ΟΜΑΔΑ

 

Το 2014 δημιουργήθηκε το πρώτο εγχώριο ηλεκτρονικό περιοδικό ψυχολογίας, πολιτισμού και συνειδητότητας, «Animartists», από τον ψυχολόγο – ψυχοθεραπευτή Γεώργιο Φραγκάκη. Αφετηρία ήταν η βαθιά του ανάγκη για έκφραση και επικοινωνία, ομαδική συνεργασία και διαρκή έρευνα.  Στη συνέχεια, το 2015, με τη συμβολή της φοιτήτριας Κοινωνικής Εργασίας, Μαρίας Τερζοπούλου, το περιοδικό άρχισε να αναδιαμορφώνεται, οραματιζόμενοι μαζί την εξέλιξή του σε ένα πρότυπο πλαίσιο ακαδημαϊκής εγκυρότητας, πολιτισμικής έμπνευσης και κοινωνικής αφύπνισης. Σήμερα, αποτελεί ένα συνεργατικό πλαίσιο, ανοιχτό σε όποιο άτομο μοιράζεται τα ίδια ενδιαφέροντα.

Η ομάδα απαρτίζεται από άτομα φερμένα από διαφορετικούς επιστημονικούς κλάδους και όχι μόνο. Συνεργάζονται μεταξύ τους με στόχο να καταθέσουν όσα αποκόμισαν μέσα από την ακαδημαϊκή, επαγγελματική και προσωπική τους πορεία. Διευρύνονται συνεχώς και αξιοποιούν όλες τους τις δυνατότητες, παρατηρούν και αφουγκράζονται, μαθαίνουν καθημερινά και εξελίσσονται.

Δίνοντας το παρόν στις προκλήσεις των καιρών, επιθυμούν να συνεισφέρουν στη διεύρυνση της συνειδητότητας, στην εξομάλυνση τόσο των εσωτερικών όσο και των διαπροσωπικών συγκρούσεων και να εμπνεύσουν δύναμη, ιδιαίτερα σε αυτούς τους καιρούς που δοκιμάζεται η ανθρώπινη αντοχή.

Εάν αισθάνεσαι και εσύ ότι είσαι «Animartist» και θα ήθελες να μοιραστείς το δικό σου πολύτιμο «υλικό» μαζί μας μην διστάσεις, επικοινώνησε τώρα μέσω του animartistsmag@gmail.com!

Γεώργιος Φραγκάκης

Γεώργιος Φραγκάκης

Συν-δημιουργός του Animartists

Ο Γεώργιος Φραγκάκης είναι ψυχολόγος/ψυχοθεραπευτής, εκπαιδευτής της προσωποκεντρικής ψυχοθεραπείας και συγγραφέας. Από το 2012 ασκεί το επάγγελμα του Ψυχολόγου/Ψυχοθεραπευτή σε Ελλάδα και Βέλγιο και δραστηριοποιείται στα ζητήματα των προβλημάτων σχέσεων, της ενδοοικογενειακής βίας και των συνακόλουθων τραυματικών εμπειριών, της αυτο-αποδοχής κάθε οντότητας και της ανάδειξης του εσωτερικού/της πλούτου ενώ, τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν τη διερεύνηση των θεμάτων φύλου και σεξουαλικότητας, τον ρόλο του φεμινισμού στη σύγχρονη κοινωνία και την επεξεργασία νέων αντιλήψεων πάνω στην ψυχοθεραπεία. Από το 2014 έχει συν-δημιουργήσει το Συνεργατικό Περιοδικό Ψυχολογίας, Πολιτισμού και Συνειδητότητας «Animartists», από το 2017 έως το 2021 εργάστηκε ως εκπαιδευτής της Προσωποκεντρικής Προσέγγισης στο Κολλέγιο Ανθρωπιστικών Επιστημών – ICPS και από το 2020 έως σήμερα είναι συνεκπαιδευτής στο βιωματικό σεμινάριο «Αγώνες Ορατότητας: Μια ΛΟΑΤΚΙΑ+ Προσέγγιση» με τον Σύμβουλο Ψυχικής Υγείας, Βασίλειο Σκανδάλη. Τέλος, το 2019 εξέδωσε το πρώτο του ψυχολογικό μυθιστόρημα με τίτλο «Φ» από τις εκδόσεις Σμίλη και σύντομα ακολουθούν νέα έργα τα οποία βρίσκονται υπό έκδοση.

