχους , τη συναισθηματική νοημοσύνη και τις κρίσεις πανικού. Τέλος, διδάσκει σε επιδοτούμενα προγράμματα κατάρτισης ενηλίκων σε συνεργασία με διάφορα ΚΕΚ ως πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια ενηλίκων. Είναι μέλος του Συνδέσμου Επιχειρηματιών Γυναικών Ελλάδος και της Ένωσης Σχολικών Ψυχολόγων Ελλάδας, της Επιστημονικής Εταιρίας μελέτης για τη ΔΕΠ-Υ και της Πανελλήνιας Ένωσης Ειδικών Παιδαγωγών.

Γιολάντα Γουρδούπη

Γιολάντα Γουρδούπη

Ψυχολόγος - Ψυχοθεραπεύτρια

H Γιολάντα Γουρδούπη είναι Ψυχολόγος - Ψυχοθεραπεύτρια, απόφοιτος του τμήματος Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου με ειδίκευση στη Γνωσιακή Αναλυτική ψυχοθεραπεία και την Υπαρξιακή θεραπευτική προσέγγιση. Έχει εργαστεί σε διάφορα Κέντρα Ψυχικής Υγιεινής στον τομέα Συμβουλευτικής Εφήβων και Ενηλίκων και σε ΚΔΑΠ (Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης) για παιδιά με ειδικές ικανότητες. Έχει λάβει μέρος σε συνέδρια Ψυχολογίας / Ψυχιατρικής ανά την Ελλάδα. Τα τελευταία χρόνια δραστηριοποιείται ιδιωτικά στον τομέα Ψυχοθεραπείας Εφήβων και Ενηλίκων. Αρθρογραφεί σε εφημερίδες δημοσιεύοντας άρθρα επιστημονικού, πολιτισμικού και ψυχολογικού περιεχομένου καθώς και κριτικές ταινιών αφού την διακρίνει διάθεση «σινεφιλική». Τέλος, είναι μουσικός, κάτοχος Πτυχίου Πιάνου και Αρμονίας και επιπλέον ασχολείται με το τραγούδι και τη σύνθεση. Έχει συμμετάσχει σε καλλιτεχνικά μουσικά δρώμενα, σε χορωδίες και σε βιωματικά εργαστήρια θεατρολογίας.

Γιώργος Μπρεκουλάκης

Γιώργος Μπρεκουλάκης

Ψυχολόγος - Ψυχοθεραπευτής

Ο Γιώργος Μπρεκουλάκης ολοκληρώνοντας τις βασικές και μεταπτυχιακές σπουδές Ψυχολογίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο έχει συμμετάσχει σε βραχύχρονες και μακροχρόνιες ψυχοθεραπευτικές εκπαιδεύσεις όπως Συστημική Ψυχοθεραπεία, Gestalt Therapy, Narrative Therapy, Art Therapy, Play Therapy. Είναι πιστοποιημένος Εκπαιδευτής Γονέων της Attachment Parenting International. Σήμερα διατηρεί Ιδιωτικό Γραφείο ως Ψυχολόγος και ως Συνθετικός Θεραπευτής (Integrative Therapist). Είναι συνεργάτης στο Ψυχοθεραπευτικό Κέντρο «Το ‘Ερμα», στην Attachment Parenting Hellas, στο Ψ- Δίκτυο Επαγγελματιών Ψυχικής Υγείας, στο Πολύχρωμο Σχολείο (Rainbow School) και στους Πολύχρωμους Θεραπευτές (Rainbow Therapists). Συντονίζει βιωματικά σεμινάρια “Κινηματογράφου & Ψυχολογίας” στο Πρότυπο Κέντρο Κινηματογραφικών Σεμιναρίων «ΚινηματογράΦΩΣ».

Ίρις Κολλιδά

Ίρις Κολλιδά

Εικαστικός

H Ίριδα Κολλιδά σπούδασε γραφιστική και φοιτεί στην Σχολή Καλών Τεχνών της Φλώρινας. Ασχολείται με τη φωτογραφία και τη χαρακτική. Συμμετέχει σε καλλιτεχνικές ομάδες και εθελοντικές δράσεις με σκοπό τον εμπλουτισμό του οπτικού ερεθίσματος. Έχει πάρει μέρος σε διάφορες ομαδικές και ατομικές εκθέσεις, ζωγραφικής, χειροποίητων αντικειμένων, workshops και συμπόσια όπως επίσης σε μπιενάλε και διεθνείς διαγωνισμούς.

