ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ

15° Παγκόσμιο Συνέδριο Προσωποκεντρικής και Βιωματικής Ψυχοθεραπείας

Τον Ιούνιο του 2022 το Animartists ξεκινά τη συνεργασία του ως χορηγός επικοινωνίας με το 15° Παγκόσμιο Συνέδριο Προσωποκεντρικής και Βιωματικής Ψυχοθεραπείας και Συμβουλευτικής (15th World Conference for Person-Centered and Experiential Psychotherapy and Counseling), το οποίο θα συντονίζει διαδικτυακά ο συνδημιουργός του περιοδικού και προσωποκεντρικός ψυχοθεραπευτής, Γεώργιος Φραγκάκης, ενώ θα συμμετέχει και η συντάκτρια της ομάδας μας και εκπαιδευόμενη προσωποκεντρική ψυχοθεραπεύτρια, Ελίνα Κατσαδούρη, με έρευνα της.

Website

 

Another

Τον Μάρτιο του 2022 ξεκινά η συνεργασία του Animartists με το An0ther, ταυτόχρονα με το άνοιγμα του στο κοινό, έναν καλλιτεχνικό κόμβο ο οποίος φιλοξενεί πολλαπλές δραστηριότητες, όπως performance/ micro live stage/ podcast/ προβολές/ ηχογράφηση/ πρόβες. Για την υλοποίηση της ιδέας του An0ther χρειάστηκαν δύο χρόνια σκληρής δουλειάς, αφοσίωσης, επιμονής και δημιουργικότητας, εν μέσω των lockdowns, με επαναχρησιμοποίηση υλικών τόσο στην κατασκευή όσο και στη διακόσμηση, ώστε να μεταμορφωθεί μία πρώην αποθήκη σε έναν υβριδικό χώρο, ικανό να φιλοξενήσει κάθε δημιουργικό πλάσμα. Οι διαχειριστές του χώρου βρίσκονται στη διάθεση των ενδιαφερομένων για κάθε άλλη πρόταση αξιοποίησης του.

Facebook / Instagram

 

Hellenic Psychotherapy Laboratory

Τον Μάρτιο του 2021 το Animartists ξεκινά τη συνεργασία του με το Hellenic Psychoterapy Laboratory, μια ομάδα θεραπευτών με έδρα τις Βρυξέλλες η οποία συνεργάζεται με Έλληνες από κάθε γωνιά του κόσμου. Αναπτύχθηκαν μέσα από ακαδημαϊκές αλλά και βαθιά βιωματικές εκπαιδεύσεις, βάθυναν τους εαυτούς τους και έφτασαν στο σημείο να πιστεύουν και να φροντίζουν τον άνθρωπο, τα συναισθήματα και τις δυνατότητές του.

Website / LinkedIn

 

TEDxUniWa*

Τον Ιούνιο του 2021 το Animartists ξεκινά τη συνεργασία του με την ομάδα TEDxUniwa. Η ομάδα TEDxUniwa αποτελείται κυρίως από φοιτήτ(ρι)ες και καθηγήτ(ρι)ες του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, το οποίο συστάθηκε το 2018 μετά τη συγχώνευση του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Αθήνας και του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Πειραιά. Το 2021 είναι η πρώτη φορά που το Πανεπιστήμιο φιλοξενεί μία TEDx εκδήλωση.

Website / Facebook / Instagram / LinkedIn / Tik Tok

 

 

 

TEDxAUTH *

Τον Ιανουάριο του 2020 το Animartists ξεκινά τη συνεργασία του με την TEDxAUTH. Η ομάδα TEDxAUTH 2019, συστάθηκε τον Δεκέμβριο του 2018 με σκοπό να διοργανώσει και να πραγματοποιήσει το δεύτερο TEDx Event του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Η ομάδα αποτελείται από 25 άτομα, που επιλέχτηκαν για την δημιουργικότητα, την φαντασία και την διάθεση που έχουν να φέρουν εις πέρας την αποστολή που τους δόθηκε: να προωθήσουν ιδέες στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, στη Θεσσαλονίκη και σε όλο τον κόσμο.

