Η συντακτική μας ομάδα

Η ψυχή του Animartists είναι κάποιοι που διαρκώς ονειρεύονται ένα κόσμο καλύτερο!

Τη συντακτική ομάδα του Animartists αποτελούν άτομα που έχουν ασχοληθεί βαθιά με τον εαυτό τους αλλά και με τον «άνθρωπο». Επιστήμονες, από διαφορετικούς κλάδους και χώρους, συνεργάζονται αρμονικά μεταξύ τους με στόχο να καταθέσουν το προσωπικό τους «υλικό» με το οποίο είναι προικισμένοι αλλά και αυτό που κατέκτησαν μέσα από την ακαδημαϊκή τους εκπαίδευση, έχοντας ως επιδίωξη να το γεφυρώσουν τόσο μεταξύ τους όσο και με τους αναγνώστες τους.

Ανήσυχοι επιστήμονες, γεμάτοι απορίες και πολύπλευρα ενδιαφέροντα, ορμώμενοι από τους κοινωνικούς τους προβληματισμούς οργάνωσαν την ομάδα τους με στόχο τον ακτιβισμό στην υπηρεσία του ανθρώπου. Ξεκίνησαν με διάθεση να βοηθήσουν όσους επιθυμούν να ανακαλύψουν την προσωπική τους αλήθεια, να συμβάλουν ώστε και η κοινωνία να καταφέρει να χωρέσει όμορφα μέσα της τα «παιδιά της», αλλά και εκείνα στη συνέχεια να χτίσουν στέρεες εσωτερικές γέφυρες.

Διευρύνουν συνεχώς και αξιοποιούν όλες τους τις δυνατότητες παρακινούμενοι από την αστάθεια της κοινωνίας. Παρατηρούν συνεχώς και αφουγκράζονται ό,τι συμβαίνει γύρω τους, μαθαίνουν καθημερινά, εξελίσσονται και ατσαλώνουν το δυναμικό που διαθέτουν με στόχο να γίνουν υποστηρικτικοί και να προσφέρουν απλόχερα. Ακούν τη μουσική που τους συνεπαίρνει, ξέρουν να ξετρυπώνουν την ομορφιά σε ένα ζωγραφικό πίνακα ή σε ένα γλυπτό, χαϊδεύοντας ένα παλιό χειροποίητο χαλί σε κάποιο παραδοσιακό σπίτι των Κυκλάδων ή ανακαλύπτοντας κάποιες ξεχασμένες τέχνες. Ενθουσιάζονται εξερευνώντας τόπους, τους συνεπαίρνουν οι καινούργιες και περίεργες γεύσεις που ανακαλύπτουν και αναζητούν διεξόδους στο άγνωστο. Εκπαιδεύουν τους εαυτούς τους στο να βλέπουν το βάθος χωρίς να χάνουν όμως το εύρος και αγκαλιάζουν μέσα τους ταυτόχρονα τόσο τα ροδοπέταλα όσο και τα αγκάθια. Τους γοητεύουν οι χωματόδρομοι, τα μονοπάτια που δεν ξέρουν πού οδηγούν, αλλά αφήνονται επίτηδες κατά καιρούς να λοξοδρομήσουν για να ανακαλύψουν την ομορφιά ή να απογοητευτούν από την ανυπαρξία της. Τέλος, προσπαθούν να επιτρέπουν στα δυνατά τους συναισθήματα να εκδηλώνονται αβίαστα μέσα από τη δουλειά τους. Όλοι μαζί, αυτοί οι τόσο διαφορετικοί πολύπλευροι άνθρωποι, γίνονται ένα. Αυτοί είναι η ψυχή του Animartists, είναι ο δικός μας κόσμος!

Εάν αισθάνεσαι και εσύ ότι είσαι ένας «Animartist» και θα ήθελες να μοιραστείς το δικό σου πολύτιμο «υλικό» μαζί μας μην διστάσεις, επικοινώνησε τώρα με μας!

 

Γεώργιος Φραγκάκης

Γεώργιος Φραγκάκης

Ο Γεώργιος Φραγκάκης είναι ο Δημιουργός και ο Αρχισυντάκτης του διαδικτυακού περιοδικού «Animartists». Αποφοίτησε από το τμήμα της «Ψυχολογίας» του Παντείου Πανεπιστήμιου και ειδικεύτηκε στην «Προσωποκεντρική Συμβουλευτική και Ψυχοθεραπεία» (Πανεπιστήμιο του Στραθκλάιντ), έναν τομέα καθοριστικό για την εξέλιξή του, τόσο σε επαγγελματικό όσο και σε πνευματικό επίπεδο. Η αγάπη του για τα παιδιά τον έκαναν να συνεχίσει τις μεταπτυχιακές του σπουδές στο τομέα της «Παιδοψυχολογίας» (Πανεπιστήμιο του Κεντρικού Λάνκασαϊρ). Σήμερα σπουδάζει στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών "Επικοινωνία και Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης - Συγκρούσεις και Επικοινωνία".

Μαρία Τερζοπούλου

Μαρία Τερζοπούλου

Η Μαρία Τερζοπούλου είναι η Αρχισυντάκτρια του περιοδικού "Animartists". Σπουδάζει στο τμήμα «Κοινωνικής Εργασίας» στο ΤΕΙ Αθήνας και την ενδιαφέρουν ιδιαίτερα τα κοινωνικά θέματα. Επιθυμεί μέσα από τη γνώση, την έρευνα και την επικοινωνία να ενημερωθεί και να ενημερώσει. Απώτερος σκοπός της είναι η δράση και η αλλαγή.