Άννα Καρτσάκη

Άννα Καρτσάκη

Η Άννα Καρτσάκη γράφει στην στήλη "Άσυλο Ποιημάτων" στο περιοδικό Animartists. Φοιτά στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας στο τμήμα βιοχημείας - βιοτεχνολογίας. Γεννημένη τον Δεκέμβριο, το μήνα του χιονιά και των πολύχρωμων φωτακίων. Στον ελεύθερο χρόνο της συμμετέχει σε μια ερασιτεχνική φοιτητική ομάδα θεάτρου. Τρέχει από συναυλία σε συναυλία και με τα λεφτά που θα της μείνουν ελπίζει να ταξιδέψει. Άρχισε να γράφει σε περίοδο πανελληνίων...πιθανόν λόγω ανάγκης. Ζει σε ένα ροζ συννεφάκι και πιστεύει ακόμα πως υπάρχει αγάπη γύρω της.

Κατερίνα Λυσιόβα

Κατερίνα Λυσιόβα

Εκπαιδευτικός - Ψυχολόγος

Η Κατερίνα Λυσιόβα είναι μητέρα, εκπαιδευτικός στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση και ψυχολόγος. Αυτή τη στιγμή φοιτά στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα του ΦΚΣ Πανεπιστημίου Κρήτης "Παιδεία, Πολιτισμός και Ανθρώπινη Ανάπτυξη" με κατεύθυνση στην Αναπτυξιακή και Κοινωνική Ψυχολογία και παράλληλα εκπαιδεύεται στο CBT. Έχει εργαστεί σε πολλά σχολεία της Κρήτης και στις κυκλάδες, στον ΟΚΑΝΑ ρεθύμνου. Γράφει παιδικά θεατρικά κείμενα και τραγούδια. Αγαπημένοι της συγγραφείς είναι οTom Robbins, o Oliver Sacks και μεγάλη αγάπη της η Αναπτυξιακή Ψυχολογία και η Νευροψυχολογία. Στόχος της είναι η πρόληψη ψυχικών παθήσεων και σημαντικότερο όπλο για κάθε αντιξοότητα το χιούμορ.

Κωνσταντίνα Κορδώνη

Κωνσταντίνα Κορδώνη

Φοιτήτρια Τουρκικών και Σύγχρονων Ασιατικών Σπουδών

Η Κωνσταντίνα Κορδώνη σπουδάζει στο Τμήμα Τουρκικών και Σύγχρονων Ασιατικών Σπουδών στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Ασχολείται ερασιτεχνικά με το σύγχρονο χορό και την σύνταξη κειμένων. Σε μικρή ηλικία έκανε και τα πρώτα της βήματα στον κόσμο της ποίησης, ενώ κάποια ποιήματα της δημοσιεύτηκαν σε Αυστραλιανή εφημερίδα. Το γράψιμο είναι ένας από τους μοναδικούς τρόπους που μπορεί με ειλικρίνεια και ευαισθησία να ξεδιπλώσει καθολικά την προσωπικότητά της.

Κωνσταντίνα Σερμπή

Κωνσταντίνα Σερμπή

Φοιτήτρια "Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας"

Η Κωνσταντίνα Σερμπή είναι φοιτήτρια στη Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών , στο τμήμα: Φιλοσοφία, Παιδαγωγική και Ψυχολογία. Ακολουθεί την κατεύθυνση της Φιλοσοφίας. Αιθεροβάμων και εραστής η κιθάρα της. Αφοσιώνεται στην δυστοπική λογοτεχνία και στις ταινίες επιστημονικής φαντασίας. "May the force be with you".

Λευτέρης Ανέστης

Λευτέρης Ανέστης

Ψυχολόγος

O Λευτέρης Ανέστης σπουδάζει «Ψυχολογία» στο Πανεπιστήμιο Κρήτης και ασχολείται ερασιτεχνικά με τη φωτογραφία και την ποίηση. Είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένος σε ζητήματα κοινωνικής δικαιοσύνης και περιθωριοποίησης κοινωνικών ομάδων. Δηλώνει ενθουσιασμένος που ανήκει στην ομάδα του Animartists και εύχεται μέσα από αυτό το ταξίδι να μάθει καινούρια πράγματα και να διευρύνει τους ορίζοντες της σκέψης του.