Μαρία Τερζοπούλου

Μαρία Τερζοπούλου

Συν-δημιουργός Animartists

Η Μαρία Τερζοπούλου είναι απόφοιτη του τμήματος Κοινωνικής Εργασίας (ΠΑ.ΔΑ.) Έχει ολοκληρώσει την πρακτική της ως εκπαιδευόμενη κοινωνική λειτουργός στο Γ.Ν.Ν.Θ. "Σωτηρία" και στην οργάνωση "Γιατροί του Κόσμου". Έχει παρακολουθήσει πληθώρα σεμιναρίων, εκπαιδεύσεων και συνεδρίων αναφορικά με τις θεματικές της Κοινωνικής Εργασίας, των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, της Υγείας και Ψυχικής Υγείας, των Μετακινούμενων Πληθυσμών και της Κοινωνικής Δικαιοσύνης. Επιπλέον, έχει εργαστεί με παιδιά ως φροντίστρια και ως υπεύθυνη δημιουργικού παιχνιδιού και εικαστικών, και στον χώρο των πωλήσεων. Ως εθελόντρια έχει συνεισφέρει στην δημιουργία και οργάνωση δράσεων δρόμου, στη διοργάνωση και την υλοποίηση του διαπολιτισμικού Erasmus+ Προγράμματος Ανταλλαγής Νέων, “Active Solidarity”, σχετικά με το φάσμα των ΛΟΑΤΚΙΑ+ ταυτοτήτων και των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ενώ είναι μέλος του Δικτύου Προσφυγικού-Μεταναστευτικού του ελληνικού τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας και των εθελοντών της ΜΕΤΑδρασης.

Γιώργος Κιτσαράς

Γιώργος Κιτσαράς

Αρχισυντάκτης του Animartists International

Ο Γιώργος Κιτσαράς είναι ψυχολόγος και υποψήφιος διδάκτωρ της Οδοντιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Μάντσεστερ. Πριν την έναρξη του διδακτορικού του, ο Γιώργος ολοκλήρωσε προπτυχιακές και μεταπτυχιακές σπουδές ψυχολογίας και κλινικής ψυχολογίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και το Πανεπιστήμιο του Ρέντινγκ (Reading) αντίστοιχα. Κατά τη διάρκεια των σπουδών του, η κλινική και ερευνητική του εμπειρία εστίασε σε θέματα εξάρτησης, κοινωνικού αποκλεισμού, ψυχικής υγείας και διαχείρισης πόνου. Αυτές οι πρώιμες εμπειρίες διαμόρφωσαν ένα έντονο προσωπικό ευρύτερο ενδιαφέρον σε προβλήματα σωματικής και ψυχικής υγείας καθώς και κοινωνικών ζητημάτων με έμφαση στα προβλήματα μειονοτικών και αποκλεισμένων ομάδων. Το διδακτορικό του συνδυάζει τις γνώσεις και τα ενδιαφέροντά του μέσα από την εξέταση ζητημάτων δημόσιας υγείας και ανάπτυξης παιδιών από μειονοτικές και μη ομάδες.

Βασίλειος Σκανδάλης

Βασίλειος Σκανδάλης

HR - Recruiter

Ο Βασίλειος Σκανδάλης σπούδασε Διοίκηση Μονάδων Υγείας και Πρόνοιας στο ΑΤΕΙ Καλαμάτας και μετεκπαιδεύτηκε στο Coaching (Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών) ενώ, με ολική υποτροφία, συνέχισε την ακαδημαϊκή του πορεία με μεταπτυχιακές σπουδές στην Προσωποκεντρική Συμβουλευτική και Ψυχοθεραπεία (University of Strathclyde). Σήμερα, είναι ιδρυτικό μέλος της Πανελλήνιας Ένωσης Επαγγελματιών Προσωποκεντρικής και Βιωματικής Προσέγγισης, ασκεί το επάγγελμα του Συμβούλου Ψυχικής Υγείας σε Ελλάδα και Βέλγιο και δραστηριοποιείται στα ζητήματα των προβλημάτων σχέσεων και των συνακόλουθων τραυματικών εμπειριών, ενώ τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν τη διερεύνηση των θεμάτων φύλου, σεξουαλικότητας και φεμινισμού καθώς και την επεξεργασία νέων αντιλήψεων και διαστάσεων πάνω στην προσωποκεντρική προσέγγιση. Τέλος, από το 2016 συνεργάζεται με το Συνεργατικό Περιοδικό Ψυχολογίας, Πολιτισμού και Συνειδητότητας «Animartists», ενώ από το 2020 είναι συνεκπαιδευτής στο βιωματικό σεμινάριο «Αγώνες Ορατότητας: Μια ΛΟΑΤΚΙΑ+ Προσέγγιση» με τον Ψυχολόγο-Ψυχοθεραπευτή, Γεώργιο Φραγκάκη.

Ανδριάνα Νικολούλια

Ανδριάνα Νικολούλια

Υπεύθυνη Εξωτερικής Επικοινωνίας

Η Ανδριάνα Νικολούλια είναι απόφοιτη του τμήματος Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου και πραγματοποιεί το Μεταπτυχιακό της πάνω στις "Ταυτότητες και Διαπροσωπικές Σχέσεις" στο ίδιο τμήμα . Εργάζεται ως υπεύθυνη θεατρικού παιχνιδιού σε κέντρο μελέτης για παιδία και ως ασκούμενη ψυχολόγος στην Μ.Κ.Ο. "Gender'Alliance Intitiative- H Συμμαχία των Φύλων" . Στον ελεύθερό της χρόνο ασχολείται με το θέατρο, τη μουσική και τον ακτιβισμό. Οι ανθρώπινες σχέσεις και η έρευνα είναι πεδία που την κινητοποιούν επαγγελματικά και προσωπικά.