Μαρία Πολυκρέτη

Μαρία Πολυκρέτη

Η Μαρία Πολυκρέτη, αποφοιτώντας από το τμήμα «Ψυχολογίας» του Παντείου Πανεπιστημίου, ήρθε αντιμέτωπη με την ανάγκη να εξερευνήσει τις κοινωνικές διαστάσεις που ενισχύουν την αυτοπραγμάτωση του ανθρώπου. Ως εκ τούτου ακολούθησε τον δρόμο της «Αφηγηματικής Προσέγγισης» και παράλληλα φοιτά ως μεταπτυχιακή στο τμήμα «Εφαρμοσμένης Ψυχολογίας Παιδιού και Εφήβου» του ΕΚΠΑ. Διερευνά τον ρόλο και την αποτελεσματικότητα της τέχνης στην διεύρυνση της αντίληψης μας για τον κόσμο.

Κωνσταντίνος Χασαπλαδάκης

Κωνσταντίνος Χασαπλαδάκης

Ο Κωνσταντίνος Χασαπλαδάκης σπούδασε Φιλολογία στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης, με ειδίκευση στη Νεοελληνική Φιλολογία. Τα τελευταία χρόνια εργάζεται ως εκπαιδευτικός στην Αθήνα, ενώ παράλληλα επιμελείται ή συντάσσει άρθα και εργασίες πανεπιστημιακού περιεχομένου. Επιπροσθέτως, είναι μέλος της Π.Ε.Φ. (Πανελλήνιας Ένωσης Φιλολόγων).

Μαρία Παπαστεφανάκη

Μαρία Παπαστεφανάκη

Η Μαρία Παπαστεφανάκη έχει σπουδάσει Φιλολογία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Ακολούθησε την ειδίκευση Γλωσσολογίας και συνέχισε στο μεταπτυχιακό "Ιστορικής και Βαλκανικής Γλωσσολογίας". Το επιστημονικό πεδίο αυτό την ώθησε να ασχοληθεί με γλωσσικά επαγγέλματα, και ειδικότερα με την επιμέλεια κειμένων. Για δραστηριότητες επιλέγει σεμινάρια και ξένες γλώσσες. Τρέφει ιδιαίτερη εκτίμηση προς τις τέχνες και ο ελεύθερος χρόνος της γεμίζει με κλασικό-σύγχρονο χορό και μουσική.

Μαρία-Ανδρονίκη Τραυλού

Μαρία-Ανδρονίκη Τραυλού

Η Μαρία-Ανδρονίκη Τραυλού ολοκλήρωσε τις σπουδές της στο τμήμα «Φιλολογίας» του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και ειδικεύτηκε σε μεταπτυχιακό επίπεδο στη «Θεωρητική & Εφαρμοσμένη Γλωσσολογία» του ίδιου Πανεπιστημίου. Παράλληλα, ασχολήθηκε με τη μελέτη της Βιβλικής Εβραϊκής και Κλασικής Αρμενικής ως φοιτήτρια του Ιδρύματος Βιβλικών Σπουδών «Άρτος Ζωής», της Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας, της Ρωσικής, καθώς της Παλαιογραφίας στο ΜΙΕΤ. Σήμερα, εργάζεται στην εκπαίδευση, εκπονεί τη διπλωματική της εργασία σχετικά με την κατάκτηση των φρασεολογισμών της ελληνικής από μαθητές της ελληνικής ως Γ2 και συνεχίζει με μεταπτυχιακές σπουδές στον Τουριστικό τομέα.

Στέλλα Πυρένη

Στέλλα Πυρένη

Η Στέλλα Πυρένη αποφοίτησε από το Νεοελληνικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και σπουδάζει «Επιμέλεια και Διόρθωση Κειμένου» στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Η αγάπη της για τα παιδιά την οδήγησε να εργασθεί στην Παιδόπολη του Δήμου Αλίμου, ενώ πιστεύει ακράδαντα πως, εκτός από τα παιδιά στα οποία ανήκει το μέλλον, η τέχνη και τα ταξίδια θα σώσουν τον κόσμο.

Θεοδώρα Βαγιώτη

Θεοδώρα Βαγιώτη

Η Βαγιώτη Θεοδώρα είναι απόφοιτος του τμήματος Φιλοσοφίας – Παιδαγωγικής – Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Φοιτά στο διαπανεπιστημιακό πρόγραμμα «Δημιουργική Γραφή» του ΕΑΠ και του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα παραδίδοντας μαθήματα σε μαθητές της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ενώ παράλληλα ασχολείται με τη σύνταξη και επιμέλεια κειμένων. Τέλος, συγγράφει διηγήματα και έχει διακριθεί σε λογοτεχνικούς διαγωνισμούς.

Αλεξάνδρα Γεωργίου

Αλεξάνδρα Γεωργίου

H Αλεξάνδρα Γεωργίου σπούδασε "Ιστορία/Αρχαιολογία" (Φιλοσοφική Σχολή) και "Συνθετική Συμβουλευτική Ψυχικής Υγείας" (Edinburgh Napier University). Η επιμόρφωσή της δεν σταματά, όπως και η πολύχρονη συστηματική και ενεργή ενασχόλησή της με τη συγγραφή και την καλλιτεχνική φωτογραφία.

Αλεξία Σταμάτη

Αλεξία Σταμάτη

Η Αλέξια Σταμάτη αποφοίτησε από την οδοντιατρική σχολή Αθηνών. Στη συνέχεια έκανε σεμιναριακά μαθήματα δημιουργικής γραφής ενώ το 2016 ολοκλήρωσε τις σπουδές δημοσιογραφίας στο Εργαστήρι Επαγγελματικής Δημοσιογραφίας στην Αθήνα. Έχει ιδιαίτερη κλίση στις τέχνες και ασχολείται κυρίως με πολιτιστικά θέματα. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως οδοντίατρος ενώ παράλληλα αρθρογραφεί. Στα ιδιαίτερα ενδιαφέροντα της εκτός από τις αθλητικές δραστηριότητες και τα ταξίδια εντάσσονται ο χορός και το σχέδιο.