Website / FacebookInstagram

 

AUThors

Τον Ιανουάριο του 2020 το Animartists ξεκινά τη συνεργασία του με την AUTHors. H AUThors αποτελεί μία ανεξάρτητη μη κυβερνητική φοιτητική πρωτοβουλία που ιδρύθηκε το Σεπτέμβριο του 2020. Η αποστολή της είναι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση για ζητήματα φύλου, σεξουαλικότητας και ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων μέσω άτυπων ή/και βιωματικών δράσεων. Προσπαθεί να εξασφαλίσει την ορατότητα, τη στήριξη και την ενδυνάμωση εν ενεργεία και δυνητικά ευαίσθητων ομάδων της κοινωνίας μας, ανεξαρτήτου ταυτοτήτων τις οποίες φέρουν, με γνώμονα πάντοτε το φύλο. Θεωρεί πως ο προβληματισμός και η ανάδειξη του “διαφορετικού” και των εκφάνσεων του, όπως και η αποδόμηση και ανατροπή των αφηγήσεων και επαναφηγήσεων κοινωνικά παγιωμένων και δυναμικά ιδρυματοποιημένων ιδεών είναι ο αποτελεσματικότερος τρόπος για να πετύχει την κοινωνική αλλαγή, τον πυρήνα των στόχων της ομάδας AUTHors. Στην AUThors πιστεύουμε και θέλουμε να πιστεύουμε ή ακόμη καλύτερα να δημιουργούμε δράσεις με άμεσα μακροπρόθεσμο αντίκτυπο στον πυρήνα του Πανεπιστημίου και της ευρύτερης κοινωνίας.

Website / Facebook / InstagramE-mail επικοινωνίας

Αττικός Σύλλογος Ψυχικής Υγείας – Συνοδοιπόρος

Τον Ιανουάριο του 2020 το Animartists ξεκινάει συνεργασία με τον Αττικό Σύλλογο Ψυχικής Υγείας – Συνοδοιπόρο. Πρόκειται για ένα μη κερδοσκοπικό σωματείο που απαρτίζεται κυρίως από άτομα που ασχολούνται με την ψυχική υγεία και σκοπό έχει  την πρόληψη, πρώιμη διάγνωση και θεραπεία όλων των ψυχικών δυσφοριών και διαταραχών. Ο σύλλογος δραστηριοποιείται σε όλη την Αττική εφόσον τα μέλη του παρέχουν τις υπηρεσίες τους από τα ιδιωτικά τους γραφεία για τους σκοπούς του συλλόγου.

Website / Facebook

 

Πανελλήνια Ένωση Επαγγελματιών Προσωποκεντρικής & Βιωματικής Προσέγγισης

Τον Ιούνιο του 2019 το Animartists ξεκινά τη συνεργασία του με την Πανελλήνια Ένωση Επαγγελματιών Προσωποκεντρικής και Βιωματικής Προσέγγισης (ΠΕΕΠΒΙΠ) της οποίας ο συνδημιουργός του περιοδικού, Γεώργιος Φραγκάκης, είναι ιδρυτικό μέλος καθώς και μέλος του ΔΣ. Πιο συγκεκριμένα, με τον όρο Επαγγελματίες Προσωποκεντρικής και Βιωματικής Προσέγγισης νοούνται τα πρόσωπα τα οποία έχουν εκπαιδευτεί στην Προσωποκεντρική και Βιωματική Προσέγγιση για να την ασκήσουν σε κλάδους της Ιατρικής, Ψυχολογίας, Ψυχοθεραπείας, Συμβουλευτικής, Κοινωνικής Εργασίας, Διδασκαλίας, Διαχείρισης Ανθρωπίνου Δυναμικού, Εκπαίδευσης, Καθοδήγησης, καθώς και σε παραπλήσιους κλάδους των κοινωνικών και ανθρωπιστικών επιστημών.

Website / Facebook

 

TEDxPanteionUniversity *

Τον Απρίλιο του 2019 το Animartists ξεκινά τη συνεργασία του ως χορηγός επικοινωνίας με το TEDxPanteionUniversity ενόψει του 4ου κατά σειρά main event του, με τίτλο «The Age of Smupid», η εποχή του σύγχρονου ανθρώπου, ο οποίος είναι πιο ‘έξυπνος’ και ταυτόχρονα πιο ‘χαζός’ από ποτέ. Η εκδήλωση περιλαμβάνει μία σειρά από ομιλίες, workshops και performances ανθρώπων που στόχο είχαν να εμπνεύσουν αλλά και να προβληματίσουν το κοινό.