Λυδία Μυλωνάκη

Λυδία Μυλωνάκη

Ψυχολόγος - Δικαστική Ψυχολόγος

Η Λυδία Μυλωνάκη είναι απόφοιτος του τμήματος Ψυχολογίας του "Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης" με μεταπτυχιακές σπουδές στη Δικαστική Ψυχολογία στο "Nottingham" της Αγγλίας. Έχει εργαστεί σε μια πληθώρα υπηρεσιών ψυχικής υγείας στην Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό. Σήμερα κατέχει το Graduate Membership του British Psychological Society και δουλεύει εθελοντικά σε φυλακή για εγκληματίες σεξουαλικών εγκλημάτων. Τέλος, εργάζεται σε πτέρυγα αγγλικού ψυχιατρικού νοσοκομείου που μεριμνά για ψυχικά ασθενείς παραβάτες. Σε ερευνητικό επίπεδο ενδιαφέρεται για τις κοινωνικές στάσεις απέναντι στους εγκληματίες καθώς και την θεραπεία και αποκατάσταση τους.

Μάιρα Στεργίου

Μάιρα Στεργίου

Δραματοθεραπεύτρια

Η Μάιρα Στεργίου σπούδασε Εκπαιδευτική και Κοινωνική Πολιτική (Πανεπιστήμιο Μακεδονίας), Δραματοθεραπεία (Πανεπιστήμιο του Derby) και σωματικό θέατρο του J. Lecoq (London International School of Performing Arts). Τα τελευταία χρόνια ζεί και εργάζεται στο Λονδίνο ως Δραματοθεραπεύτρια και εμψυχώτρια ομάδων σε διάφορες εκπαιδευτικές δομές και στη ψυχική υγεία. Παράλληλα, έχει την καλλιτεχνική διεύθυνση της θεατρικής εταιρίας Vertebra Theatre με στόχο να δημιουργεί παραστάσεις σωματικού και θεάτρου των εικόνων (devising/puppetry) με κοινωνικό ενδιαφέρον.

Μαίρη Α. Σακελλαρίου

Μαίρη Α. Σακελλαρίου

Συνθετική σύμβουλος ψυχικής υγείας - Εκπαιδευόμενη Ψυχοθεραπεύτρια & Επόπτρια

Η Μαίρη Α. Σακελλαρίου έχει πτυχίο στην Συνθετική Συμβουλευτική Ψυχικής Υγείας. Είναι ενεργό μέλος της European Association for Counselling και τακτικό μέλος της Ελληνικής Συμβουλευτικής Εταιρίας. Συνεχίζει την επιμόρφωση της αυτό το διάστημα στην Συνθετική Ψυχοθεραπεία & την Εποπτεία. Εφαρμόζει ψυχοθεραπευτικές μεθόδους, προσανατολισμένες στο Ανθρωπιστικό μοντέλο. Έχει παρακολουθήσει κύκλους σπουδών στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο στην Ψυχοθεραπεία & και στην Διαπαιδαγώγηση παιδιών & εφήβων, όπως, και πλήθος σεμιναρίων, ιδιαίτερα για την Σεξουαλικότητα, την Ταυτότητα φύλου και θέματα Hiv. Στο παρελθόν ασχολήθηκε επαγγελματικά με την φωτογραφία σε επίπεδο διδασκαλίας. Σήμερα ενασχολείται με τον διαλογισμό, τις εναλλακτικές θεραπείες, καθώς και με τη άθληση και την φωτογραφία που παραμένει ακόμα μεγάλη της αγάπη. Συντηρεί γραφείο στο κέντρο της Αθήνας και πραγματοποιεί ατομικές συνεδρίες και βιωματικά σεμινάρια. Συνεργάζεται με Επόπτη και Ψυχίατρο όποτε παραστεί ανάγκη. Γράφει άρθρα και δραστηριοποιείται σε εθελοντικές κοινότητες που έχουν να κάνουν με τα ανθρώπινα δικαιώματα και την ψυχική υγεία. Πιστεύει στην πλήρη αποδοχή και αυθεντικότητα της θεραπείας και στις δυνατότητες και ικανότητες που ο άνθρωπος πάντα κρύβει μέσα του. Τέλος, είναι ιδρυτικό μέλος του therapeuontas.gr.