Αλίκη Κατσαρού

Αλίκη Κατσαρού

Η Αλίκη Κατσαρού τέλειωσε το τμήμα «Αρχειονομίας – Βιβλιοθηκονομίας» του Ιονίου Πανεπιστημίου. Ολοκλήρωσε, το μεταπτυχιακό της στη «Διαχείριση της Πολιτιστικής Κληρονομιάς» στο Πανεπιστήμιο του Newcastle της Μ. Βρετανίας. Πέρασε το καλοκαίρι του 2000 στο Παρίσι, εργαζόμενη ως stagier στα κεντρικά γραφεία της UNESCO. Είναι συγγραφέας του εικονογραφημένου βιβλίου «Μικρή Ιστορία της Παλιάς Πόλης της Κέρκυρας, για παιδιά και μεγάλους» (εκδ. Λοράνδου). Απ΄ τον Ιούλιο του 2014 διατηρεί με τον αγαπημένο της φίλο, Σπύρο Γκόγκο, τη σελίδα Spiralik, αρθρογραφεί σε τοπικές εφημερίδες της Κέρκυρας όταν έχει κάτι να πει, και από τον Μάιο του 2015 διατηρεί στο Animartists τη στήλη «Ανθρωποϊστορίες».

Άννα Ζανιδάκη

Άννα Ζανιδάκη

Η Άννα Ζανιδάκη έχει λάβει μέρος κι έχει βραβευθεί σε πολλούς λογοτεχνικούς διαγωνισμούς, έχει συμμετάσχει σε ανθολογίες ποίησης, διηγήματος, καθώς και σε ημερολόγια, ενώ στην Ξάνθη, όπου και κατοικεί, δραστηριοποιείται με διάφορους πολιτιστικούς φορείς σχετικούς με τη γραφή, την αυτογνωσία και τη μουσική. Έχει ήδη εκδώσει την 1η ποιητική της συλλογή με τίτλο «Ακριβοθώρητη» και συνεχίζει με το πρώτο της μυθιστόρημα, στοχεύοντας να εγείρει τον εφησυχασμό μας για ένα καλύτερο αύριο, μακριά από καταθλιπτικές φιγούρες, απομονωμένες στον εαυτό τους και στα δικά τους απόρθητα κάστρα.

Χριστίνα Βαϊζίδου

Χριστίνα Βαϊζίδου

Η Χριστίνα Βαϊζίδου σπούδασε Ιατρική στο ΑΠΘ και ολοκλήρωσε την ειδικότητα της Ψυχιατρικής, Ψυχοθεραπείας και Ψυχοσωματικής Ιατρικής στη Γερμανία. Επέστρεψε στην Ελλάδα το 2014 και ζει στη Θεσσαλονίκη, όπου διατηρεί ιδιωτικό ιατρείο. Γράφει ερασιτεχνικά παραμύθια και έχει εκδώσει ήδη ένα, «Στο φως του φεγγαριού», εκδόσεις Οσελότος.

Χρήστος Γκαραβέλας

Χρήστος Γκαραβέλας

Ο Γκαραβέλας Χρήστος γεννήθηκε ένα φεγγάρι του Μαρτίου. Eπειδή η γλώσσα του δεν ήταν αρκετά δυνατή για να πει αυτά που ήθελε άρχισε να εγκλωβίζει τις σκέψεις του σε χαρτί. 
'Υστερα το Animartists του άνοιξε τις πύλες του και του 
επέτρεψε να ελευθερώνει τις σκέψεις του και να τις φωνάζει δυνατά!

Δήμητρα Κατσαρού

Δήμητρα Κατσαρού

Η Δήμητρα Β. Κατσαρού σπούδασε «Φιλολογία» στο τμήμα Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Είναι κάτοχος τριών μεταπτυχιακών τίτλων («Ψυχολογία στην Άσκηση» – Π.Θ, «Εκπαίδευση Ενηλίκων» – Ε.Α.Π., «Ειδική Εκπαίδευση» – Π.Λ) και Διδακτορικού Διπλώματος Ειδίκευσης στη «Νευρογλωσσολογία- Νευροψυχολογία» (ΠΘ). Αυτή τη στιγμή γράφει το δεύτερο Διδακτορικό της Δίπλωμα. Έχει γράψει 7 παιδικά παραμύθια και 3 θεατρικά. Εργάζεται στο ΠΘ και στο ΑΠΘ ως συμβασιούχος λέκτορας.

Δημήτριος Πετρούνιας

Δημήτριος Πετρούνιας

Ο Δημήτριος Ι. Πετρούνιας είναι τελειόφοιτος του Μαθηματικού τμήματος Αθηνών. Αυτη την περίοδο φοιτά στο τελευταίο έτος του τμήματος Ψυχολογίας στο University of East London. Αυτή την περίοδο παρέχει τις υπηρεσίες του σε ιστορικά αθλητικά σωματεία που έχουν ως στόχο τον πρωταθλητισμό τόσο στον χώρο του ποδοσφαίρου όσο και της καλαθοσφαίρισης. Επιπροσθέτως έχει ενεργό ρόλο ως εθελοντής στην Unesco και στο Χαμόγελο του Παιδιού αλλά και είναι δημιουργός-αρχισυντάκτης του Science Arena.

