ΟΜΑΔΑ

Το 2014 δημιουργήθηκε το πρώτο εγχώριο ηλεκτρονικό περιοδικό ψυχολογίας, πολιτισμού και συνειδητότητας «Animartists» από τον ψυχολόγο – ψυχοθεραπευτή Γεώργιο Φραγκάκη. Αφετηρία ήταν η βαθιά του ανάγκη για έκφραση και επικοινωνία, ομαδική συνεργασία και διαρκή έρευνα. Σήμερα, αποτελεί ένα συνεργατικό πλαίσιο, ανοιχτό σε όποιον μοιράζεται τα ίδια ενδιαφέροντα.

Η ομάδα απαρτίζεται από άτομα φερμένα από διαφορετικούς επιστημονικούς κλάδους. Συνεργάζονται μεταξύ τους με στόχο να καταθέσουν όσα αποκόμισαν μέσα από την ακαδημαϊκή, επαγγελματική και προσωπική τους πορεία. Διευρύνονται συνεχώς και αξιοποιούν όλες τους τις δυνατότητες, παρατηρούν και αφουγκράζονται, μαθαίνουν καθημερινά και εξελίσσονται.

Δίνοντας το παρόν στις προκλήσεις των καιρών, επιθυμούν να συνεισφέρουν στη διεύρυνση της συνειδητότητας, στην εξομάλυνση τόσο των εσωτερικών όσο και των διαπροσωπικών συγκρούσεων και να εμπνεύσουν δύναμη, ιδιαίτερα σε αυτούς τους καιρούς που δοκιμάζεται η ανθρώπινη αντοχή.

Εάν αισθάνεσαι και εσύ ότι είσαι ένας ή μία «Animartist» και θα ήθελες να μοιραστείς το δικό σου πολύτιμο «υλικό» μαζί μας μην διστάσεις, επικοινώνησε τώρα μέσω του animartistsmag@gmail.com!

Γεώργιος Φραγκάκης

Γεώργιος Φραγκάκης

Δημιουργός του Animartists

Ο Γεώργιος Φραγκάκης αποφοίτησε από το τμήμα Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου και στη συνέχεια ειδικεύτηκε στην «Προσωποκεντρική Συμβουλευτική και Ψυχοθεραπεία» (Πανεπιστήμιο του Στραθκλάιντ). Η αγάπη του για τα παιδιά τον έκανε να διευρύνει τις μεταπτυχιακές του σπουδές στην «Ψυχολογία της Ανάπτυξης των Παιδιών» (Πανεπιστήμιο του Κεντρικού Λάνκασαϊρ), ενώ το ενδιαφέρον και η ευαισθησία του για τις ανθρώπινες σχέσεις και τις διαφορετικές κοινωνικές ομάδες τον οδήγησε να εμβαθύνει και στον τομέα «Συγκρούσεις και Επικοινωνία» (Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών). Είναι πιστοποιημένος Ψυχοθεραπευτής από την Ευρωπαϊκή Εταιρεία Ψυχοθεραπείας (EAP), καθώς και από την Ευρωπαϊκή Προσωποκεντρική και Βιωματική Εταιρεία (PCE Europe). Από το 2012 ασκεί το επάγγελμα του Ψυχολόγου και δραστηριοποιείται στα ζητήματα των προβλημάτων σχέσεων, της ενδοοικογενειακής βίας και των συνακόλουθων τραυματικών εμπειριών, ενώ από το 2017 εργάζεται ως εκπαιδευτής της Προσωποκεντρικής Προσέγγισης στο Κολλέγιο Ανθρωπιστικών Επιστημών – ICPS.

Μαρία Τερζοπούλου

Μαρία Τερζοπούλου

Συν-δημιουργός Animartists

Η Μαρία Τερζοπούλου είναι τελειόφοιτη στο τμήμα Κοινωνικής Εργασίας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής. Ένας από τους στόχους της είναι μέσα από τη γνώση, την έρευνα και την επικοινωνία να συμμετέχει στην δράση και την αλλαγή. Στον ελεύθερο της χρόνο ασχολείται με το θέατρο.