Μανώλης Νικόλτσιος

Μανώλης Νικόλτσιος

Δικηγόρος

Ο Μανώλης Νικόλτσιος σπούδασε «Νομικά» στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Συμμετείχε σε θεατρικές παραστάσεις και ταινίες μικρού μήκους ενώ κείμενα του έχουν διασκευαστεί και παρουσιαστεί σε θεατρική μορφή. Απ’ το Σεπτέμβρη του 2015 ζει και εργάζεται στην Αθήνα ως δικηγόρος. Του αρέσει να λέει ιστορίες.

Μάνθος Μυριούνης

Μάνθος Μυριούνης

Ειδικός Ψυχικής Υγείας - Ψυχοθεραπευτής

Ο Μάνθος Μυριούνης είναι Ειδικός Ψυχικής Υγείας και Ψυχοθεραπευτής. Έπειτα από μακρά πορεία σε δημόσιες και ιδιωτικές δομές Ψυχικής Υγείας σήμερα διατηρεί ιδιωτικό γραφείο στα Ιωάννινα. Εμφορούμενος από την αγάπη του για τον άνθρωπο και τα πάθη του, ειδικεύθηκε στην Ομαδικο-Αναλυτική προσέγγιση και την Οικογενειακή θεραπεία, όπως και στο Μορενικό Ψυχόδραμα. Τέλος, η ιδιαίτερη του ματιά στις κοινωνικά απομονωμένες και αποκλεισμένες ομάδες συνανθρώπων μας και η προσήλωση του στα ανθρώπινα δικαιώματα τον προτρέπουν να διευρύνει συνεχώς τις γνώσεις του σε τομείς της Ψυχολογίας και της Κοινωνιολογίας.

Μαρία Γεωργίου

Μαρία Γεωργίου

Φοιτήτρια Ψυχολογίας

Η Μαρία Γεωργίου σπουδάζει Ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο Κρήτης. Λατρεύει κάθε μορφή τέχνης, τη δημιουργία, την έμπνευση και την ελευθερία που προσφέρουν. Πιστεύει στην ομορφιά που κρύβει ο κάθε άνθρωπος, τη δύναμη να αγαπά, να εξερευνά, να μαθαίνει και να εξελίσσεται.

Μαρία Κακούρη

Μαρία Κακούρη

Φοιτήτρια Ψυχολογίας

Η Μαρία Κακούρη σπουδάζει Ψυχολογία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Ασχολείται χρόνια με τον αθλητισμό και πρεσβεύει τη ρήση «νους υγιής εν σώματι υγιή». Λατρεύει τα παιδιά και πιστεύει ότι η συνεργασία μαζί τους χαρίζει ζωντάνια και μοναδικές στιγμές.

Νεκταρία Τσοπανέλη

Νεκταρία Τσοπανέλη

Φοιτήτρια Ψυχολογίας

Η Νεκταρία Τσοπανέλη σπουδάζει ψυχολογία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης. Μοιράζει τη ζωή της σε ταξίδια, βιβλία και θέατρα, σε ένα παιδογκολογικό τμήμα νοσοκομείου και σε δεσμούς ισχυρούς με τους σημαντικούς της άλλους. Αγαπάει τις λευκές τουλίπες και τα θερινά σινεμά, τη Jazz και τα γαλλικά bistro, τα καντούνια της Κέρκυρας και τα φθινοπωρινά πορτοκαλιά φύλλα των δέντρων στρωμένα στους βρεγμένους δρόμους. Συνηθίζει να παρατηρεί και να ερευνά τα μάτια των ανθρώπων, να αποθαυμάζει ένα ηλιοβασίλεμα και την ευπλαστότητα της ελληνικής γλώσσας, να ενθουσιάζεται με πάθος και να λατρεύει ποιητές. Διψάει για ουρανό. Στόχος της, ένας καλύτερος εαυτός από αυτόν του χθες. Στόχος της, η ιερή κοινωνία με τους μοναχικούς, τους πονεμένους, τους πενθούντες και τους αδικημένους.