Δημήτρης Βαγενάς

Δημήτρης Βαγενάς

Ο Δημήτρης Βαγενάς σπούδασε «Ψυχολογία» στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και είναι υπότροφος μεταπτυχιακός φοιτητής του προγράμματος «Psychoanalysis and Contemporary Society MA» στο Brunel University London. Έχει εργαστεί στην Ψυχιατρική Κλινική του Αιγινήτειου Νοσοκομείου και είναι μέλος της Ελληνικής Λέσχης Βιβλίου.

ΕΥΘΥΜΗΣ ΜΑΥΡΕΠΗΣ

ΕΥΘΥΜΗΣ ΜΑΥΡΕΠΗΣ

O Ευθύμης Μαυρεπής σπουδάζει Ιστορία και Αρχαιολογία / Ιστορία της Τέχνης στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Δυο πόλεις, Αθήνα - Γίαννινα, αποφεύγοντας συχνά την μονοτονία και τον κορεσμό. Προτιμά να κάνει κάτι μια φορά, παρά να το μετανιώνει δυο. Επιλέγει την ελευθερία, όπως εκείνη εκφράζεται με τα ταξίδια. Ταξίδια, σε τόπους με ανθρώπους. Ταξίδια, μόνο με ανθρώπους. Ταξίδια, σε βιβλία. Ταξίδια, με μουσική. Πρόκληση του, να πολεμά τον ρατσισμό και τον φασισμό στα καθημερινά. Ο κόσμος του ένας κόσμος «ΑποΣύνθεσης».

Φαίη Καλτσά

Φαίη Καλτσά

Η Φαιή Καλτσά αποφοίτησε από το τμήμα «Ψυχολογίας» του Πανεπιστημιού Padova στην Ιταλία. Εχει αποκτήσει ειδικότητα στην «Εργασιακή και Οργανωτική Ψυχολογία», και παράλληλα έχει εξιδεικευθεί στην χρήση και ερμηνεία ψυχομετρικών εργαλείων, τέστ προσωπικότητας και στον επαγγελματικό προσανατολισμό. Εργάσθηκε στο Θεραπευτήριο Χρόνιων Παθήσεων Αριστεύς, στα ΚΑΠΗ του Δήμου Λαρισας, ως εκπαιδεύτρια σε σεμινάρια στα Κέντρα Διά Βιού Μάθησης Δήμου Λάρισας υπό την εποπτεία του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων καθώς και ως εθελόντρια στον Σύλλογο Καρκινοπαθών Λάρισας.

Γεωργία Κιζιρίδου

Γεωργία Κιζιρίδου

Απόφοιτος του Τμήματος Ψυχολογίας Α.Π.Θ., καθώς και του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών στην Εξελικτική – Σχολική Ψυχολογία, του ίδιου Πανεπιστημιακού Ιδρύματος. Από το 2007 διατηρεί διεπιστημονικό πολυδύναμο κέντρο Αντιμετώπισης Διαταραχών Λόγου, Ομιλίας, Φωνής και Μαθησιακών Δυσκολιών. Από το 2009 μέχρι σήμερα διδάσκει στο Μεσογειακό Κολλέγιο Θεσσαλονίκης μαθήματα σχετικά με την Ειδική Αγωγή και τη Λογοθεραπεία . Το 2010 συνιδρύει την εταιρίας εκπόνησης και πώλησης ειδικών εκπαιδευτικών υλικών Play learning, η οποία απευθύνεται κατά βάση σε εκπαιδευτικούς, γονείς και θεραπευτές που σχετίζονται με παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας. Από το 2011 συμμετέχει ενεργά σε προγράμματα που αφορούν το mentoring, είτε ως μέντορας, είτε ως ωφελούμενη. Είναι υπεύθυνη σε διεθνή και ευρωπαϊκά προγράμματα με έμφαση στη διαπολιτισμικότητα. Από τον Οκτώβρη του 2012 υπηρετεί ως Σχολική Ψυχολόγος σε δημόσια σχολεία. Από τον Οκτώβριο του 2013, διδάσκει στο Ανοιχτό Λαϊκό Πανεπιστήμιο, δίνοντας διαλέξεις σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας σχετικά με τη διαχείριση του άγχους , τη συναισθηματική νοημοσύνη και τις κρίσεις πανικού. Τέλος, διδάσκει σε επιδοτούμενα προγράμματα κατάρτισης ενηλίκων σε συνεργασία με διάφορα ΚΕΚ ως πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια ενηλίκων. Είναι μέλος του Συνδέσμου Επιχειρηματιών Γυναικών Ελλάδος και της Ένωσης Σχολικών Ψυχολόγων Ελλάδας, της Επιστημονικής Εταιρίας μελέτης για τη ΔΕΠ-Υ και της Πανελλήνιας Ένωσης Ειδικών Παιδαγωγών.

Γιάννα Παπαπαύλου

Γιάννα Παπαπαύλου

Η Γιάννα Παπαπαύλου αποφοίτησε από την «Αρχιτεκτονική Σχολή» του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου κι έκτοτε δραστηριοποιείται επαγγελματικά σε αρχιτεκτονικό γραφείο στην Αθήνα. Έχει διακριθεί με Εύφημο Μνεία στον Παγκόσμιο Αρχιτεκτονικό Διαγωνισμό Ιδεών Fairy Tales. Η συμμετοχή της συμπεριλήφθηκε στην έκδοση του βιβλίου του διαγωνισμού μαζί με άλλες επιλεγμένες συμμετοχές.