Αρχοντούλα Αγγελετάκη

Αρχοντούλα Αγγελετάκη

Υπεύθυνη Εσωτερικής Επικοινωνίας

H Αρχοντούλα Αγγελετάκη ολοκλήρωσε τις προπτυχιακές της σπουδές στους χώρους της Φιλοσοφίας (τμήμα Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας- με κατεύθυνση ψυχολογία) (Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων) και της Ψυχολογίας (Coventry University). Το ενδιαφέρον της για τον άνθρωπο και την επικοινωνία την οδήγησε σε μεταπτυχιακές σπουδές στον τομέα «Συγκρούσεις και Επικοινωνία» (Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών). Σήμερα, επιθυμώντας να εμβαθύνει στην εγγενή δυναμική του κάθε μοναδικού ανθρώπου, ειδικεύεται σε μεταπτυχιακό επίπεδο πάνω στην «Προσωποκεντρική Συμβουλευτική και Ψυχοθεραπεία» (Strathclyde University). Επαγγελματικά, έχει απασχοληθεί σε κέντρα φροντίδας προσχολικής ηλικίας, διαπαιδαγώγησης και πολιτισμού καθώς και σε χώρους εκπαίδευσης προσχολικής ηλικίας.

Ίρις Κολλιδά

Ίρις Κολλιδά

Graphic designer

H Ίριδα Κολλιδά σπούδασε γραφιστική και φοιτεί στην Σχολή Καλών Τεχνών της Φλώρινας. Ασχολείται με τη φωτογραφία και τη χαρακτική. Συμμετέχει σε καλλιτεχνικές ομάδες και εθελοντικές δράσεις με σκοπό τον εμπλουτισμό του οπτικού ερεθίσματος. Έχει πάρει μέρος σε διάφορες ομαδικές και ατομικές εκθέσεις, ζωγραφικής, χειροποίητων αντικειμένων, workshops και συμπόσια όπως επίσης σε μπιενάλε και διεθνείς διαγωνισμούς.

Χριστίνα Ζερδεβά

Χριστίνα Ζερδεβά

Social Media Specialist του Animartists

Η Χριστίνα Ζερδεβά σπούδασε οικονομικά αλλά και επικοινωνία. Για πολλά χρόνια αποφάσισε να κάνει κέντρο της τις Βρυξέλλες, την καρδιά της Ευρώπης, για να εργαστεί στα διεθνή αναπτυξιακά θέματα.

Χαρούλα Ξανθοπούλου

Χαρούλα Ξανθοπούλου

Επιμελήτρια

Η Χαρούλα Ξανθοπούλου έχει σπουδάσει Φιλολογία στο Α.Π.Θ. όπου και ακολούθησε την ειδίκευση των Κλασικών Σπουδών. Ζει στη Θεσσαλονίκη και ασχολείται με την ιδιωτική εκπαίδευση. Αγαπά τη μάθηση και την τέχνη και πιστεύει ότι αυτά μπορούν να μας οδηγήσουν σε κάτι καλύτερο.

Δάφνη Τσιουκανά

Δάφνη Τσιουκανά

Συντάκτρια & Επιμελήτρια

Η Δάφνη Τσιουκανά είναι τελειόφοιτη στο τμήμα Φιλοσοφικών και Κοινωνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Κρήτης. Ενδιαφέρεται να ακολουθήσει μεταπτυχιακές σπουδές στη Φιλοσοφία της Τέχνης και στην Αισθητική. Χόμπι της αποτελούν η ζωγραφική προσωπογραφιών και τα ταξίδια.

Δημήτρης Αλεξόπουλος Τσώρας

Δημήτρης Αλεξόπουλος Τσώρας

Ο Δημήτρης Αλεξόπουλος Τσώρας είναι απόφοιτος του τμήματος Φιλολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου της Αθήνας. Συνέχισε τις σπουδές του σε μεταπτυχιακό επίπεδο στο Πανεπιστήμιο του Λάνκαστερ, στον τομέα της Δημιουργικής γραφής. Ασχολείται με την επιμέλεια κειμένων και με τη συγγραφή κειμένων για εταιρείες Μαρκετινγκ. Ταυτόχρονα, γράφει μικρές ιστορίες κοινωνικού χαρακτήρα. Οι λέξεις για εκείνον έχουν ένα βαθύ νόημα και ενέχουν συναισθήματα και εμπειρίες γενεών ανθρώπων. Όταν συνταχθούν σωστά μπορούν να μεταφέρουν ιδέες που αλλάζουν το κόσμο.

Κατερίνα Δήμκου

Κατερίνα Δήμκου

Επιμελήτρια

Η Κατερίνα Δήμκου είναι πτυχιούχος του τμήματος Φιλολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και συνεχίζει τις σπουδές της στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Κλασσικής Φιλολογίας του ίδιου Πανεπιστημίου. Έχει παρακολουθήσει το πρόγραμμα συμπληρωματικής εκπαίδευσης «Επιμέλεια και Διόρθωση Κειμένου» του ΕΚΠΑ. Στα ενδιαφέροντα της εντάσσονται η λογοτεχνία, ελληνική και ξενόγλωσση, και η εκμάθηση ξένων γλωσσών.