Facebook / InstagramTwitter

 

Μεταδεύτερο

Τον Ιανουάριο του 2019 επισφραγίστηκε η συνεργασία του περιοδικού με τον συνεργατικό διαδικτυακό ραδιοφωνικό σταθμό “Μεταδεύτερο”. Συνοδοιπόροι και αρωγοί μας, οι άνθρωποι που διαδραμάτισαν, διαχρονικά, καταλυτικό ρόλο στο ραδιοφωνικό γίγνεσθαι του τόπου μέσα από το Δεύτερο και το Τρίτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ και οι οποίοι από το 2013 αφοσιώνονται καθημερινά στη λειτουργία του συνεργατικού διαδικτυακού σταθμού “Μεταδεύτερο”.

Σας προσκαλούμε να ακούσετε την εκπομπή μας κάθε Σάββατο 12:00 – 13:00 π.μ., για τη σεζόν 2020 – 2021, στην οποία συμμετέχουν τα μέλη – συνεργάτες μας, καθώς είναι ευπρόσδεκτη και η συμβολή ατόμων εκτός της ομάδας του περιοδικού.

Website / FacebookMixcloud / Instagram

 

Active Rainbow

Τον Οκτώβριο του 2018 ξεκίνησε η συνεργασία μας με την εκπαιδευτική/ενημερωτική πλατφόρμα “Active Rainbow”.

Η πλατφόρμα δημιουργήθηκε το 2014 με σκοπό να ενισχύσει την ισότητα, το δικαίωμα στη διαφορετικότητα και την αγάπη για όλα τα ανθρώπινα όντα, ανεξάρτητα από τη φυλή, την εθνικότητα, το χρώμα, τη θρησκεία, το φύλο και τον σεξουαλικό προσανατολισμό. Ένας ακόμη συνήγορος για τον άνθρωπο, λοιπόν, στο πλευρό μας.

Website / Facebook / Instagram

 

TEDxChania *

Τον Οκτώβριο του 2015 το Animartists υπήρξε χορηγός επικοινωνίας του πρώτου TEDxChania με θέμα «Τετραγωνίζοντας τον κύκλο», στο οποίο συμμετείχαν 15 ομιλητές με στόχο να διαδώσουν ιδέες, καινοτομίες και προκλήσεις, προκαλώντας όλους εμάς να γίνουμε αρωγοί των ιδεών αυτών.

 

 

 


* Σχετικά με το TED

Το TED είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που αποσκοπεί στη διάδοση ιδεών που έχουν στόχο να εμπνεύσουν, να κινητοποιήσουν το ακροατήριο, να αλλάξουν στάσεις ζωής και τρόπους σκέψης. Ξεκίνησε το 1984 στην Καλιφόρνια ως ένα συνέδριο με κεντρικό άξονα την Τεχνολογία, την Ψυχαγωγία και το Design. Σήμερα καλύπτει πλέον όλα τα πεδία – από την επιστήμη και την τέχνη, μέχρι την επιχειρηματικότητα και τα παγκόσμια ζητήματα.

Μάθετε Περισσότερα

Σχετικά με το TEDx

Στο πνεύμα των ιδεών που αξίζουν να διαδοθούν, το TEDx είναι ένα πρόγραμμα τοπικών, αυτο-οργανωμένων εκδηλώσεων που φέρνουν τους ανθρώπους μαζί για να μοιραστούν μια TED εμπειρία. Σε μια εκδήλωση TEDx, TEDTalks, βίντεο και ομιλητές συνδυάζονται για να προκαλέσουν βαθιά συζήτηση και σύνδεση σε μια μικρή ομάδα. Αυτές οι τοπικές, αυτο-οργανωμένες εκδηλώσεις ονομάζονται TEDx, όπου x = ανεξάρτητα οργανωμένη εκδήλωση TED. Το TEDConference παρέχει γενικές οδηγίες για το πρόγραμμα TEDx, αλλά οι ατομικές εκδηλώσεις TEDx είναι αυτο-οργανωμένες. (Με την επιφύλαξη ορισμένων κανόνων και κανονισμών.)