Γιώργος Κιτσαράς

Γιώργος Κιτσαράς

Αρχισυντάκτης του Animartists International

Ο Γιώργος Κιτσαράς είναι ψυχολόγος και υποψήφιος διδάκτωρ της Οδοντιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Μάντσεστερ. Πριν την έναρξη του διδακτορικού του, ο Γιώργος ολοκλήρωσε προπτυχιακές και μεταπτυχιακές σπουδές ψυχολογίας και κλινικής ψυχολογίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και το Πανεπιστήμιο του Ρέντινγκ (Reading) αντίστοιχα. Κατά τη διάρκεια των σπουδών του, η κλινική και ερευνητική του εμπειρία εστίασε σε θέματα εξάρτησης, κοινωνικού αποκλεισμού, ψυχικής υγείας και διαχείρισης πόνου. Αυτές οι πρώιμες εμπειρίες διαμόρφωσαν ένα έντονο προσωπικό ευρύτερο ενδιαφέρον σε προβλήματα σωματικής και ψυχικής υγείας καθώς και κοινωνικών ζητημάτων με έμφαση στα προβλήματα μειονοτικών και αποκλεισμένων ομάδων. Το διδακτορικό του συνδυάζει τις γνώσεις και τα ενδιαφέροντά του μέσα από την εξέταση ζητημάτων δημόσιας υγείας και ανάπτυξης παιδιών από μειονοτικές και μη ομάδες.

Βασίλειος Σκανδάλης

Βασίλειος Σκανδάλης

HR - Recruiter

Ο Βασίλειος Σκανδάλης είναι ιδρυτικό μέλος της Πανελλήνιας Ένωσης Επαγγελματιών Προσωποκεντρικής και Βιωματικής Προσέγγισης. Σπούδασε Διοίκηση Μονάδων Υγείας και Πρόνοιας στο ΤΕΙ Καλαμάτας και μετεκπαιδεύτηκε στο Coaching (Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών), ενώ συνεχίζει την ακαδημαϊκή του πορεία με μεταπτυχιακές σπουδές στην Προσωποκεντρική Συμβουλευτική και Ψυχοθεραπεία (University of Strathclyde). Σήμερα, εργάζεται στο τμήμα ανθρωπίνου δυναμικού του ηλεκτρονικού περιοδικού Ψυχολογίας, Πολιτισμού και Συνειδητότητας “Αnimartists.com” καθώς και ως διοικητικός υπάλληλος στο Κέντρο Γενετικής και Γενωμικής– AlfaLab.

Ανδριάνα Νικολούλια

Ανδριάνα Νικολούλια

Υπεύθυνη Εξωτερικής Επικοινωνίας

Η Ανδριάνα Νικολουλια είναι τελειόφοιτη του τμήματος Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου. Εργάζεται με παιδιά ενώ στον ελεύθερό της χρόνο ασχολείται με το θέατρο, τη μουσική και τον ακτιβισμό. Οι ανθρώπινες σχέσεις και η έρευνα είναι πεδία που την ιντριγκάρουν επαγγελματικά και προσωπικά.

Αρχοντούλα Αγγελετάκη

Αρχοντούλα Αγγελετάκη

Υπεύθυνη Εσωτερικής Επικοινωνίας

H Αρχοντούλα Αγγελετάκη ολοκλήρωσε τις προπτυχιακές της σπουδές στους χώρους της Φιλοσοφίας (τμήμα Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας- με κατεύθυνση ψυχολογία) (Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων) και της Ψυχολογίας (Coventry University). Το ενδιαφέρον της για τον άνθρωπο και την επικοινωνία την οδήγησε σε μεταπτυχιακές σπουδές στον τομέα «Συγκρούσεις και Επικοινωνία» (Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών). Σήμερα, επιθυμώντας να εμβαθύνει στην εγγενή δυναμική του κάθε μοναδικού ανθρώπου, ειδικεύεται σε μεταπτυχιακό επίπεδο πάνω στην «Προσωποκεντρική Συμβουλευτική και Ψυχοθεραπεία» (Strathclyde University). Επαγγελματικά, έχει απασχοληθεί σε κέντρα φροντίδας προσχολικής ηλικίας, διαπαιδαγώγησης και πολιτισμού καθώς και σε χώρους εκπαίδευσης προσχολικής ηλικίας.