Μαρία Κουσαντάκη

Μαρία Κουσαντάκη

Επιμελήτρια & Συντάκτρια

Η Μαρία Κουσαντάκη είναι πτυχιούχος του Οικονομικού Πανεπιστημίου Στερεάς Ελλάδος με μεταπτυχιακές σπουδές στη Διοίκηση Ανθρωπίνων Πόρων. Στη συνέχεια σπούδασε ψυχολογία (Πανεπιστήμιο City U of Seattle) και ειδικεύτηκε στη συνθετική ψυχοθεραπεία (Πανεπιστήμιο Derby). Σήμερα βρίσκεται στην Αγγλία εργαζόμενη με ενήλικες με εγκεφαλικά τραύματα και ως συντονίστρια ομάδων κατάθλιψης και άγχους. Έχει πάθος με τις λέξεις, τη φωτογραφία και τα ταξίδια και ασπάζεται τη φράση του Ν. Καζαντζάκη "Έχεις τα πινέλα, έχεις τα χρώματα, ζωγράφισε τον παράδεισο και μπες μέσα".

Τίνα Δημοπούλου Μιχαλοπούλου

Τίνα Δημοπούλου Μιχαλοπούλου

Η Τίνα Δημοπούλου - Μιχαλοπούλου είναι τελειόφοιτη στο τμήμα Ψυχολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει συμμετάσχει εθελοντικά σε προγράμματα προαγωγής οδικής ασφάλειας, ειδικής αγωγής και θεραπευτικής ιππασίας και σε Erasmus+ ως team leader. Στον ελεύθερο χρόνο της ταξιδεύει και ασχολείται με τη δημιουργική γραφή.

Μαρία Σουρτζή

Μαρία Σουρτζή

Αρχισυντάκτρια της στήλης "Ψυχολογία" και επιμελήτρια

Η Μαρία Σουρτζή σπούδασε Φιλολογία Κλασικής Ειδίκευσης στο Πανεπιστήμιο Πατρών. Έχει παρακολουθήσει πρόγραμμα επιμόρφωσης - εξειδίκευσης του Πανεπιστημίου Αιγαίου στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση και κύκλο σεμιναρίων του Ελεύθερου Πανεπιστημίου στην Παιδοψυχολογία.

Στέλλα Πυρένη

Στέλλα Πυρένη

Αρχισυντάκτρια της στήλης "Αναστοχασμοί" και επιμελήτρια

Η Στέλλα Πυρένη αποφοίτησε από το Νεοελληνικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και σπουδάζει «Επιμέλεια και Διόρθωση Κειμένου» στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Η αγάπη της για τα παιδιά την οδήγησε να εργασθεί στην Παιδόπολη του Δήμου Αλίμου, ενώ πιστεύει ακράδαντα πως, εκτός από τα παιδιά στα οποία ανήκει το μέλλον, η τέχνη και τα ταξίδια θα σώσουν τον κόσμο.

Αγγελική Καγκάδη

Αγγελική Καγκάδη

Η Αγγελική Καγκάδη έχει πτυχίο Ψυχολογίας από το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Σήμερα κάνει μεταπτυχιακές σπουδές στην Κλινική Ψυχολογία του Leiden University και παρακολουθεί το πρόγραμμα εκπαίδευσης στη Γνωσιακή Ψυχοθεραπεία στο Αιγινήτειο. Έχει εργαστεί εθελοντικά στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής (ΔΑΦΝΙ) καθώς και σε κέντρα απεξάρτησης (18 ΑΝΩ, ΟΚΑΝΑ). Τα ενδιαφέροντά της αφορούν ένα ευρύ πεδίο μουσικής, θεάτρου, ψυχολογίας και λογοτεχνίας, ένας συνδυασμός ο οποίος την οδήγησε στο γράψιμο κειμένων.

Αλεξάνδρα Δεδικούση

Αλεξάνδρα Δεδικούση

Συντάκτρια

Η Αλεξάνδρα Δεδικούση σπούδασε Ψυχολογία στο Τμήμα Ψυχολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και, έπειτα, εξειδικεύτηκε στη Σχολική Ψυχολογία μέσω του αντίστοιχου μεταπτυχιακού προγράμματος του Α.Π.Θ. Εργάζεται στη δημόσια γενική και ειδική Αγωγή, τόσο στο πεδίο της διάγνωσης, όσο και της πρόληψης, της θεραπείας και της ευαισθητοποίησης. Πιστεύει στην αρμονική συνύπαρξη του ρομαντισμού και της κυνικότητας και το μοτίβο της είναι «ως χαρίεν έστ’ άνθρωπος, όταν άνθρωπος η»

Αναστασία Μιχαήλ

Αναστασία Μιχαήλ

Συντάκτρια

H Αναστασία Μιχαήλ σπουδάζει Φωτογραφία και Οπτικοακουστικές Tέχνες. Ασχολείται με το θέατρο και την συγγραφή. Τέλος, είναι ακτιβίστρια και προσπαθεί να αλλάξει τον κόσμο γύρω της με κύρια όπλα την τέχνη και την δημιουργικότητα της.