Nεόφυτος Βασιλείου

Nεόφυτος Βασιλείου

Ηλεκτρολόγος Μηχανικός - Συγγραφέας Άρθρων

O Nεόφυτος Βασιλείου είναι απόφοιτος του ΤΕΠΑΚ στον κλάδο Ηλεκτρολογίας και του μεταπτυχιακού Ηλεκτρολογικής Μηχανικής του ίδιου πανεπιστημίου καθώς επίσης και απόφοιτος του Μεταπτυχιακού Ενέργειας και Ρύπανσης του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου. Τα τελευταία χρόνια ασχολείται με την συγγραφή άρθρων. Τον ενδιαφέρει η ψυχολογία των ανθρώπων και του αρέσει να παρατηρεί την συμπεριφορά τους και την εξέλιξη τους. Πιστεύει πως μέσα από τα γραπτά δίνονται καταθέσεις ψυχής καθώς και πως τα γραπτά μένουν, τα λόγια πετούν!

Παναγιώτα Νταλκίτση

Παναγιώτα Νταλκίτση

Φοιτήτρια Ψυχολογίας

Η Παναγιώτα Νταλκίτση είναι φοιτήτρια του Τμήματος Ψυχολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης κι ασχολείται ερασιτεχνικά με τη συγγραφή στοχαστικών κειμένων και ποιημάτων. Σε ερευνητικό επίπεδο ενδιαφέρεται για τη μελέτη των Διαταραχών Πρόσληψης Τροφής βάσει της φεμινιστικής θεώρησης και της θεωρίας του φύλου. Είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη με ζητήματα που αφορούν στην ιδιαίτερη ομορφιά των ανθρώπων και τις αυθεντικές διαπροσωπικές σχέσεις. Την ενθουσιάζει η συζήτηση σε πολυεπίπεδους τομείς και θεωρεί το αλληλομπόλιασμα των ιδεών και των απόψεων με άλλους πηγή εξέλιξης και πνευματικής διέρυνσης.

Ροδοθέα Αμπανάβα

Ροδοθέα Αμπανάβα

Φοιτήτρια Φιλολογίας

Η Ροδοθέα Αμπανάβα είναι απόφοιτη του τμήματος Φιλολογίας του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου με ειδίκευση στη Γλωσσολογία. Ασχολείται ενεργά ως εθελόντρια με το σύλλογο Όραμα Ελπίδα, Σύλλογος Δοτών Μυελού των Οστών καθώς επίσης με το Χαμόγελο του Παιδιού συμμετέχοντας σε συνέδρια και δράσεις. Το ενδιαφέρον της κεντρίζουν τα ευρωπαικά κοινωνικά θέματα και η ειδική αγωγή. Αρθρογραφεί σε τοπική εφημερίδα με κύρια θέματα τους νέους και την κοινωνία. Αγαπά την λαογραφία, τα ταξίδια και τη θάλασσα.

Σοφία Εξάρχου

Σοφία Εξάρχου

Παιδαγωγός

Η Σοφία Εξάρχου είναι εκπαιδευτικός δημοτικής εκπαίδευσης στη Στοκχόλμη και ασχολείται με τη σχολική καθοδήγηση νεοαφιχθέντων παιδιών που μιλούν την ελληνική γλώσσα. Έχει ολοκληρώσει μεταπτυχιακές σπουδές στη Διεθνή και Συγκριτική Εκπαίδευση στο πανεπιστήμιο της Στοκχόλμης και αυτή την περίοδο επιμορφώνεται στο Κοινωνικό Έργο στο πανεπιστήμιο του Γκέβλε. Η Σοφία έχει εργαστεί μεταξύ άλλων ως παιδαγωγός αναψυχής σε νέους που βιώνουν τον κοινωνικό αποκλεισμό και ως σύμβουλος ένταξης ασυνόδευτων ανηλίκων, μεταναστών και προσφύγων.