Ίρις Κολλιδά

Ίρις Κολλιδά

Graphic designer

H Ίριδα Κολλιδά σπούδασε γραφιστική και φοιτεί στην Σχολή Καλών Τεχνών της Φλώρινας. Ασχολείται με τη φωτογραφία και τη χαρακτική. Συμμετέχει σε καλλιτεχνικές ομάδες και εθελοντικές δράσεις με σκοπό τον εμπλουτισμό του οπτικού ερεθίσματος. Έχει πάρει μέρος σε διάφορες ομαδικές και ατομικές εκθέσεις, ζωγραφικής, χειροποίητων αντικειμένων, workshops και συμπόσια όπως επίσης σε μπιενάλε και διεθνείς διαγωνισμούς.

Χριστίνα Ζερδεβά

Χριστίνα Ζερδεβά

Social Media Specialist του Animartists

Η Χριστίνα Ζερδεβά σπούδασε οικονομικά αλλά και επικοινωνία. Για πολλά χρόνια αποφάσισε να κάνει κέντρο της τις Βρυξέλλες, την καρδιά της Ευρώπης, για να εργαστεί στα διεθνή αναπτυξιακά θέματα.

Χαρούλα Ξανθοπούλου

Χαρούλα Ξανθοπούλου

Επιμελήτρια

Η Χαρούλα Ξανθοπούλου έχει σπουδάσει Φιλολογία στο Α.Π.Θ. όπου και ακολούθησε την ειδίκευση των Κλασικών Σπουδών. Ζει στη Θεσσαλονίκη και ασχολείται με την ιδιωτική εκπαίδευση. Αγαπά τη μάθηση και την τέχνη και πιστεύει ότι αυτά μπορούν να μας οδηγήσουν σε κάτι καλύτερο.

Δάφνη Τσιουκανά

Δάφνη Τσιουκανά

Συντάκτρια & Επιμελήτρια

Η Δάφνη Τσιουκανά είναι τελειόφοιτη στο τμήμα Φιλοσοφικών και Κοινωνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Κρήτης. Ενδιαφέρεται να ακολουθήσει μεταπτυχιακές σπουδές στη Φιλοσοφία της Τέχνης και στην Αισθητική. Χόμπι της αποτελούν η ζωγραφική προσωπογραφιών και τα ταξίδια.

Δέσποινα Πάνου

Δέσποινα Πάνου

Συντάκτρια & Επιμελήτρια

Σπουδάζει Κοινωνική Ανθρωπολογία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, ασχολείται ενεργά με τα πολιτιστικά και λαογραφικά θέματα του νησιού της, της Σαλαμίνας και δραστηριοποιείται επαγγελματικά στο χώρο του εμπορίου.

Δήμητρα Κόκκαλη

Δήμητρα Κόκκαλη

Επιμελήτρια

Η Δήμητρα Κόκκαλη αποφοίτησε από το τμήμα Ελληνικής Φιλολογίας του Δ.Π.Θ. Ξεκίνησε να παρακολουθεί το πρόγραμμα επιμέλειας και διόρθωσης κειμένων του ΕΚΠΑ. Συμμετέχει ενεργά σε εθελοντικές δράσεις και την απασχολούν θέματα ψυχολογίας. Αγαπά ιδιαίτερα το χορό καθώς πιστεύει πως είναι τρόπος έκφρασης συναισθημάτων.

Κατερίνα Δήμκου

Κατερίνα Δήμκου

Επιμελήτρια

Η Κατερίνα Δήμκου είναι πτυχιούχος του τμήματος Φιλολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και συνεχίζει τις σπουδές της στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Κλασσικής Φιλολογίας του ίδιου Πανεπιστημίου. Έχει παρακολουθήσει το πρόγραμμα συμπληρωματικής εκπαίδευσης «Επιμέλεια και Διόρθωση Κειμένου» του ΕΚΠΑ. Στα ενδιαφέροντα της εντάσσονται η λογοτεχνία, ελληνική και ξενόγλωσση, και η εκμάθηση ξένων γλωσσών.

Μάγια Θεοχάρη

Μάγια Θεοχάρη

Συντάκτρια

Η Μάγια Θεοχάρη έχει πτυχίο ψυχολογίας από το Πανεπιστήμιο του Derby και έχει λάβει εξειδίκευση στην Οικογενειακή - Συστημική Συμβουλευτική. Σήμερα κάνει μεταπτυχιακές σπουδές στην Προσωποκεντρική Συμβουλευτική και Ψυχοθεραπεία (University of Strathclyde) και παράλληλα παρακολουθεί εκπαιδευτικό προγραμμα Κοινωνικής και Κλινικής Ψυχολογίας των Εξαρτήσεων στο Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Παράλληλα, έχει σημαντική εμπειρία στην Διεύθυνση Ανθρώπινου Δυναμικού.