Γιώργος Μπρεκουλάκης

Γιώργος Μπρεκουλάκης

Ο Γιώργος Μπρεκουλάκης ολοκληρώνοντας τις βασικές και μεταπτυχιακές σπουδές Ψυχολογίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο έχει συμμετάσχει σε βραχύχρονες και μακροχρόνιες ψυχοθεραπευτικές εκπαιδεύσεις όπως Συστημική Ψυχοθεραπεία, Gestalt Therapy, Narrative Therapy, Art Therapy, Play- Filial Therapy. Σήμερα διατηρεί Ιδιωτικό Γραφείο ως Ψυχολόγος και ως Συνθετικός Θεραπευτής. Είναι συνεργάτης στην Attachment Parenting Hellas, στο Ψ- Δίκτυο Επαγγελματιών Ψυχικής Υγείας, στους Πολύχρωμους Θεραπευτές (Rainbow Therapists) και στο Πολύχρωμο Σχολείο (Rainbow School).

Γιώργος Παραδείσης

Γιώργος Παραδείσης

Ο Γιώργος Παραδείσης σπούδασε "Ψυχολογία" στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Ζει στην Αθήνα όπου διατηρεί δικό του γραφείο ως ψυχολόγος και θεραπευτής ενώ ταυτόχρονα είναι συνεργάτης του Πανεπιστημίου Αιγαίου και του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων στα οποία διδάσκει σε προγράμματα "Ψυχολογίας".

Ίρις Κολλιδά

Ίρις Κολλιδά

H Ίριδα Κολλιδά σπούδασε γραφιστική και φοιτεί στην Σχολή Καλών Τεχνών της Φλώρινας. Ασχολείται με τη φωτογραφία και τη χαρακτική. Συμμετέχει σε καλλιτεχνικές ομάδες και εθελοντικές δράσεις με σκοπό τον εμπλουτισμό του οπτικού ερεθίσματος. Έχει πάρει μέρος σε διάφορες ομαδικές και ατομικές εκθέσεις, ζωγραφικής, χειροποίητων αντικειμένων, workshops και συμπόσια όπως επίσης σε μπιενάλε και διεθνείς διαγωνισμούς.

Κατερίνα Τσιτουρά

Κατερίνα Τσιτουρά

Η Κατερίνα Τσιτούρα είναι απόφοιτη της "Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών", με ειδίκευση στη Γλωσσολογία. Τα τελευταία τρία χρόνια ζει και εργάζεται ως καθηγήτρια ελληνικής και λατινικής γλώσσας στο Λύκειο «Archimedean Upper Conservatory», στο Μαϊάμι.

Λευτέρης Ανέστης

Λευτέρης Ανέστης

O Λευτέρης Ανέστης σπουδάζει «Ψυχολογία» στο Πανεπιστήμιο Κρήτης και ασχολείται ερασιτεχνικά με τη φωτογραφία και την ποίηση. Είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένος σε ζητήματα κοινωνικής δικαιοσύνης και περιθωριοποίησης κοινωνικών ομάδων. Δηλώνει ενθουσιασμένος που ανήκει στην ομάδα του Animartists και εύχεται μέσα από αυτό το ταξίδι να μάθει καινούρια πράγματα και να διευρύνει τους ορίζοντες της σκέψης του.

Λυδία Μυλωνάκη

Λυδία Μυλωνάκη

Η Λυδία Μυλωνάκη είναι απόφοιτος του τμήματος Ψυχολογίας του "Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης" με μεταπτυχιακές σπουδές στη Δικαστική Ψυχολογία στο "Nottingham" της Αγγλίας. Έχει εργαστεί σε μια πληθώρα υπηρεσιών ψυχικής υγείας στην Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό. Σήμερα κατέχει το Graduate Membership του British Psychological Society και δουλεύει εθελοντικά σε φυλακή για εγκληματίες σεξουαλικών εγκλημάτων. Τέλος, εργάζεται σε πτέρυγα αγγλικού ψυχιατρικού νοσοκομείου που μεριμνά για ψυχικά ασθενείς παραβάτες. Σε ερευνητικό επίπεδο ενδιαφέρεται για τις κοινωνικές στάσεις απέναντι στους εγκληματίες καθώς και την θεραπεία και αποκατάσταση τους.

Μανώλης Νικόλτσιος

Μανώλης Νικόλτσιος

Ο Μανώλης Νικόλτσιος σπούδασε «Νομικά» στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Συμμετείχε σε θεατρικές παραστάσεις και ταινίες μικρού μήκους ενώ κείμενα του έχουν διασκευαστεί και παρουσιαστεί σε θεατρική μορφή. Απ’ το Σεπτέμβρη του 2015 ζει και εργάζεται στην Αθήνα ως ασκούμενος δικηγόρος. Του αρέσει να λέει ιστορίες.

Μαρία Γεωργίου

Μαρία Γεωργίου

Η Μαρία Γεωργίου σπουδάζει Ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο Κρήτης. Λατρεύει κάθε μορφή τέχνης, τη δημιουργία, την έμπνευση και την ελευθερία που προσφέρουν. Πιστεύει στην ομορφιά που κρύβει ο κάθε άνθρωπος, τη δύναμη να αγαπά, να εξερευνά, να μαθαίνει και να εξελίσσεται.

Μαρία Κασσεροπούλου

Μαρία Κασσεροπούλου

Η Μαρία Κασσεροπούλου απόφοιτος του τμήματος «Νεοελληνικής Φιλολογίας» του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με μεταπτυχιακές της σπουδές στην «Κριτική και Θεωρία Λογοτεχνίας» στο τμήμα Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Μαρία Κακούρη

Μαρία Κακούρη

Η Μαρία Κακούρη σπουδάζει Ψυχολογία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Ασχολείται χρόνια με τον αθλητισμό και πρεσβεύει τη ρήση «νους υγιής εν σώματι υγιή». Λατρεύει τα παιδιά και πιστεύει ότι η συνεργασία μαζί τους χαρίζει ζωντάνια και μοναδικές στιγμές.

