ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ [ΤΕΧΝΗ]

ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ

  • Δημοσιογράφους
  • Επιστήμονες των ανθρωπιστικών κλάδων (ψυχολόγους, κοινωνιολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς,  ανθρωπολόγους κ.α.)
  • Πρεσβευτές της τέχνης (Θεατρολόγοι, ηθοποιοί,  λογοτέχνες, εικαστικοί, φωτογράφοι κ.α.)
  • Άτομα που ασχολούνται με την ποιοτική έρευνα

ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ

Τα άρθρα της στήλης δεν αποτελούν μια απλή έκθεση ιδεών αλλά εδράζονται στην προσεκτική ανάλυση μιας θεματικής και στην παρουσίαση ενός προτότυπου υλικού όπου θα μπορούν να συνδυάζονται διαφορετικές προσσεγίσεις όπως για παράδειγμα: θέατρο και ψυχανάλυση, ή λογοτεχνία και κοινωνική ψυχολογία.

Παράδειγμα 1ο.: (Κρέοντας, μια Ψυχαναλιτική προσέγγιση του ηγέτη στη σοφόκλεια τραγωδία «Αντιγόνη»)

Παράδειγμα 2ο.: (”The Way we Were” – ψυχονευροβιολογία, ψυχοθεραπεία ζεύγους και ανάπτυξη της συναισθηματικής νοημοσύνης)

Στόχος μας είναι τα άρθρα που δημοσιεύουμε να είναι ομοιογενή εννοιολογικά, συγκροτημένα και με καλή διάρθρωση περιεχομένου. Το ύφος οφείλει να είναι αντικειμενικό, να αποφεύγονται οι συναισθηματικές φορτίσεις (θετικές ή αρνητικές) και εκφράσεις που υποδηλώνουν προκατάληψη απέναντι σε κοινωνικές ομάδες ή συγκεκριμένους ανθρώπους.

Ο λόγος των άρθρων δεν είναι δογματικός και αφοριστικός, αλλά αποδεικτικός. Αποφεύγουμε κατηγορηματικούς, απόλυτους ισχυρισμούς και πρέπει πάντα να χρησιμοποιούμε επιχειρήματα για την τεκμηρίωση των παρουσιαζόμενων ιδεών. Σε αυτή τη διαδικασία, για να αποφύγουμε ηθικές αλλά και νομικές προεκτάσεις, η αναφορά στο έργο των άλλων γίνεται πάντοτε με τη χρήση των βιβλιογραφικών παραπομπών (references), σύμφωνα με το σύστημα βιβλιογραφικών αναφορών APA (American Psychological Association). Σε περίπτωση που κάποιος δεν αναφέρει τη βιβλιογραφική παραπομπή που αντιστοιχεί σε μια διατυπωμένη άποψη, ιδέα, επιχείρημα ή κρίση, τότε υποπίπτει στο παράπτωμα της λογοκλοπής, αφού φαίνεται σαν να παρουσιάζει τις συγκεκριμένες απόψεις ως δικές του. Ακόμη και η στενή παράφραση των απόψεων κάποιου άλλου χωρίς την παράθεση της αντίστοιχης παραπομπής, εμπίπτει στην έννοια της λογοκλοπής.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΕΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΠΗΓΕΣ

Προτείνουμε στους συντάκτες του Animartists να αναζητήσουν το υλικό τους μέσα από το Συλλογικό κατάλογο των Ελληνικών ακαδημαϊκών βιβλιοθηκών (http://www.unioncatalog.gr/ucportal/index.php) καθώς και του Συνδέσμου των Ελληνικών Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών (http://www.heal-link.gr/). Επίσης, αναζήτηση μέσω λέξεων-κλειδιών μπορεί να γίνει στους καταλόγους μεγάλων εκδοτικών Οίκων (http://www.heal-link.gr/journals/publishers.jsp). Αναφέρουμε ενδεικτικά ορισμένους από αυτούς: Elsevier (ScienceDirect), Springer Link, Kluwer, SAGE, Willey Intescience, κ.α.. Πολύ χρήσιμη είναι επίσης η βάση δεδομένων για την αρχαία ελληνική γραμματεία (Thesaurus Linguae Graecae: http://www.tlg.uci.edu/~tlg/). Τέλος, η πρόσβαση σε σημαντικές βάσεις δεδομένων είναι δυνατή και μέσω του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης (http://www.ekt.gr/) .

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

 

Κάθε συντάκτης έχει τον προσωπικό του επιμελητή, ο οποίος αναλαμβάνει την εποπτεία του, την τήρηση του προγράμματος καθώς και τον έλεγχο/διόρθωση των κειμένων του. Όταν τα τελευταία είναι ολοκληρωμένα από τον συντάκτη και έτοιμα προς δημοσίευση, τότε αποστέλλονται στον/την επιμελητή/-τρια του περιοδικού, στο χρονικό πλαίσιο που έχουν ορίσει στην ομάδα επιμέλειας τους, σε ηλεκτρονική σε μορφή word (.doc) ο οποίος θα αναλάβει τη δημοσίευσή τους τόσο στην ιστοσελίδα του περιοδικού (www.animartists.com) αλλά και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (facebook, instagram κ.α.), την προκαθορισμένη ημερομηνία.

ΣΤΕΙΛΕ ΜΑΣ MHNYMA!

Εάν σας ενδιαφέρει να συνεργαστείτε μαζί μας μπορείτε να μας αποστείλετε το βιογραφικό σας σημείωμα μέσω e-mail και τα αρμόδια άτομα θα επικοινωνήσουν μαζί σας.

mail: animartistsmag@gmail.com