Μαρία Κουσαντάκη

Μαρία Κουσαντάκη

Επιμελήτρια & Συντάκτρια

Η Μαρία Κουσαντάκη είναι πτυχιούχος του Οικονομικού Πανεπιστημίου Στερεάς Ελλάδος με μεταπτυχιακές σπουδές στη Διοίκηση Ανθρωπίνων Πόρων. Στη συνέχεια σπούδασε ψυχολογία (Πανεπιστήμιο City U of Seattle) και ειδικεύτηκε στη συνθετική ψυχοθεραπεία (Πανεπιστήμιο Derby). Σήμερα βρίσκεται στην Αγγλία εργαζόμενη με ενήλικες με εγκεφαλικά τραύματα και ως συντονίστρια ομάδων κατάθλιψης και άγχους. Έχει πάθος με τις λέξεις, τη φωτογραφία και τα ταξίδια και ασπάζεται τη φράση του Ν. Καζαντζάκη "Έχεις τα πινέλα, έχεις τα χρώματα, ζωγράφισε τον παράδεισο και μπες μέσα".

Βίνα Γιαννοπούλου

Βίνα Γιαννοπούλου

Συντάκτρια

H Βίνα Γιαννοπούλου σπούδασε Μαιευτική στο ΤΕΙ Αθηνών. Ολοκλήρωσε το ΠΜΣ "Διοίκηση Υπηρεσιών Υγείας και Διαχείριση Κρίσεων" στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και στη συνέχεια παρακολούθησε το ΠΜΣ «Προηγμένη και Τεκμηριωμένη Μαιευτική φροντίδα» με εξειδίκευση στην κοινοτική μαιευτική από το ΠΑΔΑ. Είναι τελειόφοιτη στο ΠΜΣ «Προσωποκεντρική Συμβουλευτική και Ψυχοθεραπεία» από το Πανεπιστήμιο Strathclyde. Έχει δημοσιεύσει επιστημονικές μελέτες και έχει συμμετάσχει ως ομιλήτρια σε συνέδρια και ημερίδες. Ζει στην Καλαμάτα αλλά και στην Αθήνα όπου διατηρεί ιδιωτικό γραφείο.

Μαρία Σουρτζή

Μαρία Σουρτζή

Αρχισυντάκτρια της στήλης "Ψυχολογία" και επιμελήτρια

Η Μαρία Σουρτζή σπούδασε Φιλολογία Κλασικής Ειδίκευσης στο Πανεπιστήμιο Πατρών. Έχει παρακολουθήσει πρόγραμμα επιμόρφωσης - εξειδίκευσης του Πανεπιστημίου Αιγαίου στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση και κύκλο σεμιναρίων του Ελεύθερου Πανεπιστημίου στην Παιδοψυχολογία.

Στέλλα Πυρένη

Στέλλα Πυρένη

Αρχισυντάκτρια της στήλης "Αναστοχασμοί" και επιμελήτρια

Η Στέλλα Πυρένη αποφοίτησε από το Νεοελληνικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και σπουδάζει «Επιμέλεια και Διόρθωση Κειμένου» στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Η αγάπη της για τα παιδιά την οδήγησε να εργασθεί στην Παιδόπολη του Δήμου Αλίμου, ενώ πιστεύει ακράδαντα πως, εκτός από τα παιδιά στα οποία ανήκει το μέλλον, η τέχνη και τα ταξίδια θα σώσουν τον κόσμο.

Αγγελίνα Λαμπίρη

Αγγελίνα Λαμπίρη

Συντονίστρια ραδιοφωνικού υλικού

H Αγγελίνα είναι τελειόφοιτη στο εικαστικό τμήμα της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών με κατευθύνσεις τη ζωγραφική, τη φωτογραφία και το installation. Τα πεδία που την αφορούν και αποτελούν βασικές θεματικές της εικαστικής της δουλειάς είναι ο φεμινισμός, το queer, ζητήματα ταυτότητας και έκφρασης φύλου. Στον ελεύθερό της χρόνο παίζει κιθάρα και παρακολουθεί μαθήματα φωνητικής.