Μαριέτα Δημουλά

Μαριέτα Δημουλά

Η Μαριέτα Δημουλά σπούδασε «Γραφιστική» στην Αθήνα κι ύστερα στροβιλίστηκε στα πλακόστρωτα του Στρασβούργου για μεταπτυχιακές σπουδές στα «Multimedia». Τα τελευταία χρόνια ζει κι εργάζεται στην Αθήνα, κρυμμένη ανάμεσα σε κτήρια με πολεοδομικό χαρακτήρα του ’50, συνειδητοποιώντας πώς η Τέχνη και ο Βιοπορισμός οφείλουν να είναι δύο έννοιες ασύνδετες μεταξύ τους. Θαυμάζει τη γραφή του Χρήστου Βακαλόπουλου, τα θέματα του Μίλαν Κούντερα και τις κοινωνιολογικές αναλύσεις του Pascal Bruckner. Ενίοτε γράφει και η ίδια, ενίοτε ασχολείται με την ιχνηλάτιση νέων κόσμων στο χώρο της Γραφιστικής. Της αρέσει, επίσης, να ταξινομεί το χάος της κι ύστερα να το γκρεμίζει. Με τόλμη. Τελευταία χαμογελά περισσότερο. Με ευγνωμοσύνη.

Μαρίνος Σκλαβουνάκης

Μαρίνος Σκλαβουνάκης

Ο Σκλαβουνάκης Μαρίνος είναι φοιτητής στο Ανοικτό πανεπιστήμιο στον Ευρωπαϊκό πολιτισμό ενώ έχει πιστοποιημένη εξειδίκευση στη φιλοσοφία, στην ψυχολογία, στην κλινική ύπνωση και στον κινηματογράφο.

Ματίνα Καπετανάκη

Ματίνα Καπετανάκη

Η Ματίνα Καπετανάκη σπούδασε στη «Νομική Αθηνών» και ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στο τμήμα «Δίκαιο Περιβάλλοντος» στο Στρασβούργο. Μέσα από τη σελίδα του Animartists επιθυμεί να μοιραστεί τις σκέψεις και τους προβληματισμούς της, αφήνοντας το δικό της προσωπικό αποτύπωμα!

Μένη Κουτσοσίμου

Μένη Κουτσοσίμου

Η Μένη Κουτσοσίμου σπούδασε «Ψυχολογία» στην Ελλάδα και την Αγγλία και ειδικεύθηκε στην «Κοινωνική Ψυχιατρική-Παιδοψυχιατρική». Είναι Διδάκτωρ και Μεταδιδάκτωρ Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων στην «Ποιότητα των Παρεχόμενων Υπηρεσιών Υγείας». Έχει βραβευθεί δύο φορές συνολικά για το έργο της από την Πανελλήνια Ψυχιατρική Εταιρία (ΕΨΕ) και την Ελληνική Εταιρεία Μάνατζμεντ Υπηρεσιών Υγείας (Ε.Ε.Μ.Υ.Υ.). Είναι μέλος Ελληνικών και Διεθνών Επιστημονικών Εταιριών, επισκέπτρια Καθηγήτρια στο «Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Κοινωνικής Ψυχιατρικής της Ιατρικής Σχολής» του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου και Εκπαιδεύτρια Στελεχών στο Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης. Έχει αρθρογραφήσει για ψηφιακά περιοδικά ψυχολογίας, είναι συγγραφέας του βιβλίου με τίτλο «Η Πρόκληση του Θεραπευτικού Δεσμού» (Εκδόσεις Ιατρική σχολή Πανεπιστημίου Ιωαννίνων) και του κεφαλαίου «Αξιολόγηση προσωπικού και αποτύπωση της οργανωσιακής κουλτούρας σε δομές ψυχικής υγείας» στο συλλογικού τόμο «Σύγχρονα θέματα Κοινωνικής και Κοινοτικής Ψυχιατρικής» (Εκδόσεις Μοτίβο).

Μοσχούλα Κύρη

Μοσχούλα Κύρη

Η Μοσχούλα Κύρη σπουδάζει στο «Τμήμα Θεατρικών Σπουδών» της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών. Η σκηνοθεσία, η σεναριογραφία στο θέατρο και η ποίηση αποτελούν τις βασικότερες ασχολίες της. Πηγή έμπνευσής της είναι η παρατήρηση της καθημερινότητας των ανθρώπων γύρω της. Έχει λάβει μέρος σε σεμινάρια σκηνοθεσίας και δημιουργικής γραφής καθώς έχει γράψει διάφορα κείμενα, άρθρα και σενάρια.

Παναγιώτα Καραγιάννη

Παναγιώτα Καραγιάννη

H Παναγιώτα Καραγιάννη σπουδάζει στο τμήμα "Φιλοσοφίας Παιδαγωγικών και Ψυχολογίας" του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου. Λάτρης του εθελοντισμού και ευαίσθητη σε κοινωνικά ζητήματα, αναζητά την αλήθεια της και την θετική όψη των πραγμάτων που θα την πείσουν ότι η προσπάθεια για αυτοβελτίωση είναι κάτι το σημαντικό.

