Κείμενο: Αντώνης Κοντάκης
Φυσικοθεραπευτής

Επιμέλεια: Στέλλα Πυρένη
Φιλόλογος


Ένιωθε απόλυτα ευτυχισμένος, με όλη την αξία που μπορεί να σύρει από πίσω της αυτή η λέξη. Μια απροσδιόριστη φωνή από μέσα του τον καθησύχαζε και επιβεβαίωνε την ανάγκη του, αυτή τη φορά, να καταφέρει να καθυποτάξει τις προσωπικές του διαθέσεις για χάρη μιας αλησμόνητης ερωτικής επαφής. Άλλωστε οι δοκιμές που είχε πραγματοποιήσει μόνος του ήταν απόλυτα πετυχημένες και δεν υπήρχε το παραμικρό σημάδι της εμφάνισης ενός απογοητευτικού παραστρατήματος. Το μόνο που χρειαζόταν ήταν να διατηρήσει την ψυχραιμία του, ώστε να μην εμφανιστεί το μέχρι πρότινος αναγκαίο, απρόβλεπτο και υποσυνείδητό του ξέσπασμα.

Ήταν ξαπλωμένος ύπτια στο διπλό μεταλλικό κρεβάτι του δωματίου του, σε μια απόλυτη και ταυτόχρονα αφύσικα συμμετρική στάση. Τα χέρια του ανασηκωμένα και σταυρωμένα πίσω από το κεφάλι, ενώ η αναπνοή του ήταν οριακά αντιληπτή. Γυμνός, βρισκόταν στη μοναδική θέση η οποία μπορούσε να αποκρύψει το σπλαχνικό του λίπος που άρχισε τα τελευταία χρόνια να σχηματίζεται πάνω του. Με μια γρήγορη ματιά κοίταξε τα νύχια των ποδιών του, επιβεβαιώνοντας την άψογη εικόνα τους, μύρισε τις μασχάλες του με εμφανή ικανοποίηση και χάιδεψε απαλά ολόκληρο το σώμα του θέλοντας να το διεγείρει.

Το νερό στην ντουζιέρα έρεε ασταμάτητα, δείγμα ότι η Μάγδα δεν είχε ολοκληρώσει ακόμη τη δική της προετοιμασία. Είχαν σχέση εδώ και 6 μήνες και μπορεί με σιγουριά να ισχυριστεί πως ποτέ άλλοτε δεν ήταν τόσο ερωτευμένος με μια γυναίκα. Ταίριαζαν απόλυτα, σε σημείο που πίστευαν πως η σχέση τους ήταν μία προαιώνια συμπαντική ταύτιση στον χωροχρόνο. Ένα σμίξιμο που πάλευε μάταια να δικαιωθεί. Και στις ψυχές και τα σώματα των δυο τους, αυτή η κοσμική ενέργεια μετατράπηκε σε ανθρώπινο συναίσθημα. Ενδιαφέροντα παρόμοια, χαρακτήρες ταιριαστοί, ο ένας συμπλήρωνε τον άλλο μέσα στην ομοιότητά τους.

Και είχε φτάσει επιτέλους η μέρα που η σχέση τους θα ολοκληρωνόταν. Η μέρα που θα ξεδιψούσαν τη σαρκική τους ανάγκη, την οποία εξαιτίας του είχαν παραμελήσει. Μα δεν πίστευε πως είχε άλλη εναλλακτική λύση. Με πρόσχημα την καλύτερή τους γνωριμία και την ανάγκη του να γίνουν πιστευτά τα αληθινά του αισθήματα, καμουφλάριζε στύσεις και ορέξεις και άφηνε τον χρόνο να ξοδεύεται μέχρι να βρει τη θεραπεία. Γιατί μπορεί εξωτερικά και ως συνομιλητής να μην εμφάνιζε κάποιο εμφανές ψεγάδι, μα η αλήθεια ήταν ότι έκρυβε εδώ και πολλά χρόνια ένα επαίσχυντο για τους άλλους μυστικό. Την ώρα που ολοκλήρωνε, την ώρα που η ροή του σπέρματος ετοιμαζόταν να εκτοξευτεί στο γαλαξιακό ταξίδι της απόλαυσης, ο ίδιος είχε την ανάγκη να ψελλίσει συγκεκριμένους στίχους από την αποκάλυψη του Ιωάννη. Μόνο τότε η κορύφωση ήταν διεγερτική όσο της άξιζε και όσο ο ίδιος επιθυμούσε. Oι στίχοι, οι οποίοι τον οδηγούσαν στην ακατανίκητη απόλαυση, ήταν πάντα οι ίδιοι. Ταυτόχρονα όμως, οδηγούσαν και τις σχέσεις του στην απύθμενη ερωτική καταβαράθρωση. Γιατί μετά την πρώτη φορά δεν υπήρχε καμία γυναίκα η οποία παρέμενε μαζί του. Όλες με κομψό τρόπο απομακρύνονταν από κοντά του, προσβεβλημένες από το ανήκουστο βίτσιο του. Και όσο και αν προσπαθούσε να ελέγξει το υποσυνείδητό του ξέσπασμα, τη στιγμή της εκτόνωσης, κάθε εκούσιο στοιχείο της σκέψης του βυθιζόταν από την ανυπέρβλητη δύναμη της ερωτικής του έξαψης. Τις ελάχιστες φορές που η συνείδησή του επικρατούσε, η κάνουλα της απόλαυσης σφράγιζε με μιας και ο ίδιος απέμενε ορφανός από ερωτική ευχαρίστηση.