Δημήτρης Σούκουλης

Δημήτρης Σούκουλης

Συντάκτης

Ο Δημήτρης Σούκουλης σπούδασε κλασσική φιλολογία στο Πανεπιστήμιο του Λέτσε της Ιταλίας. Η πρώτη του συνεργασία με λογοτεχνικό ιστότοπο ανέρχεται στο 2014, ενώ το 2017 συμμετείχε σε συλλογική έκδοση Ανθολογίας ποιημάτων (ISBN:978-960-604-225-6), η οποία κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις Όστρια.

Δημήτρης Βαγενάς

Δημήτρης Βαγενάς

Συντάκτης

Ο Δημήτρης Βαγενάς σπούδασε Ψυχολογία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στην Ψυχανάλυση στο Brunel University London. Έχει ολοκληρώσει το μετεκπαιδευτικό πρόγραμμα «Μαθησιακές Δυσκολίες: Αξιολόγηση και Αποκατάσταση» στο ΔΙ.ΚΕ.Ψ.Υ. και από το 2016 παρακολουθεί το τετραετές πρόγραμμα εκπαίδευσης στη Συστημική Θεραπεία στην Εταιρία Συστημικής Θεραπείας και Παρέμβασης σε Άτομα, Οικογένειες και Ευρύτερα Συστήματα (ΕΣΥΘΕΠΑΣ). Εργάστηκε στην Ψυχιατρική Κλινική του Αιγινήτειου Νοσοκομείου και είναι μέλος (MBPsS) του Βρετανικού Συλλόγου Ψυχολόγων (The British Psychological Society).

Ελένη Μιχαηλάκη

Ελένη Μιχαηλάκη

Συντάκτρια

Η Ελένη Μιχαηλάκη σπούδασε ψυχολογία στο Deree και συνεχίζει τις ακαδημαϊκές της αναζητήσεις, μέσω του μεταπτυχιακού της στην Προσωποκεντρική Συμβουλευτική και Ψυχοθεραπεία ( University of Starthclyde). Οι ανθρώπινες σχέσεις και τα ανθρώπινα δικαιώματα αποτελούν τομείς υψηλού ενδιαφέροντος κι ενασχόλησής της. Αγαπά και σέβεται την τέχνη και τους καλλιτέχνες, με ιδιαίτερη αδυναμία στο θέατρο.

Ελίνα Κατσαδούρη

Ελίνα Κατσαδούρη

Η Ελίνα Κατσαδούρη είναι απόφοιτος Ψυχολόγος του τμήματος Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου. Έχει φοιτήσει στο τμήμα Ψυχολογίας στο Aix-Marseille University στη Μασσαλία, στα πλαίσια ευρωπαϊκών ανταλλαγών φοίτησης. Το τρέχον διάστημα τελειόφοιτη σπουδάστρια του μεταπτυχιακού προγράμματος «Προαγωγή Ψυχικής Υγείας- Πρόληψη Ψυχιατρικών Διαταραχών» του τμήματος Ιατρικής Σχολής Αθηνών. Παράλληλα, εκπαιδεύεται στην Προσωποκεντρική Προσέγγιση Ψυχοθεραπείας, στο Κολλέγιο Ανθρωπιστικών Επιστημών ICPS, εκπαίδευση που ακολουθεί τις επιταγές της Ευρωπαϊκής Εταιρίας Ψυχοθεραπείας (EAP). Διατηρεί έντονο ενδιαφέρον για τον τομέα των ανθρωπιστικών επιστημών και ιδιαίτερα της ψυχοθεραπείας και της ψυχοπαθολογίας, , ενώ στα άμεσα ενδιαφέροντά της είναι η λογοτεχνία, ο κινηματογράφος και τα ταξίδια.

Eλίνα Παπαδοχατζάκη

Eλίνα Παπαδοχατζάκη

Η Ελίνα είναι τελειόφοιτη του τμήματος Φυσικής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει ασχοληθεί με την εκμάθηση ξένων γλωσσών όπως Αγγλικα, Γαλλικα, σε επίπεδο C2 και Ιταλικά, Ισπανικά σε επίπεδο Β2.

Φανή Αθανασοπούλου

Φανή Αθανασοπούλου

Η Φανή Αθανασοπούλου εργάστηκε ως δικηγόρος για 25 χρόνια. Το ενδιαφέρον της για τον άνθρωπο την οδήγησε σε σπουδές στην προσωποκεντρική συμβουλευτική και ψυχοθεραπεία που πραγματοποίησε στο Κολλέγιο Ανθρωπιστικών Επιστημών ICPS σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο του Strathclyde της Σκωτίας. Είναι μέλος της ΕΑΡ (European Association of Psychotherapy) και της WAPCEPC (World Association for Person Centered & Experiential Psychotherapy & Counselling) καθώς και της Πανελλήνιας Ένωσης Επαγγελματιών Προσωποκεντρικής και Βιωματικής Προσέγγισης (ΠΕΕΠΒΙΒ). Παράλληλα εκπαιδεύτηκε σε συμπληρωματικές θεραπείες για την υγεία όπως ανθοθεραπεία, κρυσταλλοθεραπεία, αντίστοιχα στο Νatural Health Science και Crystal Healing Academy και κατέχει τίτλους εκπαιδεύτριας στο Tai Qi Quan και στο Qi gong από το Κέντρο Έρευνας και Επιστήμης του Tai Qi Chuan και Qi Gong, Chinese Health Qigong Association και Dao Ying Yangsheng Gong του Πανεπιστημίου των Σπορ του Πεκίνου. Συνεργάζεται εθελοντικά με την εταιρεία Alzheimer Αθηνών στο κέντρο ημέρας Αμπελοκήπων όπου παρέχει ατομικές συνεδρίες σε φροντιστές ατόμων με άνοια και με τη Λέσχη Φιλίας Αμπελοκήπων στο συντονισμό ομάδας για άτομα τρίτης ηλικίας.