Ευτυχία Παπαγιάννη

Ευτυχία Παπαγιάννη

Η Ευτυχία Παπαγιάννη σπούδασε "Ψυχολογία" στο Πάντειο Πνεπιστήμιο. Συνέχισε την εκπαίδευσή της με Μεταπτυχιακές σπουδές στο "Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης" (κατεύθυνση "Ειδική Αγωγή") του Εθνικού και Καποδιστριακού Παν/μίου. Αργότερα επέστρεψε στο Πάντειο για να ασχοληθεί με τη διδακτορική της διατριβή, αναφορικά με τις "Διαπροσωπικές Σχέσεις και τη Μοναξιά". Η έρευνά της χρηματοδοτήθηκε από το ΙΚΥ (Κληροδότημα Χρυσοβέργη). Σήμερα ζει στο Βερολίνο και ασχολείται με την ψυχική υγεία των μεταναστών και των προσφύγων. Δεν ξεχνά πως "κάθε άνθρωπο που συναντά, κάτι φοβάται, κάτι αγαπά και κάτι έχει χάσει".

Ροδοθέα Αμπανάβα

Ροδοθέα Αμπανάβα

Η Ροδοθέα Αμπανάβα είναι τελειόφοιτη του τμήματος Φιλολογίας του Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο με ειδίκευση στη Γλωσσολογία. Ασχολείται ενεργά με το τμήμα εθελοντισμού στον οργανισμό «Το Χαμόγελο του Παιδιού» συμμετέχοντας σε συνέδρια και δράσεις. Το ενδιαφέρον της κεντρίζουν τα ευρωπαικά κοινωνικά θέματα και η ειδική αγωγή. Αρθρογραφεί σε τοπική εφημερίδα με κύρια θέματα τους νέους και την κοινωνία. Αγαπά την λαογραφία, τα ταξίδια και τη θάλασσα.

Θοδωρής Κούκιας

Θοδωρής Κούκιας

O Θοδωρής Κούκιας είναι εκπαιδευτικός και συγγραφέας. Σπούδασε οικονομικά στην Ελλάδα και στην Αγγλία. Συνέχισε τις σπουδές του στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο αποφοιτώντας από τη σχολή «Ξένων Γλωσσών, Μετάφρασης και Διερμηνείας». Τα τελευταία χρόνια εργάζεται ως μόνιμος εκπαιδευτικός στο όμορφο νησί της Χίου. Το βιβλίο του «Το νεκρό ψάρι» ξεχώρισε στον διαγωνισμό «Σικελιανά 2014» και βραβεύτηκε από την Δημόσια βιβλιοθήκη «Κοραής». Έχει τιμηθεί δύο φορές με το βραβείο Καινοτομίας στην εκπαίδευση από το Υπουργείο Παιδείας για τις δράσεις του.

Βαγγέλης Κατσαμπούρης

Βαγγέλης Κατσαμπούρης

Ο Βαγγέλης Κατσαμπούρης αποφοίτησε από το τμήμα «Ψυχολογίας» του Παντείου Πανεπιστημίου. Ολοκλήρωσε τις Μεταπτυχιακές σπουδές του στην «Ψυχολογία της Υγείας» στο University of Bath του Ηνωμένου Βασιλείου. Σήμερα, είναι διαπιστευμένο MBPsS graduate member του «British Psychological Society», και ερευνητικό μέλος της επιστημονικής ομάδας του University of Bath STELLAR (STress Endocrine and Lifecourse LAboRatory). Εργάζεται ως PhD Health Psychology researcher στο University of Bath, και ως Honorary assistant clinical psychologist στο St. Michael’s hospital of Bristol.

Βάσια Μήλα

Βάσια Μήλα

Η Βάσια Μήλα σπουδάζει στο τμήμα «Κοινωνιολογίας» του Παντείου Πανεπιστημίου. Την χαρακτηρίζει το πηγαίο ενδιαφέρον της για τον άνθρωπο ως ολόκληρο σύστημα και γι΄ αυτό απολαμβάνει να πλέει στον κόσμο των ανθρωπιστικών επιστημών και ιδιαίτερα της Ψυχολογίας.

Βασίλειος Ξυνόροδος

Βασίλειος Ξυνόροδος

Ο Βασίλειος Ξυνόροδος σπούδασε στο τμήμα "Μουσικών Σπουδών" του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Σήμερα, σπουδάζει "Ψυχολογία", στο Πανεπιστήμιο του Sunderland και κάποια από τα ενδιαφέροντά του είναι η δημιουργική χρήση των τεχνών στη θεραπευτική διαδικασία καθώς και η ενίσχυση των πνευματικών ικανοτήτων, της προσωπικότητας και της αυτοεκτίμησης των ανθρώπων.

Βασίλειος Κιοσσές

Βασίλειος Κιοσσές

Ο Βασίλειος Κιοσσές αποφοίτησε από το τμήμα Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης καθός και ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στην «Προσωποκεντρική Συμβουλευτική», μια τριετία στη ζωή του, που του «δίδαξε πως είναι να υπάρχεις ολόκληρος». Από το 2012 είναι υποψήφιος Διδάκτωρ στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Είναι εμπνευστής και εκπαιδευτής του «Empathize with me Doctor – Έλα στη θέση μου Γιατρέ!», ενός πρότυπου βιωματικού προγράμματος εκπαίδευσης φοιτητών ιατρικής στην ενσυναίσθηση, του μοναδικού τόσο στοχευμένου προγράμματος στην Ευρώπη.

Βασιλική Καψή

Βασιλική Καψή

Η Βασιλική Καψή είναι πτυχιούχος της Σχολής Καλών Τεχνών του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Διδάσκει θεατρικό παιχνίδι σε παιδιά, εφήβους και ενήλικες. Το θέατρο είναι για εκείνη η μεγαλύτερη αγάπη της. Της αρέσει να παρατηρεί τους ανθρώπους στο δρόμο, στο μετρό, να σκαρώνει διάφορες ιστορίες και να τις σκηνοθετεί στο μυαλό της ακούγοντας την αγαπημένη της μουσική.