Αλεξάνδρα Δεδικούση

Αλεξάνδρα Δεδικούση

Συντάκτρια

Η Αλεξάνδρα Δεδικούση σπούδασε Ψυχολογία στο Τμήμα Ψυχολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και συνέχισε τις σπουδές της στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σχολικής-Εξελικτικής Ψυχολογίας του ιδίου Πανεπιστημίου.

Αναστασία Μιχαήλ

Αναστασία Μιχαήλ

Συντάκτρια

H Αναστασία Μιχαήλ σπουδάζει Φωτογραφία και Οπτικοακουστικές Tέχνες. Ασχολείται με το θέατρο και την συγγραφή. Τέλος, είναι ακτιβίστρια και προσπαθεί να αλλάξει τον κόσμο γύρω της με κύρια όπλα την τέχνη και την δημιουργικότητα της.

Χριστίνα Βαϊζίδου

Χριστίνα Βαϊζίδου

Συντάκτρια

Η Χριστίνα Βαϊζίδου σπούδασε Ιατρική στο ΑΠΘ και ολοκλήρωσε την ειδικότητα της Ψυχιατρικής, Ψυχοθεραπείας και Ψυχοσωματικής Ιατρικής στη Γερμανία. Επέστρεψε στην Ελλάδα το 2014 και ζει στη Θεσσαλονίκη, όπου διατηρεί ιδιωτικό ιατρείο. Γράφει ερασιτεχνικά παραμύθια και έχει εκδώσει ήδη ένα, «Στο φως του φεγγαριού», εκδόσεις Οσελότος.

Δημήτρης Σούκουλης

Δημήτρης Σούκουλης

Συντάκτης

Ο Δημήτρης Σούκουλης σπούδασε κλασσική φιλολογία στο Πανεπιστήμιο του Λέτσε της Ιταλίας. Η πρώτη του συνεργασία με λογοτεχνικό ιστότοπο ανέρχεται στο 2014, ενώ το 2017 συμμετείχε σε συλλογική έκδοση Ανθολογίας ποιημάτων (ISBN:978-960-604-225-6), η οποία κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις Όστρια.

Δημήτρης Βαγενάς

Δημήτρης Βαγενάς

Συντάκτης

Ο Δημήτρης Βαγενάς σπούδασε Ψυχολογία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στην Ψυχανάλυση στο Brunel University London. Έχει ολοκληρώσει το μετεκπαιδευτικό πρόγραμμα «Μαθησιακές Δυσκολίες: Αξιολόγηση και Αποκατάσταση» στο ΔΙ.ΚΕ.Ψ.Υ. και από το 2016 παρακολουθεί το τετραετές πρόγραμμα εκπαίδευσης στη Συστημική Θεραπεία στην Εταιρία Συστημικής Θεραπείας και Παρέμβασης σε Άτομα, Οικογένειες και Ευρύτερα Συστήματα (ΕΣΥΘΕΠΑΣ). Εργάστηκε στην Ψυχιατρική Κλινική του Αιγινήτειου Νοσοκομείου και είναι μέλος (MBPsS) του Βρετανικού Συλλόγου Ψυχολόγων (The British Psychological Society).

Ελένη Μιχαηλάκη

Ελένη Μιχαηλάκη

Συντάκτρια

Η Ελένη Μιχαηλάκη σπούδασε ψυχολογία στο Deree και συνεχίζει τις ακαδημαϊκές της αναζητήσεις, μέσω του μεταπτυχιακού της στην Προσωποκεντρική Συμβουλευτική και Ψυχοθεραπεία ( University of Starthclyde). Οι ανθρώπινες σχέσεις και τα ανθρώπινα δικαιώματα αποτελούν τομείς υψηλού ενδιαφέροντος κι ενασχόλησής της. Αγαπά και σέβεται την τέχνη και τους καλλιτέχνες, με ιδιαίτερη αδυναμία στο θέατρο.

