Ο Άντρι Φραγκάκης, κλινικός ψυχολόγος και ψυχοθεραπευτής, θα αποτελέσει τον φετινό ομιλητή του Προσωποκεντρικού Συνεδρίου Γαλλόφωνων Ψυχοθεραπευτών 2022, που διοργανώνει ο Γαλλόφωνος Σύλλογος Προσωποκεντρικών και Βιωματικών Ψυχοθεραπευτών – AFPC.

Το συνέδριο θα διεξαχθεί στις 28 Οκτωβρίου 2022 στις 18:30 στο αμφιθέατρο Auditoire Socrate 11, του τμήματος Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου της Λουβέν (Βέλγιο) με θέμα:

Αντιμετωπίζοντας την ομοφοβία και τις διακρίσεις φύλου στα σύγχρονα θεραπευτικά πλαίσια.

Μια βιωματική και προσωποκεντρική προσέγγιση

Κόστος συμμετοχής: Μέλη της AFPC: 10 € – Μη μέλη: 15 €.

Παρακαλούμε να καταβληθεί στον λογαριασμό της AFPC (BE55 0011 9103 8344) πριν από τις 18 Οκτωβρίου 2022.

Εγγραφή: μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο claire.demaret@skynet.be ή με τη χρήση της παρακάτω φόρμας: https://www.afpc.be/2022/09/22/l-afpc-vous-invite-à-sa-prochaine-conférence/

Μετά το συνέδριο θα ακολουθήσει ένα ποτό που θα προσφερθεί από την AFPC κατά τη διάρκεια του οποίου θα χαρούμε να σας γνωρίσουμε.


Βιογραφικό σημείωμα ομιλητή

Ο κλινικός ψυχολόγος και συγγραφέας, Άντρι Γεώργιος Φραγκάκης, υπήρξε εκλεγμένο μέλος του ΔΣ της Γαλλόφωνης Ένωσης Προσωποκεντρικών και Βιωματικών Ψυχοθεραπευτών – AFPC (02/2022 έως 02/2025) και της Πανελλήνιας Ένωσης Επαγγελματιών Προσωποκεντρικής και Βιωματικής Προσέγγισης (06/2019 έως 06/2023). Αποφοίτησε από το τμήμα Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου και στη συνέχεια ειδικεύτηκε στην Προσωποκεντρική Συμβουλευτική και Ψυχοθεραπεία (Πανεπιστήμιο του Στραθκλάιντ). Η αγάπη του για τα παιδιά τον έκανε να διευρύνει τις μεταπτυχιακές του σπουδές στην Ψυχολογία της Ανάπτυξης των Παιδιών (Πανεπιστήμιο του Κεντρικού Λάνκασαϊρ), ενώ το ενδιαφέρον και η ευαισθησία του για τις ανθρώπινες σχέσεις και τις διαφορετικές κοινωνικές ομάδες τον οδήγησε να εμβαθύνει και στον τομέα Συγκρούσεις και Επικοινωνία (Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών). Είναι πιστοποιημένος Ψυχοθεραπευτής από την Ευρωπαϊκή Εταιρεία Ψυχοθεραπείας (EAP), καθώς και Εκπαιδευτής της Προσωποκεντρικής Προσέγγισης από την Ευρωπαϊκή Προσωποκεντρική και Βιωματική Εταιρεία (PCE Europe).

Από το 2012 ασκεί το επάγγελμα του κλινικού ψυχολόγου/ψυχοθεραπευτή σε Ελλάδα και Βέλγιο και δραστηριοποιείται στα ζητήματα των προβλημάτων σχέσεων, της φροντίδας ατόμων που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες καθώς και των συνακόλουθων τραυματικών εμπειριών, της αυτο-αποδοχής κάθε οντότητας και της ανάδειξης του εσωτερικού της πλούτου ενώ, τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν τη διερεύνηση των θεμάτων φύλου και σεξουαλικότητας, τον ρόλο του φεμινισμού στη σύγχρονη κοινωνία και την επεξεργασία νέων αντιλήψεων πάνω στην ψυχοθεραπεία. Σήμερα, συνεργάζεται ως εκπαιδευτής της προσωποκεντρικής ψυχοθεραπείας στο Καθολικό Πανεπιστήμιο της Λουβέν καθώς επίσης αποτελεί και μέλος της ερευνητικής ομάδας του τμήματος Ψυχοθεραπείας, «PCLab». Τέλος, στο τελευταίο του βιβλίο με τίτλο «Η Πραγμάτωση της Λίλιθ: Ψυχοθεραπεία, Μύθος και Θηλυκότητα» (εκδ. Κοντύλι) κάνει τη δική του κριτική στον χώρο της προσωποκεντρικής και της ευρύτερης ψυχοθεραπείας και περιγράφει βιωματικά το πώς ανέπτυξε μια σπάνια εσωτερική δύναμη μέσω της θεραπευτικής του εμπειρίας, του αναστοχασμού και αυτογνωσίας, χρησιμοποιώντας ως καύσιμο την ευσπλαχνικότητα, το θάρρος, και πάνω απ’ όλα την αφοσίωση σε μια ενεργή, μη-βίαιη επαφή.