Χρύσα Μαγγινοπούλου

Χρύσα Μαγγινοπούλου

H Χρύσα Μαγγινοπούλου σπούδασε «Κοινωνική Ανθρωπολογία» στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Δηλώνει πως είναι όσα έχει διαβάσει, γνωρίσει, δει, συναντήσει και δημιουργήσει. Βλέπει αδηφάγα ταινίες, διαβάζει Ελύτη, αγαπά τις συναυλίες και τις χειροτεχνίες. Στο Animartists βρέθηκε από τύχη να γράφει, πιστεύοντας ότι η τέχνη είναι ο πιο σύντομος δρόμος από άνθρωπο σε άνθρωπο.

Χριστίνα Ζερδεβά

Χριστίνα Ζερδεβά

Η Χριστίνα Ζερδεβά τελείωσε οικονομικά αλλά και επικοινωνία και αρχικά ξεκίνησε στο χώρο της Διαφήμισης. Το θεωρεί σπίτι της και πέρασε όμορφα και δημιουργικά χρόνια εκεί. Συνέχισε σπουδές και δουλειά στην Αγγλία, στον ίδιο χώρο και στη συνέχεια αποφάσισε να κάνει κέντρο της τις Βρυξέλλες, στην καρδιά της Ευρώπης, για να εργαστεί στα διεθνή αναπτυξιακά θέματα και να έχει δυνατότητα «διαφυγής». Για πολλά χρόνια η «θεά» τύχη της επιφύλαξε ούριους άνεμους αφού μέσω της δουλειάς της, που απαιτούσε πολλές μετακινήσεις και αποστολές, μπόρεσε να επισκεφτεί και να ταξιδέψει σε όλον τον κόσμο καταγράφοντας εικόνες παράξενες, εμπειρίες, ανθρώπους, ήθη και έθιμα και εν πάσει περιπτώσει να είναι ένας ευτυχισμένος άνθρωπος. Γυρίζοντας οικειοθελώς πια στην πατρίδα, γεμάτη και με τη σκέψη εμπλουτισμένη από παραστάσεις και ομορφιά, συνέχισε να χρησιμοποιεί τα δύο της «καπέλα», πότε το ένα και πότε το άλλο, για τα προς το «ζειν» και βάλθηκε να γνωρίσει τους κρυμμένους θησαυρούς που κρύβει αυτός ο υπέροχος τόπος.

Χαράλαμπος Δεπάστας

Χαράλαμπος Δεπάστας

Ο Χαράλαμπος Δεπάστας είναι κοινωνικός λειτουργός. Εργάζεται την τελευταία επταετία σε Δομές για ΑμεΑ (αυτισμός, νοητική αναπηρία, ήπια ψυχιατρικά). Είναι μεταπτυχιούχος της Ιατρικής Σχολής Αθηνών (MSc Επαγγελματικής και Περιβαλλοντικής Υγείας - Διαχείρησης και Οικονομικής Αποτίμησης) με ιδιαίτερο ερευνητικό ενδιαφέρον για την ψυχική υγεία και μια δημοσιευμένη επιστημονική εργασία. Αρθρογραφεί από το 2012 σε εφημερίδες, sites αλλά και στο προσωπικό του blog "Ανήσυχες Μέρες" θέματα επιστημονικά, κοινωνικά, σκέψεις και απόψεις. Πειραιώτης, πρώην αθλητής basket και handball. Μεγάλη του αγάπη τα Αρμόλια της Χίου και η μαστίχα της.

Σιμόνη Ζαρκάδα

Σιμόνη Ζαρκάδα

Η Σιμόνη Ζαρκάδα είναι φοιτήτρια Ψυχολογίας στο εθνικό και καποδιστριακό πανεπιστήμιο Αθηνών με παράλληλες σπουδές επικοινωνίας στο αμερικάνικο κολλέγιο Deree, μα κυρίως συλλέκτρια στιγμών. Αγαπά τους ανθρώπους και πιστεύει ότι είναι το μεγαλύτερο "κεφάλαιο" και η πνοή που δίνει νόημα σε αυτόν τον κόσμο".

Σπυριδούλα Γουδέλη

Σπυριδούλα Γουδέλη

Η Σπυριδούλα Γουδέλη είναι απόφοιτη της Φιλοσοφικής Σχολής Ιωαννίνων, του τμήματος "Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής, Ψυχολογίας - κατεύθυνση Παιδαγωγική" με ειδίκευση στις "Μαθησιακές Δυσκολίες σε παιδιά και εφήβους". Εργάζεται ως παιδαγωγός και υπεύθυνη παιδαγωγικών προγραμμάτων για παιδιά τυπικής και μη τυπικής ανάπτυξης, προσχολικής και σχολικής ηλικίας στην Κέρκυρα.

Τιμόκλεια Παναγοπούλου

Τιμόκλεια Παναγοπούλου

Η Τιμόκλεια Παναγοπούλου σπούδασε ψυχολογία στο «Πανεπιστήμιο Κρήτης» και εξειδικεύτηκε στις εξαρτήσεις ολοκληρώνοντας τις μεταπτυχιακές σπουδές της στο «King’s College London». Τα τελευταία χρόνια έχει εργαστεί σε διαφορετικές δομές ψυχικής υγείας στο Ηνωμένο Βασίλειο, με παιδιά και ενήλικες. Σήμερα ως μέλος του British Psychological Society εργάζεται σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο με ενήλικες που επιθυμούν να βελτιώσουν την ψυχική τους υγεία και να εξαλείψουν τα συμπτώματα άγχους και κατάθλιψης. Σε ερευνητικό επίπεδο ενδιαφέρεται για τα προβλήματα ψυχικής υγείας και τους σύγχρονους τρόπους αντιμετώπισης τους.