Βαγγέλης Κατσαμπούρης

Βαγγέλης Κατσαμπούρης

Ψυχολόγος - Διδάκτωρ Ψυχολογίας της Υγείας

Ο Βαγγέλης Κατσαμπούρης αποφοίτησε από το τμήμα «Ψυχολογίας» του Παντείου Πανεπιστημίου. Ολοκλήρωσε τις Μεταπτυχιακές σπουδές του στην «Ψυχολογία της Υγείας» στο University of Bath του Ηνωμένου Βασιλείου. Σήμερα, είναι διαπιστευμένο MBPsS graduate member του «British Psychological Society», και ερευνητικό μέλος της επιστημονικής ομάδας του University of Bath STELLAR (STress Endocrine and Lifecourse LAboRatory). Εργάζεται ως PhD Health Psychology researcher στο University of Bath, και ως Honorary assistant clinical psychologist στο St. Michael’s hospital of Bristol.

Βασίλειος Ξυνόροδος

Βασίλειος Ξυνόροδος

Μουσικός - Φοιτητής Ψυχολογίας

Ο Βασίλειος Ξυνόροδος σπούδασε στο τμήμα "Μουσικών Σπουδών" του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Σήμερα, σπουδάζει "Ψυχολογία", στο Πανεπιστήμιο του Sunderland και κάποια από τα ενδιαφέροντά του είναι η δημιουργική χρήση των τεχνών στη θεραπευτική διαδικασία καθώς και η ενίσχυση των πνευματικών ικανοτήτων, της προσωπικότητας και της αυτοεκτίμησης των ανθρώπων.

Βασιλική Καψή

Βασιλική Καψή

Απόφοιτη Θεατρικών Σπουδών

Η Βασιλική Καψή είναι πτυχιούχος της Σχολής Καλών Τεχνών του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Διδάσκει θεατρικό παιχνίδι σε παιδιά, εφήβους και ενήλικες. Το θέατρο είναι για εκείνη η μεγαλύτερη αγάπη της. Της αρέσει να παρατηρεί τους ανθρώπους στο δρόμο, στο μετρό, να σκαρώνει διάφορες ιστορίες και να τις σκηνοθετεί στο μυαλό της ακούγοντας την αγαπημένη της μουσική.

Βίκυ Παπαδημοπούλου

Βίκυ Παπαδημοπούλου

Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας

Η Παπαδημοπούλου Βίκυ παρακολούθησε επιτυχώς μαθήματα στο «Deree College»με κατεύθυνση την Ψυχολογία. Επιπλέον, είναι απόφοιτος του «Mediterranean College» με τον τίτλο του Συμβούλου Ψυχικής Υγείας. Θέλοντας να ενισχύσει τις γνώσεις και τις δεξιότητες που οφείλει να έχει κάθε επαγγελματίας Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας- Ψυχολόγος, ολοκλήρωσε εξειδικευμένο τριετές πρόγραμμα σπουδών στο «Κέντρο Εφαρμοσμένης Συμβουλευτικής και Ψυχοθεραπείας» με κατεύθυνση την Συνθετική Συμβουλευτική. Επιπλέον κατέχει δίπλωμα σπουδών από το Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο με τίτλο «Ψυχοθεραπεία: θεωρία και πράξη». Τέλος, παρακολουθεί πρόγραμμα Μετεκπαίδευσης στη Γνωσιακή – Συμπεριφορική Ψυχοθεραπεία.

Βιβή Κατσαρού

Βιβή Κατσαρού

Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, Ψυχολόγος

Η Βιβή Κατσαρού είναι διαιτολόγος - διατροφολόγος, απόφοιτη του ΑΤΕΙ της Θεσσαλονίκης και κάτοχος του μεταπτυχιακού τίτλου ‘Διατροφή του Ανθρώπου’ με ειδίκευση στην Κλινική Διατροφή, του University of Glasgow της Σκωτίας. Προσπαθώντας να κατανοήσει εις βάθος τη διατροφική συμπεριφορά και τις ψυχολογικές παραμέτρους που τη διέπουν, συνέχισε και ολοκλήρωσε τις σπουδές της στο τμήμα Ψυχολογίας του ΑΠΘ. Με το συνδυασμό των δύο επιστημών αποσκοπεί στην παροχή μιας πιο ολοκληρωμένης συμβουλευτικής σε θέματα παχυσαρκίας, διατροφικών διαταραχών, εικόνας σώματος και διαταραγμένης διατροφικής συμπεριφοράς.