Φωτεινή Λιβά

Φωτεινή Λιβά

H Φωτεινή Λιβά είναι ψυχολόγος (Πανεπιστήμιο Κρήτης) και ειδικευόμενη Γνωσιακή-Συμπεριφορική ψυχοθεραπεύτρια (ΚΕ.ΨΥ.ΣΥ.)

Γεωργία Κιζιρίδου

Γεωργία Κιζιρίδου

Συντάκτρια

Η Γεωργία Κιζιρίδου είναι απόφοιτος του τμήματος Ψυχολογίας και ειδικεύτηκε με μεταπτυχιακές σπουδές στην Εξελικτική – Σχολική Ψυχολογία (ΑΠΘ). Απο 2009 μέχρι σήμερα διδάσκει στο Μεσογειακό Κολλέγιο Θεσσαλονίκης "Ειδική Αγωγή και Λογοθεραπεία" ενώ από το 2012 υπηρετεί ως σχολική ψυχολόγος σε δημόσια σχολεία.

Γιώργος Μπρεκουλάκης

Γιώργος Μπρεκουλάκης

Συντάκτης

Ο Γιώργος Μπρεκουλάκης ολοκληρώνοντας τις βασικές και μεταπτυχιακές σπουδές Ψυχολογίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο έχει συμμετάσχει σε βραχύχρονες και μακροχρόνιες ψυχοθεραπευτικές εκπαιδεύσεις. Είναι πιστοποιημένος Εκπαιδευτής Γονέων της Attachment Parenting International. Σήμερα διατηρεί Ιδιωτικό γραφείο ως ψυχολόγος και ως συνθετικός θεραπευτής (Integrative Therapist). Είναι συνεργάτης στο Ψυχοθεραπευτικό Κέντρο «Το ‘Ερμα», στην Attachment Parenting Hellas, στο Ψ- Δίκτυο Επαγγελματιών Ψυχικής Υγείας, στο Πολύχρωμο Σχολείο (Rainbow School) και στους Πολύχρωμους Θεραπευτές (Rainbow Therapists). Συντονίζει βιωματικά σεμινάρια “Κινηματογράφου & Ψυχολογίας” στο Πρότυπο Κέντρο Κινηματογραφικών Σεμιναρίων «ΚινηματογράΦΩΣ».

Ηλίας Μακρής

Ηλίας Μακρής

Συντάκτης

O Ηλίας Μακρής είναι οικονομολόγος απόφοιτος του Παντείου Πανεπιστημίου και εργάζεται στις επενδύσεις ακίνητης περιουσίας. Έχει κάνει όμορφες ανολοκλήρωτες σπουδές στη ψυχολογία και την αρχαιολογία. Τα ενδιαφέροντά του αφορούν ένα ευρύ πεδίο στη τέχνη, το κινηματογράφο, τη λογοτεχνία καθώς και τη φωτογραφία. Δημιουργικά αναπνέει μέσα από τη ποίηση που θα μοιράζεται μαζί μας, καθώς και από τη φωτογραφία και το βίντεο.

Ιωάννα Μπάμπουλη

Ιωάννα Μπάμπουλη

Η Ιωάννα είναι απόφοιτη Φιλοσοφίας-Παιδαγωγικής-Ψυχολογίας καθώς και Ψυχολογίας (Πανεπιστήμιο Αθηνών). Ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στην Κλινική Ψυχολογία του Leiden University. Έχει εργαστεί εθελοντικά σε δομές όπως σχολεία γενικής και ειδικής εκπαίδευσης, οικοτροφείο ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης (Ε.Π.Α.Ψ.Υ.) και στη Μονάδα Οικογενειακής Θεραπείας του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής, όπου εκπαιδεύτηκε στη Συστημική ψυχοθεραπεία. Φέτος Συμμετέχει σε ιστοσελίδα εθελοντικής ψυχολογικής υποστήριξης. Ενδιαφέροντά της, η ακαδημαϊκή έρευνα, ο διαλογισμός και τα ταξίδια.

Κατερίνα Βαρελά

Κατερίνα Βαρελά

Η Κατερίνα Βαρελά είναι απόφοιτη Κοινωνική λειτουργός του τμήματος Κοινωνική Εργασίας ΑΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας . Παράλληλα, εκπαιδεύεται στην Προσωποκεντρική Προσέγγιση Ψυχοθεραπείας, στο Κολλέγιο Ανθρωπιστικών Επιστημών ICPS, εκπαίδευση που ακολουθεί τις επιταγές της ΕυρωπαΪκής Εταιρείας Ψυχοθεραπείας (ΕΑΡ). Διατηρεί έντονο ενδιαφέρον για τον τομέα των ανθρωπιστικών επαγγελμάτων και εργάζεται τα τελευταία χρόνια στον τομέα του προσφυγικού, σε θέματα προστασίας, στον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης. Στα άμεσα ενδιαφέροντά της είναι η λογοτεχνία, το θέατρο και τα ταξίδια.