Εβελίνα Παπούλια

Εβελίνα Παπούλια

Συντάκτρια

H Εβελίνα Παπούλια λατρεύει όλες τις μορφές τέχνης, αλλά κυρίως αγαπάει την ποίηση. Αν κάποιος την ρωτούσε τι την ώθησε στο γράψιμο θα του απαντούσε με τα λόγια κάποιου «αν ένας ποιητής μπορούσε να πει με ακρίβεια τί γράφει, γιατί γράφει και τί είναι αυτό που τον κάνει να γράφει, δεν θα έγραφε»

Εύη Διαμαντοπούλου

Εύη Διαμαντοπούλου

Μεταφράστρια (Animartists International)

H Έυη Διαμαντοπούλου είναι φοιτήτρια στο τμήμα Κοινωνιολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου, ακολουθεί την κατεύθυνση του τομέα Εγκληματολογίας. Ενδιαφέρεται για θέματα κοινωνικά, ψυχολογικά και φιλοσοφίας. Μέσα από τις σπουδές της ευελπιστεί στην βαθύτερη κατανόηση των μηχανισμών λειτουργίας της κοινώνιας και του αναπόσπαστου κομματιού της, εμάς τους ίδιους.

Γεωργία Κιζιρίδου

Γεωργία Κιζιρίδου

Συντάκτρια

Η Γεωργία Κιζιρίδου είναι απόφοιτος του τμήματος Ψυχολογίας και ειδικεύτηκε με μεταπτυχιακές σπουδές στην Εξελικτική – Σχολική Ψυχολογία (ΑΠΘ). Απο 2009 μέχρι σήμερα διδάσκει στο Μεσογειακό Κολλέγιο Θεσσαλονίκης "Ειδική Αγωγή και Λογοθεραπεία" ενώ από το 2012 υπηρετεί ως σχολική ψυχολόγος σε δημόσια σχολεία.

Γιώργος Μπρεκουλάκης

Γιώργος Μπρεκουλάκης

Συντάκτης

Ο Γιώργος Μπρεκουλάκης ολοκληρώνοντας τις βασικές και μεταπτυχιακές σπουδές Ψυχολογίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο έχει συμμετάσχει σε βραχύχρονες και μακροχρόνιες ψυχοθεραπευτικές εκπαιδεύσεις. Είναι πιστοποιημένος Εκπαιδευτής Γονέων της Attachment Parenting International. Σήμερα διατηρεί Ιδιωτικό γραφείο ως ψυχολόγος και ως συνθετικός θεραπευτής (Integrative Therapist). Είναι συνεργάτης στο Ψυχοθεραπευτικό Κέντρο «Το ‘Ερμα», στην Attachment Parenting Hellas, στο Ψ- Δίκτυο Επαγγελματιών Ψυχικής Υγείας, στο Πολύχρωμο Σχολείο (Rainbow School) και στους Πολύχρωμους Θεραπευτές (Rainbow Therapists). Συντονίζει βιωματικά σεμινάρια “Κινηματογράφου & Ψυχολογίας” στο Πρότυπο Κέντρο Κινηματογραφικών Σεμιναρίων «ΚινηματογράΦΩΣ».

Ηλίας Μακρής

Ηλίας Μακρής

Συντάκτης

O Ηλίας Μακρής είναι οικονομολόγος απόφοιτος του Παντείου Πανεπιστημίου και εργάζεται στις επενδύσεις ακίνητης περιουσίας. Έχει κάνει όμορφες ανολοκλήρωτες σπουδές στη ψυχολογία και την αρχαιολογία. Τα ενδιαφέροντά του αφορούν ένα ευρύ πεδίο στη τέχνη, το κινηματογράφο, τη λογοτεχνία καθώς και τη φωτογραφία. Δημιουργικά αναπνέει μέσα από τη ποίηση που θα μοιράζεται μαζί μας, καθώς και από τη φωτογραφία και το βίντεο.

Μαίρη Α. Σακελλαρίου

Μαίρη Α. Σακελλαρίου

Συντάκτρια

Η Μαίρη Α. Σακελλαρίου έχει πτυχίο στην Συνθετική Συμβουλευτική Ψυχικής Υγείας. Είναι ενεργό μέλος της European Association for Counselling και τακτικό μέλος της Ελληνικής Συμβουλευτικής Εταιρίας. Συνεχίζει την επιμόρφωση της αυτό το διάστημα στην Συνθετική Ψυχοθεραπεία και την Εποπτεία. Συντηρεί γραφείο στο κέντρο της Αθήνας και πραγματοποιεί ατομικές συνεδρίες και βιωματικά σεμινάρια. Τέλος, είναι ιδρυτικό μέλος του therapeuontas.gr.