Χρύσα Μαγγινοπούλου

Χρύσα Μαγγινοπούλου

Κοινωνική Ανθρωπολόγος

H Χρύσα Μαγγινοπούλου σπούδασε «Κοινωνική Ανθρωπολογία» στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Δηλώνει πως είναι όσα έχει διαβάσει, γνωρίσει, δει, συναντήσει και δημιουργήσει. Βλέπει αδηφάγα ταινίες, διαβάζει Ελύτη, αγαπά τις συναυλίες και τις χειροτεχνίες. Στο Animartists βρέθηκε από τύχη να γράφει, πιστεύοντας ότι η τέχνη είναι ο πιο σύντομος δρόμος από άνθρωπο σε άνθρωπο.

Χαράλαμπος Δεπάστας

Χαράλαμπος Δεπάστας

Κοινωνικός Λειτουργός

Ο Χαράλαμπος Δεπάστας είναι κοινωνικός λειτουργός. Εργάζεται την τελευταία οκταετία σε Δομές για ΑμεΑ (αυτισμός, νοητική αναπηρία, ήπια ψυχιατρικά). Είναι μεταπτυχιούχος της Ιατρικής Σχολής Αθηνών (MSc Επαγγελματικής και Περιβαλλοντικής Υγείας - Διαχείρησης και Οικονομικής Αποτίμησης) με ιδιαίτερο ερευνητικό ενδιαφέρον για την ψυχική υγεία και τρεις δημοσιευμένες επιστημονικές εργασίες. Αρθρογραφεί από το 2012 σε εφημερίδες, sites αλλά και στο προσωπικό του blog "Ανήσυχες Μέρες" θέματα επιστημονικά, κοινωνικά, σκέψεις και απόψεις. Πειραιώτης, πρώην αθλητής basket και handball. Μεγάλη του αγάπη τα Αρμόλια της Χίου και η μαστίχα της.

Σιμόνη Ζαρκάδα

Σιμόνη Ζαρκάδα

Φοιτήτρια Ψυχολογίας - Σπουδές Επικοινωνίας

Η Σιμόνη Ζαρκάδα είναι φοιτήτρια Ψυχολογίας στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών με παράλληλες σπουδές επικοινωνίας στο αμερικάνικο κολλέγιο Deree, μα κυρίως συλλέκτρια στιγμών. Αγαπά τους ανθρώπους και πιστεύει ότι είναι το μεγαλύτερο "κεφάλαιο" και η πνοή που δίνει νόημα σε αυτόν τον κόσμο".

Σπυριδούλα Γουδέλη

Σπυριδούλα Γουδέλη

Φιλόλογος - Επιμελήτρια Κειμένων

Η Σπυριδούλα Γουδέλη είναι απόφοιτη της Φιλοσοφικής Σχολής Ιωαννίνων, του τμήματος "Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής, Ψυχολογίας - κατεύθυνση Παιδαγωγική" με ειδίκευση στις "Μαθησιακές Δυσκολίες σε παιδιά και εφήβους". Εργάζεται ως παιδαγωγός και υπεύθυνη παιδαγωγικών προγραμμάτων για παιδιά τυπικής και μη τυπικής ανάπτυξης, προσχολικής και σχολικής ηλικίας στην Κέρκυρα.

Τιμόκλεια Παναγοπούλου

Τιμόκλεια Παναγοπούλου

Ψυχολόγος - Εξειδίκευση στις Εξαρτήσεις

Η Τιμόκλεια Παναγοπούλου σπούδασε ψυχολογία στο «Πανεπιστήμιο Κρήτης» και εξειδικεύτηκε στις εξαρτήσεις ολοκληρώνοντας τις μεταπτυχιακές σπουδές της στο «King’s College London». Τα τελευταία χρόνια έχει εργαστεί σε διαφορετικές δομές ψυχικής υγείας στο Ηνωμένο Βασίλειο, με παιδιά και ενήλικες. Σήμερα ως μέλος του British Psychological Society εργάζεται σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο με ενήλικες που επιθυμούν να βελτιώσουν την ψυχική τους υγεία και να εξαλείψουν τα συμπτώματα άγχους και κατάθλιψης. Σε ερευνητικό επίπεδο ενδιαφέρεται για τα προβλήματα ψυχικής υγείας και τους σύγχρονους τρόπους αντιμετώπισης τους.