Κείμενο: Μανώλης Νικόλτσιος
Ασκούμενος δικηγόρος


Ιστορίες μια σελίδας, Σελίδα 10

Η κυρία Μαργαρίτα φόρεσε τις ψηλές ροζ διάφανες κάλτσες της. Στεκόταν γυμνή μπροστά στον καθρέφτη, φορούσε μόνο τα εσώρουχά της και τις ψηλές ροζ διάφανες κάλτσες της. Χάιδεψε το λαιμό της και με το χέρι της έφτιαξε το στήθος της για να φαίνεται πιο καλοβαλμένο. Το χέρι της πέρασε απαλά απ’ τις δυο θηλές πάνω απ’ το ύφασμα. Κάθισε στο υφασμάτινο σκαμπό και άνοιξε το βαλιτσάκι με τα καλλυντικά της. Δε θα βαφόταν πολύ, έβαλε μόνο το κόκκινο αγαπημένο της κραγιόν στα χείλη και μ’ ένα μολύβι τόνισε τις γραμμές των ματιών της.

Βούρτσισε τα μαλλιά της, να λύσει έναν έναν τους κόμπους που ‘χαν φτιάξει όσο ήταν ξαπλωμένη και τα ‘πιασε ψηλά, να μένει ακάλυπτος ο λαιμός της, εμπρός και πίσω.

Η κυρία Μαργαρίτα πήρε το μικρό γυάλινο μπουκαλάκι του αρώματός της και ψέκασε τέσσερις φορές, τέσσερα διαφορετικά σημεία. Τα δυο της χέρια, κάτω απ’ τον καρπό. Το λαιμό της, λίγο πιο πάνω απ’ το στήθος και στο σημείο του αφαλού, στην κοιλιά.

Το φόρεμα που θα φορούσε το ‘χε διαλέξει από το προηγούμενο βράδυ. Ήταν ένα ανοιχτό πράσινο.

Στο λαιμό της πέρασε μια αλυσίδα που στην άκρη της κρέμαγε ένα μικρό σταυρό. Σηκώθηκε και έκανε μια στροφή γύρω απ’ τον εαυτό της. Το φόρεμα της φαρδύ κάτω κάτω ανασηκώθηκε και φάνηκαν οι γάμπες της κάτω από τις ψηλές ροζ διάφανες κάλτσες της. Πριν βγει έκλεισε το παράθυρο, αλλά άφησε τα στόρια ανοιχτά.

Η κυρία Μαργαρίτα ξεκίνησε για να πάει στο καφέ της κοντινής πλατείας να βρει τον Άκη, τον εγγονό της. Ο Άκης είχε γενέθλια, γινόταν 23. Η κυρία Μαργαρίτα ήταν 78 και της άρεσε να φοράει ψηλές ροζ διάφανες κάλτσες.