Μαίρη Α. Σακελλαρίου

Μαίρη Α. Σακελλαρίου

Συντάκτρια

Η Μαίρη Α. Σακελλαρίου έχει πτυχίο στην Συνθετική Συμβουλευτική Ψυχικής Υγείας. Είναι ενεργό μέλος της European Association for Counselling και τακτικό μέλος της Ελληνικής Συμβουλευτικής Εταιρίας. Συνεχίζει την επιμόρφωση της αυτό το διάστημα στην Συνθετική Ψυχοθεραπεία και την Εποπτεία. Συντηρεί γραφείο στο κέντρο της Αθήνας και πραγματοποιεί ατομικές συνεδρίες και βιωματικά σεμινάρια. Τέλος, είναι ιδρυτικό μέλος του therapeuontas.gr.

Μάγια Θεοχάρη

Μάγια Θεοχάρη

Συντάκτρια

Η Μάγια Θεοχάρη έχει πτυχίο ψυχολογίας από το Πανεπιστήμιο του Derby και έχει λάβει εξειδίκευση στην Οικογενειακή - Συστημική Συμβουλευτική. Σήμερα κάνει μεταπτυχιακές σπουδές στην Προσωποκεντρική Συμβουλευτική και Ψυχοθεραπεία (University of Strathclyde) και παράλληλα παρακολουθεί εκπαιδευτικό προγραμμα Κοινωνικής και Κλινικής Ψυχολογίας των Εξαρτήσεων στο Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Παράλληλα, έχει σημαντική εμπειρία στην Διεύθυνση Ανθρώπινου Δυναμικού.

Μανώλης Νικόλτσιος

Μανώλης Νικόλτσιος

Νομικός Σύμβουλος του Animartists & Συντάκτης

Ο Μανώλης Νικόλτσιος σπούδασε Νομικά στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Συμμετείχε σε θεατρικές παραστάσεις και ταινίες μικρού μήκους ενώ κείμενά του έχουν διασκευαστεί και παρουσιαστεί σε θεατρική μορφή. Απ’ το Σεπτέμβρη του 2015 ζει και εργάζεται στην Αθήνα ως δικηγόρος.

Mαρία Ζωγράφου

Mαρία Ζωγράφου

Συντάκτρια

Η Μαρία Ζωγράφου είναι πτυχιούχος του τμήματος Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με μεταπτυχιακές σπουδές στο ΔΠΜΣ «Εξειδίκευση στις Τ.Π.Ε. και Ειδική Αγωγή – Ψυχοπαιδαγωγική της Ένταξης» του Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου Θράκης σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Ε.Κ.Ε.Φ.Ε. «Δημόκριτος». Έχει συμμετάσχει στο ετήσιο επιστημονικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα του ΓΝΑ Σισμανόγλειου Νοσοκομείου «Ψυχική υγεία παιδιών και εφήβων». Η ενασχόληση με τα παιδιά τη γεμίζει με αισιοδοξία, χαρά και εσωτερική πληρότητα.

Μαρία Μαθιουδάκη

Μαρία Μαθιουδάκη

Συντάκτρια

Η Μαθιουδάκη Μαρία σπουδάζει Ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο Κρήτης. Της αρέσει να ασχολείται εθελοντικά με τη δημιουργική απασχόληση παιδιών, καθώς πιστεύει πως μέσα από τα δικά τους μάτια γνωρίζουμε λίγο καλύτερα τον εαυτό μας. Αυτή η συνεχής ανάγκη για αυτοβελτίωση και εξερεύνηση την οδήγησε σταδιακά στο γράψιμο κειμένων και στο χορό.

Μελέτης Ζαχαράκης

Μελέτης Ζαχαράκης

Συντάκτης

Ο Μελέτης Ζαχαράκης είναι επικοινωνιολόγος και κάτοχος MSc στην Κοινωνική Θεολογία. Έχει εργαστεί στον χώρο της επικοινωνίας και ως κειμενογράφος. Ενδιαφέρεται για την έρευνα και ασχολείται με την δημόσια ιστορία. Αυτή τη περίοδο είναι διαχειριστής στέγασης σε δημόσια δομή φιλοξενίας προσφύγων και αιτούντων άσυλο.