Η Μάγδα όμως δεν ήταν σαν τις άλλες. Η Μάγδα ήταν η γυναίκα με την οποία ήθελε να μοιραστεί για πάντα τη ζωή του. Από την αρχή της σχέσης τους αποφάσισε να αντιμετωπίσει το πρόβλημα και απευθύνθηκε στον καλύτερο ψυχαναλυτή της πόλης. Ως μέσο θεραπείας χρησιμοποίησαν την ύπνωση και μόνο τότε μπόρεσε να ανασύρει την αιτία αυτού του πρωτόγνωρου βίτσιου. Γιατί τότε το υποσυνείδητό του αφέθηκε ελεύθερο και βγήκε στην επιφάνεια μια λησμονημένη στο πέρασμα των ετών εμπειρία. Θυμήθηκε την πρώτη φορά που, σκεπτόμενος τις καμπύλες της φιλολόγου του, αυνανίστηκε στο δωμάτιό του. Και θυμήθηκε ότι την ίδια στιγμή της δικής του κορύφωσης, από το σαλόνι των θρησκευόμενων γονιών του, ακούγονταν σε κασέτα οι συγκεκριμένοι στίχοι με τους οποίους υποσυνείδητα πλέον είχε συνδεθεί.

Και είδα τη γυναίκα να μεθάει, και θαύμασα όταν την είδα, με θαυμασμό μεγάλο. Αλλά μου είπε ο άγγελος, γιατί θαύμασες; Εγώ θα σου εξηγήσω το μυστήριο της γυναίκας και του θηρίου που τη βαστάζει, το οποίο έχει επτά κεφάλια και δέκα κέρατα.

Όταν ολοκληρώθηκε η ύπνωση, ο θεραπευτής ήταν σίγουρος για την αιτία του κακού και βέβαιος ότι με την κατάλληλη θεραπεία, σε 5 με 6 μήνες θα μπορούσε να απεμπλακεί για πάντα από αυτό το βάρος που άθελα έσερνε μια ζωή. Ξόδεψε πολλά χρήματα, πίεσε έντονα τον εσωτερικό του κόσμο, έφτασε στα βάθη του υποσυνειδήτου του, μα 6 μήνες μετά ήταν πλέον καθαρός. Εδώ και μία εβδομάδα, κάθε βράδυ τελείωνε μόνος του, σκεπτόμενος τις καμπύλες της Μάγδας και δεν υπήρχε καμία υποτροπή. Δεν έβγαινε ο παραμικρός στίχος από το στόμα του την ώρα της κορύφωσης.

Ολοκλήρωσε τις τρεχούμενες σκέψεις του την ίδια στιγμή που το νερό στο μπάνιο σταμάτησε να ακούγεται. Ξαφνικά εμφανίστηκε ολόγυμνη μπροστά του η Μάγδα, η οποία με μια αισθαντική κίνηση έσβησε το φως. Δε θα μπούμε σε αναλυτικές περιγραφές των όσων συνέβησαν από εκείνη τη στιγμή και μετά, για να διατηρήσουμε τη διακριτικότητά μας. Αξίζει όμως να αναφέρουμε πως ο ήρωάς μας ήταν ιδιαίτερα ικανοποιημένος με την απόδοσή του, ειδικά όταν αντιλήφθηκε πως θα κατάφερνε να οδηγήσει τη Μάγδα σε οργασμό. Ένιωσε τη φωνή της να γίνεται πιο λεπτή και τα αγκομαχητά της γεμάτα αδημονία. Ένιωσε το σώμα της να σφίγγεται σαν μέγγενη γύρω από το δικό του και την αναπνοή της να αποβάλλει λίτρα ερωτικής επιθυμίας και απόλαυσης. Μόλις αισθάνθηκε ότι η Μάγδα έφτανε στην κορύφωση του οργασμού της, έκλεισε τα μάτια του για να απολαύσει τα αγκομαχητά της. Και τότε μέσα από την αισθαντική ησυχία του δωματίου ακούστηκε καθάρια, λάγνα και παραδομένη η φωνή της.

Και ο πέμπτος άγγελος σάλπισε. Και είδα αστέρα να έχει πέσει από τον ουρανό στη γη, και του δόθηκε το κλειδί του πηγαδιού της αβύσσου. Και άνοιξε το πηγάδι της αβύσσου και ανέβηκε καπνός που καίει με φωτιά. Αμήν.