Μανώλης Νικόλτσιος

Μανώλης Νικόλτσιος

Νομικός Σύμβουλος του Animartists & Συντάκτης

Ο Μανώλης Νικόλτσιος σπούδασε Νομικά στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Συμμετείχε σε θεατρικές παραστάσεις και ταινίες μικρού μήκους ενώ κείμενά του έχουν διασκευαστεί και παρουσιαστεί σε θεατρική μορφή. Απ’ το Σεπτέμβρη του 2015 ζει και εργάζεται στην Αθήνα ως δικηγόρος.

Mαρία Ζωγράφου

Mαρία Ζωγράφου

Συντάκτρια

Η Μαρία Ζωγράφου είναι πτυχιούχος του τμήματος Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με μεταπτυχιακές σπουδές στο ΔΠΜΣ «Εξειδίκευση στις Τ.Π.Ε. και Ειδική Αγωγή – Ψυχοπαιδαγωγική της Ένταξης» του Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου Θράκης σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Ε.Κ.Ε.Φ.Ε. «Δημόκριτος». Έχει συμμετάσχει στο ετήσιο επιστημονικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα του ΓΝΑ Σισμανόγλειου Νοσοκομείου «Ψυχική υγεία παιδιών και εφήβων». Η ενασχόληση με τα παιδιά τη γεμίζει με αισιοδοξία, χαρά και εσωτερική πληρότητα.

Μαρία Μαθιουδάκη

Μαρία Μαθιουδάκη

Συντάκτρια

Η Μαθιουδάκη Μαρία σπουδάζει Ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο Κρήτης. Της αρέσει να ασχολείται εθελοντικά με τη δημιουργική απασχόληση παιδιών, καθώς πιστεύει πως μέσα από τα δικά τους μάτια γνωρίζουμε λίγο καλύτερα τον εαυτό μας. Αυτή η συνεχής ανάγκη για αυτοβελτίωση και εξερεύνηση την οδήγησε σταδιακά στο γράψιμο κειμένων και στο χορό.

Μελέτης Ζαχαράκης

Μελέτης Ζαχαράκης

Συντάκτης

Ο Μελέτης Ζαχαράκης είναι επικοινωνιολόγος και κάτοχος MSc στην Κοινωνική Θεολογία. Έχει εργαστεί στον χώρο της επικοινωνίας και ως κειμενογράφος. Ενδιαφέρεται για την έρευνα και ασχολείται με την δημόσια ιστορία. Αυτή τη περίοδο είναι διαχειριστής στέγασης σε δημόσια δομή φιλοξενίας προσφύγων και αιτούντων άσυλο.

Νεκταρία Τσοπανέλη

Νεκταρία Τσοπανέλη

Συντάκτρια

Η Νεκταρία Τσοπανέλη σπουδάζει Ψυχολογία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης.

Νικολέτα Σαράντου

Νικολέτα Σαράντου

Συντάκτρια

Η Νικολέτα Σαράντου είναι κοινωνική λειτουργός. Έχει εργαστεί σε δομές για άστεγους, για Α.Μ.Ε.Α, για κακοποίηση και trafficking. Στην παρούσα φάση εργάζεται ως κοινωνική επιστήμονας σε δομή φιλοξενίας και παροχής υπηρεσιών σε πρόσφυγες - αιτούντες Άσυλο. Επί σειρά ετών αρθρογραφεί σε μουσικά περιοδικά και κάνει ραδιοφωνικές εκπομπές.

Ρίκα Πανόργιου

Ρίκα Πανόργιου

Συντάκτρια - Μεταφράστρια

Είναι κάτοχος HND in Counseling and Psychology, έχει παρακολουθήσει το εκπαιδευτικό πρόγραμμα Θετικής Ψυχολογίας στην ΕΕΘΕΨΥ καθώς και διάφορα σεμινάρια.Σήμερα, συνεχίζει την μετεκπαίδευση της στην προσωποκεντρική ψυχοθεραπευτική προσέγγιση ενώ εργάζεται ως Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας. https://m.facebook.com/rikapanorgiou/

Αναστασία-Μαρία Ζαβιτσάνου

Αναστασία-Μαρία Ζαβιτσάνου

Συντάκτρια

Η Αναστασία-Μαρία Ζαβιτσάνου σπούδασε Βιοχημεία στο Imperial College του Λονδίνου. Σήμερα είναι διδακτορική φοιτήτρια στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης και προσπαθεί να κατανοήσει πώς ο καρκίνος αποδυναμώνει το ανοσοποιητικό μας σύστημα.