Νίκη Δεδούση

Νίκη Δεδούση

Η Δεδούση Νίκη σπούδασε στο Τμήμα Ψυχολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, εξειδικεύτηκε στη Συστημική Οικογενειακή Ψυχοθεραπεία σε τετραετές πρόγραμμα εκπαίδευσης από το Ινστιτούτο Συστημικής Σκέψης και Ψυχοθεραπείας και προχώρησε σε σπουδές μεταπτυχιακού στην Εκπαίδευση Ενηλίκων στο Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο. Έχει εργαστεί ως ψυχολόγος σε δομές προσχολικής αγωγής, σε σχολές γονέων και σε δομές ειδικής αγωγής. Επιπλέον, δραστηριοποιείται στο χώρο της εκπαίδευσης, ως καθηγήτρια σε Κολλέγιο της Θεσσαλονίκης και ως εισηγήτρια ομιλιών σε χώρους πολιτισμού και εκπαίδευσης. Τέλος, εργάζεται ιδιωτικά ως ψυχολόγος, παρέχοντας ψυχολογικές υπηρεσίες σε ενήλικες, οικογένειες και παιδιά. Αγαπά την τέχνη και τον αναστοχασμό.

Ρίκα Πανόργιου

Ρίκα Πανόργιου

Συντάκτρια - Μεταφράστρια

Είναι κάτοχος HND in Counseling and Psychology, έχει παρακολουθήσει το εκπαιδευτικό πρόγραμμα Θετικής Ψυχολογίας στην ΕΕΘΕΨΥ καθώς και διάφορα σεμινάρια. Σήμερα, συνεχίζει την μετεκπαίδευση της στην Προσωποκεντρική Ψυχοθεραπευτική Προσέγγιση ενώ εργάζεται ως Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας.

Σοφία Βελωτά

Σοφία Βελωτά

Η Σοφία Βελωτά γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Σε νεαρή ηλικία κατατάχθηκε στο πολεμικό ναυτικό όπου υπηρετεί έως σήμερα, ωστόσο, προσωπικές πνευματικές αναζητήσεις την οδηγούν στον τομέα της ψυχοθεραπείας λαμβάνοντας δίπλωμα στη συμβουλευτική ψυχοθεραπεία , την εργασιακή ψυχολογία και διατηρώντας δικό της γραφείο. Έχει εκπαιδευτεί στα κάτωθι αντικείμενα: Πένθος και κακοποίηση (Pearson education Ltd - ICPS), Ψυχαναλυτική ψυχοθεραπευτική διαδικασία (Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο), Μαθησιακές δυσκολίες (Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων), Ψυχικές διαταραχές στην εφηβεία (Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο), Διαχείριση Χωρισμού και διαζυγίου γονέα (Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο), Κλινική νευροψυχολογία της Μείζων κατάθλιψης και της Σχιζοφρένειας (Βρετανική ένωση ψυχολόγων και Brain matters Institute). Σήμερα είναι στην διαδικασία πιστοποίησης ψυχοθεραπευτών από την ευρωπαϊκή εταιρεία ψυχοθεραπείας (ΕΑP) και από την ευρωπαϊκή προσωποκεντρική και βιωματική εταιρεία (PCE Europe) (ΙCPS). Είναι ιδρυτικό μέλος και εκλεγέν πρόεδρος του συλλόγου ψυχικής υγείας Συνοδοιπόρος. Τον ελεύθερο χρόνο της ασχολείται με την τοξοβολία και την ζωγραφική.

Στράτος Σπανουδάκης

Στράτος Σπανουδάκης

Ο Στράτος Σπανουδάκης γεννήθηκε στην Αθήνα και κατοικεί στα Χανιά. Το 2016 ξεκίνησε τις σπουδές του στη Συνθετική Συμβουλευτική τις οποίες ολοκλήρωσε το 2018, συνεχίζοντας πλέον την επιμόρφωση του στη Συνθετική Ψυχοθεραπεία. Εργάζεται σαν Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας, έχοντας και εθελοντική δράση. Αγαπάει τη μουσική, τη φιλοσοφία και τον άνθρωπο και αναζητάει τη συσχέτιση μεταξύ σώματος και ψυχής.

Βίνα Γιαννοπούλου

Βίνα Γιαννοπούλου

Συντάκτρια

H Βίνα Γιαννοπούλου σπούδασε Μαιευτική στο ΤΕΙ Αθηνών. Ολοκλήρωσε το ΠΜΣ "Διοίκηση Υπηρεσιών Υγείας και Διαχείριση Κρίσεων" στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και στη συνέχεια παρακολούθησε το ΠΜΣ «Προηγμένη και Τεκμηριωμένη Μαιευτική φροντίδα» με εξειδίκευση στην κοινοτική μαιευτική από το ΠΑΔΑ. Είναι τελειόφοιτη στο ΠΜΣ «Προσωποκεντρική Συμβουλευτική και Ψυχοθεραπεία» από το Πανεπιστήμιο Strathclyde. Έχει δημοσιεύσει επιστημονικές μελέτες και έχει συμμετάσχει ως ομιλήτρια σε συνέδρια και ημερίδες. Ζει στην Καλαμάτα αλλά και στην Αθήνα όπου διατηρεί ιδιωτικό γραφείο.

Αναστασία-Μαρία Ζαβιτσάνου

Αναστασία-Μαρία Ζαβιτσάνου

Συντάκτρια

Η Αναστασία-Μαρία Ζαβιτσάνου σπούδασε Βιοχημεία στο Imperial College του Λονδίνου. Σήμερα είναι διδακτορική φοιτήτρια στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης και προσπαθεί να κατανοήσει πώς ο καρκίνος αποδυναμώνει το ανοσοποιητικό μας σύστημα.